Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλους (VIDEO)

Στη συζή­τη­ση στη Βου­λή της Επί­και­ρης Επε­ρώ­τη­σης της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας του ΚΚΕ με θέμα «Οι οδυ­νη­ρές συνέ­πειες της κυβερ­νη­τι­κής πολι­τι­κής στην Υγεία» μίλη­σε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμ­μα­τος, Δημή­τρης Κουτσούμπας.

Απευ­θυ­νό­με­νος στην κυβέρ­νη­ση, υπο­γράμ­μι­σε πως ειδι­κά τις τελευ­ταί­ες μέρες, «με ιδιαί­τε­ρο ζήλο απο­γειώ­νε­τε την επι­χει­ρη­μα­τι­κή λει­τουρ­γία και την ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση του συστή­μα­τος Υγεί­ας» που προ­ω­θούν όλες οι κυβερνήσεις.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας μίλη­σε για νοσο­κο­μεία-επι­χει­ρή­σεις που θα έχουν ασθε­νείς-πελά­τες. Όπως εξή­γη­σε, στο νέο σύστη­μα Υγεί­ας η ταμπέ­λα θα γρά­φει δημό­σιο και από μέσα θα αλω­νί­ζουν τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα. Αυτό το νέο ΕΣΥ «το χωρί­ζει άβυσ­σος» από τις ανά­γκες του λαού μας, όπως σημεί­ω­σε, καθώς τα νοσο­κο­μεία μετα­τρέ­πο­νται σε αυτο­χρη­μα­το­δο­τού­με­νες μονά­δες που θα πωλούν απευ­θεί­ας υπη­ρε­σί­ες στα ασφα­λι­στι­κά ταμεία και στους ασθενείς.

Ιδιαί­τε­ρα στά­θη­κε στο «τελευ­ταίο αίσχος», τα απο­γευ­μα­τι­νά επί πλη­ρω­μή χει­ρουρ­γεία, σημειώ­νο­ντας πως πρό­κει­ται για «νόμι­μο φακε­λά­κι». «Νομο­θε­τή­σα­τε τιμο­κα­τά­λο­γο στη ζωή και στην υγεία των ανθρώ­πων», σημεί­ω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά, ενώ στη­λί­τευ­σε τις κακό­γου­στες φιέ­στες που στή­νει η κυβέρ­νη­ση πάνω από τα χει­ρουρ­γι­κά τραπέζια.

Επί­σης, απο­κά­λυ­ψε ένα προς ένα τα χοντρά ψέμα­τα της κυβέρ­νη­σης για τα απο­γευ­μα­τι­νά χει­ρουρ­γεία. Ανά­με­σα σε άλλα απο­δό­μη­σε τον ισχυ­ρι­σμό της κυβέρ­νη­σης ότι τάχα θα μειω­θούν οι πρω­ι­νές λίστες. Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα θα αυξη­θούν οι λίστες στα πρω­ι­νά χει­ρουρ­γεία, αφού τα απο­γευ­μα­τι­νά θα γίνο­νται με το ίδιο προ­σω­πι­κό, στις ίδιες χει­ρουρ­γι­κές αίθου­σες. Έφε­ρε δε ως παρά­δειγ­μα τα απο­γευ­μα­τι­νά ραντε­βού στα νοσο­κο­μεία όπου είχαν ως απο­τέ­λε­σμα να μη βρί­σκουν ραντε­βού οι ασθε­νείς το πρωί «ούτε με το κιά­λι». Όπως είπε, εάν ήθε­λε η κυβέρ­νη­ση να μειώ­σει τις λίστες στα πρω­ι­νά χει­ρουρ­γεία, θα άνοι­γε τις κλει­στές χει­ρουρ­γι­κές αίθου­σες που μόνο στην Αττι­κή είναι κοντά 60.

«Το ΚΚΕ μπαί­νει μπρο­στά στον αγώ­να για απο­κλει­στι­κά δημό­σια, δωρε­άν Υγεία για όλους και για όλες. Μπαί­νει μπρο­στά στο πλευ­ρό των υγειο­νο­μι­κών που δεν δέχο­νται να γίνουν έμπο­ροι της Υγεί­ας και να έχουν ασθε­νείς-πελά­τες. Μπαί­νει μπρο­στά στον αγώ­να, στο πλευ­ρό των ασθε­νών, όλου του ελλη­νι­κού λαού που δεν αντέ­χει να πλη­ρώ­νει άλλο για υπη­ρε­σί­ες Υγεί­ας που δικαιού­ται», ξεκα­θά­ρι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμ­μα­τος, συμπλη­ρώ­νο­ντας πως «στη ζωή δεν μπαί­νει τιμοκατάλογος».

Πηγή: 902

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο