Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτικές εκλογές‑Ν. Σοφιανός: Ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση για να ανακοπεί η συρρίκνωση των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων

Δημο­τι­κές εκλο­γές 2019: Η δρα­μα­τι­κή μεί­ω­ση του προ­σω­πι­κού της, που τα χρό­νια των μνη­μο­νί­ων μειώ­θη­κε κατά 37%, αλλά και η έλλει­ψη των απα­ραί­τη­των γεωρ­γι­κών και άλλων εργα­λεί­ων και οχη­μά­των, επι­ση­μάν­θη­κε κατά την χθε­σι­νή επί­σκε­ψη του υπο­ψη­φί­ου δημάρ­χου με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση, Νίκου Σοφια­νού στη Διεύ­θυν­ση Πρα­σί­νου και Αστι­κής Πανί­δας του Δήμου Αθη­ναί­ων στο Γουδή.

Στην πολύ­ω­ρη επί­σκε­ψη που πραγ­μα­το­ποί­η­σε επι­κε­φα­λής κλι­μα­κί­ου της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης στο χώρο όπου βρί­σκο­νται το φυτώ­ριο του δήμου αλλά και οι διοι­κη­τι­κές υπη­ρε­σί­ες της διεύ­θυν­σης πρα­σί­νου, ο κ. Σοφια­νός συνο­μί­λη­σε με τους εργα­ζό­με­νους σε όλα τα τμή­μα­τα της διεύ­θυν­σης, που έχουν την ευθύ­νη για την συντή­ρη­ση και εκτέ­λε­ση έργων και εργα­σιών πρα­σί­νου σε άλση και πάρ­κα, αλλά και για την παρα­γω­γή, καλ­λιέρ­γεια και ανά­πτυ­ξη φυτών που χρη­σι­μο­ποιού­νται για την κάλυ­ψη των ανα­γκών της πόλης. Σύμ­φω­να με τη σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, η διεύ­θυν­ση πρα­σί­νου έχει στην ευθύ­νη της περί­που 130.000 δέντρα και με το σημε­ρι­νό προ­σω­πι­κό και τα οχή­μα­τα που δια­θέ­τει μπο­ρεί να κλα­δέ­ψει μόνο το ένα τρί­το από αυτά. Επί­σης, σύμ­φω­να πάντα με την ανα­κοί­νω­ση, οι εργα­ζό­με­νοι κατήγ­γει­λαν τη Δημο­τι­κή Αρχή ότι «αφή­νει την υπη­ρε­σία να καταρ­ρεύ­σει και να πέσει σαν ώρι­μο φρού­το για να έρθει στη συνέ­χεια ο ιδιώ­της, με τρία καλα­θο­φό­ρα οχή­μα­τα, ενώ θα μπο­ρού­σα­με να καλύ­ψου­με το κλά­δε­μα των δέντρων χωρίς να δίνο­νται σε εργο­λά­βους και η προ­μή­θειά τους θα κόστι­ζε στο δήμο όσο 1,5 εργο­λα­βία». Επί­σης τόνι­σαν ότι τα εργα­τι­κά ατυ­χή­μα­τα που συμ­βαί­νουν, οι προ­σλή­ψεις με οκτά­μη­νες συμ­βά­σεις δεν απο­τε­λούν λύση διό­τι «δεν μπο­ρείς να κλα­δέ­ψεις το καλο­καί­ρι ή να κάνεις απο­ψι­λώ­σεις το χει­μώ­να». Επί­σης κατήγ­γει­λαν ότι ο δήμος δεν ανα­λαμ­βά­νει τη νομι­κή ευθύ­νη ένα­ντι των πολι­τών που κάνουν αγω­γές για ατυ­χή­μα­τα, με απο­τέ­λε­σμα οι διευ­θυ­ντές και οι προϊ­στά­με­νοι των διευ­θύν­σε­ων να επι­βα­ρύ­νο­νται με κατα­δι­κα­στι­κές αποφάσεις.

Από την πλευ­ρά του, ο κ. Σοφια­νός τόνι­σε μετα­ξύ άλλων ότι «αυτή η κατά­στα­ση δεν είναι απο­τέ­λε­σμα ανι­κα­νό­τη­τας. Είναι πολι­τι­κή επι­λο­γή που την βιώ­νουν οι εργα­ζό­με­νοι στο δήμο, είτε είναι μόνι­μοι είτε εργά­ζο­νται με 8μηνα και με συμ­βά­σεις. Είναι επι­λο­γή που έχει αυξη­μέ­νο κόστος για τους κατοί­κους αυτής της πόλης. Είναι πολι­τι­κή επι­λο­γή οι ΣΔΙΤ και οι εργο­λα­βί­ες και τρα­ντα­χτό παρά­δειγ­μα στο δήμο της Αθή­νας είναι η υπο­γρα­φή της παρά­δο­σης στους ιδιώ­τες του 70% του ηλε­κτρο­φω­τι­σμού της πόλης με πρό­τα­ση της σημε­ρι­νής δημο­τι­κής αρχής της κεντρο­α­ρι­στε­ράς και τις υπο­γρα­φές επτά υπουρ­γών της σημε­ρι­νής κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ».

Και υπο­γράμ­μι­σε ότι «είναι κρί­σι­μο το ζήτη­μα πόσο ενι­σχυ­μέ­νοι θα είναι οι κομ­μου­νι­στές στα δημο­τι­κά και περι­φε­ρεια­κά συμ­βού­λια, την επό­με­νη μέρα των εκλο­γών, πόσο ενι­σχυ­μέ­νο θα είναι το ΚΚΕ σε όλες τις κάλ­πες». Εμείς πρό­σθε­σε, «θέλου­με και έχου­με τη δυνα­τό­τη­τα να ανα­κό­ψου­με αυτή την πορεία συρ­ρί­κνω­σης και απα­ξί­ω­σης των υπη­ρε­σιών του δήμου, στο πρά­σι­νο, στην καθα­ριό­τη­τα, στον ηλε­κτρο­φω­τι­σμό και στις άλλες υπηρεσίες».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο