Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών! Ένοχες η ΚΑΠ και η γκριζο-«πράσινη» στρατηγική ΕΕ — κυβερνήσεων

Την αλλη­λεγ­γύη του στο δίκαιο αγώ­να των βιο­πα­λαι­στών αγρο­τών που βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη σε όλη την Ευρώ­πη, εκφρά­ζει το ΚΚΕ. Συγκε­κρι­μέ­να, σε ανα­κοί­νω­ση του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται:

«Το ΚΚΕ χαι­ρε­τί­ζει τις μεγα­λειώ­δεις αγρο­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις που βρί­σκο­νται σε εξέ­λι­ξη σε όλη την Ευρώ­πη, από τη Γερ­μα­νία, τη Γαλ­λία, την Ισπα­νία, ως το Βέλ­γιο, τη Ρου­μα­νία, την Πολω­νία και τη χώρα μας, που απο­δει­κνύ­ουν ότι κοι­νή ρίζα των προ­βλη­μά­των είναι η Κοι­νή Αγρο­τι­κή Πολι­τι­κή και η στρα­τη­γι­κή γκρι­ζο — «πρά­σι­νης» μετά­βα­σης της ΕΕ.

Οι κατευ­θύν­σεις αυτές επι­βά­λουν περαι­τέ­ρω εμπό­δια στις καλ­λιέρ­γειες, την κτη­νο­τρο­φία και ανα­τρο­πές στις ενι­σχύ­σεις — επι­δο­τή­σεις των βιο­πα­λαι­στών αγρο­τών προς όφε­λος των καπι­τα­λι­στών και των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων και τελι­κά απο­τε­λούν φαρ­μά­κι για τους μικρο­πα­ρα­γω­γούς και όχι φάρ­μα­κο, όπως προ­κλη­τι­κά ισχυ­ρί­ζο­νται οι κυβερ­νή­σεις και η ΕΕ, τα κτί­ρια της οποί­ας έχουν ζώσει τα τρα­κτέρ των αγω­νι­ζό­με­νων αγροτών.

Είναι οι κατευ­θύν­σεις τις οποί­ες ψήφι­σαν στο ευρω­κοι­νο­βού­λιο οι ευρω­βου­λευ­τές όλων των κομ­μά­των, πλην του ΚΚΕ το οποίο, όχι μόνο τις κατα­ψή­φι­σε, αλλά έγκαι­ρα και με ευθύ­νη προει­δο­ποί­η­σε τον λαό για όσα βρί­σκει μπρο­στά του σήμε­ρα. Είναι η πολι­τι­κή που κατα­δι­κά­ζει τους αγρο­το­πα­ρα­γω­γούς να πωλούν τα προ­ϊ­ό­ντα τους σε εξευ­τε­λι­στι­κές τιμές, την ώρα που έχει εκτο­ξευ­θεί το κόστος παρα­γω­γής σε πετρέ­λαιο, ρεύ­μα, αγρο­το­ε­φό­δια, ενώ οι ίδιοι είναι εκτε­θει­μέ­νοι, χωρίς ουσια­στι­κά απο­ζη­μιώ­σεις, απέ­να­ντι στις κατα­στρο­φι­κές πλημ­μύ­ρες και τις ζημιές που προ­κα­λούν οι διά­φο­ρες ασθέ­νειες στις καλ­λιέρ­γειες και τα ζώα.

Τον ιδρώ­τα των βιο­πα­λαι­στών αγρο­τών και κτη­νο­τρό­φων κλέ­βουν οι βιο­μή­χα­νοι, οι μεγα­λέ­μπο­ροι και οι σου­περ­μαρ­κε­τά­δες, οι οποί­οι θησαυ­ρί­ζουν με την απο­γεί­ω­ση των τιμών «από το χωρά­φι στο ράφι», φέρ­νο­ντας σε από­γνω­ση τα εργα­τι­κά — λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά που πλήτ­το­νται από την ακρί­βεια που καλπάζει.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, όπως και οι κυβερ­νή­σεις στις άλλες χώρες της ΕΕ, κατα­φεύ­γουν στις ίδιες άθλιες μεθο­δεύ­σεις: Άγρια κατα­στο­λή, προ­κλη­τι­κές συκο­φα­ντί­ες για δήθεν υπο­κι­νού­με­νες κινη­το­ποι­ή­σεις, ανα­μά­ση­μα παλιών εξαγ­γε­λιών, προ­τά­σεις-ψίχου­λα οι οποί­ες απέ­χουν έτη φωτός από τα αιτή­μα­τα των αγω­νι­ζό­με­νων αγροτών.

Απο­κα­λύ­πτε­ται πλέ­ον το μέγα ψέμα όλων των κομ­μά­των του ευρω­μο­νό­δρο­μου, ότι η ΕΕ των 27 αγο­ρών και η αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα του κεφα­λαί­ου τάχα θα δια­σφά­λι­ζε το εισό­δη­μα και την ευη­με­ρία για τους φτω­χούς αγρό­τες, όπως και για τον λαό.

Οι βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Γι’ αυτό τώρα χρειά­ζε­ται να δυνα­μώ­σει η αλλη­λεγ­γύη στον αγώ­να τους για άμε­ση ικα­νο­ποί­η­ση των αιτη­μά­των τους: Για την ανα­πλή­ρω­ση του χαμέ­νου εισο­δή­μα­τος, 100% απο­ζη­μιώ­σεις για τις ζημιές, μεί­ω­ση του κόστους παρα­γω­γής, αφο­ρο­λό­γη­το πετρέ­λαιο, κατώ­τα­τες εγγυ­η­μέ­νες τιμές».

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο