Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοτικό Συμβούλιο Θεσ/νίκης: ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ απέρριψαν ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού!

Μια μόλις μέρα μετά την τερά­στια συγκέ­ντρω­ση στην Πλα­τεία Αρι­στο­τέ­λους με σύν­θη­μα «Τα δημό­σια αγα­θά πάνω από τα κέρ­δη τους», η πλειο­ψη­φία του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου, οι σύμ­βου­λοι των παρα­τά­ξε­ων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ γύρι­σαν προ­κλη­τι­κά την πλά­τη στο λαό: Απέρ­ρι­ψαν «εν χορώ» (πλην 5 εξαι­ρέ­σε­ων) το ψήφι­σμα της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» για την κατα­δί­κη του άθλιου νόμου της ΝΔ που προ­ω­θεί το σήριαλ «ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση του νερού, της ΕΥΑΘ» στην «επό­με­νη πίστα», μετά τα προη­γού­με­να επει­σό­δια ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης όπου πρω­τα­γω­νί­στη­σαν οι κυβερ­νή­σεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανα­κοί­νω­σή της η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» δήμου Θεσ­σα­λο­νί­κης αναφέρει: 

«Οι σύμ­βου­λοι της ΝΔ (Ζέρ­βας κλπ) ψήφι­σαν ΚΑΤΑ δηλώ­νο­ντας ότι δεν τίθε­ται θέμα ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης. Δεν τους πιστεύ­ει ούτε ο Μητσο­τά­κης που καλού­σε ιδιώ­τες επεν­δυ­τές στο νερό. Πρέ­πει να απα­ντή­σουν σε τί χρειά­ζε­ται η ρυθ­μι­στι­κή αρχή όταν ο δια­χει­ρι­στής θα είναι ένας και κρατικός.

Το ΛΕΥΚΟ των συμ­βού­λων Ορφα­νού (ΝΔ) και μέρους του ΠΑΣΟΚ, στη πρά­ξη σημαί­νει απόρ­ρι­ψη του αιτή­μα­τος της συγκέ­ντρω­σης, παρά τους όρκους για νερό – δημό­σιο αγαθό.

Η ΑΠΟΧΗ των συμ­βού­λων του ΣΥΡΙΖΑ και μέρους του ΠΑΣΟΚ σημαί­νει πανη­γυ­ρι­κή απόρ­ρι­ψη του αιτή­μα­τος της συγκέ­ντρω­σης με τη δικαιο­λο­γία ότι δεν έχουν όλες οι κυβερ­νή­σεις που πέρα­σαν τις ευθύ­νες για το σήριαλ ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης του νερού.

Συμ­με­τέ­χουν στην επι­χεί­ρη­ση συγκά­λυ­ψης. Θέλουν να ξεχά­σει ο λαός ότι:

Κυβέρ­νη­ση ΠΑΣΟΚ (1999) μετέ­τρε­ψε την ΕΥΑΘ σε Ανώ­νυ­μη Εται­ρία και την εισή­γα­γε στο χρη­μα­τι­στή­ριο για να «βάλουν χέρι» οι επενδυτές.

Κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ έβα­λε την ΕΥΑΘ στο Υπερ­τα­μείο, το προ­αύ­λιο — θερ­μο­κή­πιο των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων, για να πλη­ρω­θούν τα χρέη των τρα­πε­ζι­τών (βλ. 3 μνημόνια).

Τη σκυ­τά­λη πήρε τώρα η ΝΔ.

Η κοι­νή στά­ση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο Θεσ­σα­λο­νί­κης, ένα πράγ­μα αποδεικνύει:

Όποιος κι αν κυβερ­νή­σει μετά τις εκλο­γές (αυτο­δύ­να­μος ή με όποιες συνερ­γα­σί­ες μετα­ξύ τους ή με άλλα κόμ­μα­τα) έχει δεσμευ­τεί στην εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση του νερού.

Πριν ο λαός «πει το νερό νερά­κι», πρέ­πει να δώσει απά­ντη­ση σε όλους όσους τον κοροϊ­δεύ­ουν προ­ε­κλο­γι­κά ενώ ετοι­μά­ζουν την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση ακό­μα και του πιο ζωτι­κού αγα­θού, του νερού:

Να γυρί­σει κι αυτός την πλά­τη σε όλους αυτούς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όλους τους «μικρό­τε­ρους» που συζη­τώ­ντας για ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις (π.χ. σιδη­ρό­δρο­μος) δήλω­ναν πανη­γυ­ρι­κά (και προ­κλη­τι­κά) ότι θα τους ξεπου­λού­σαν έστω για ένα ευρώ.

Είτε βρί­σκο­νται στην κυβέρ­νη­ση είτε στην αντι­πο­λί­τευ­ση, απο­δει­κνύ­ουν ότι οι δεσμεύ­σεις τους στην ΕΕ και τα μεγά­λα συμ­φέ­ρο­ντα είναι πολύ ισχυ­ρό­τε­ρες από τα συμ­φέ­ρο­ντα του λαού».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο