Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διαγραφές και παραιτήσεις στο φόντο της εγκληματικής πολιτικής

ΚΚΕ: Καμία διαγραφή δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες της

Με «άλλα λόγια ν’ αγα­πιό­μα­στε» από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και μάλ­λον με σκω­πτι­κό τρό­πο από τα αστι­κά ΜΜΕ –και φυσι­κά τα ΜΚΔ προ­ε­ξέ­χο­ντος του Facebook αντι­με­τώ­πι­σαν την εγκλη­μα­τι­κή κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή που έχει νομι­μο­ποι­ή­σει την κερ­δο­σκο­πία και τους πλει­στη­ρια­σμούς σε βάρος των υπερ­χρε­ω­μέ­νων νοι­κο­κυ­ριών και επαγ­γελ­μα­τιών, για την οποία και τα άλλα κόμ­μα­τα που κυβέρ­νη­σαν έχουν “λερω­μέ­νη τη φωλιά τους”…

Μια υπό­θε­ση, που επι­βε­βαιώ­νει ότι στο έδα­φος της δια­χρο­νι­κής εγκλη­μα­τι­κής πολι­τι­κής των πλει­στη­ρια­σμών και του «φεσώ­μα­τος» εκα­τομ­μυ­ρί­ων λαϊ­κών νοι­κο­κυ­ριών από τα δάνεια ανα­πτύσ­σο­νται φαι­νό­με­να σήψης και κερ­δο­σκο­πί­ας, ήρθε στην επι­φά­νεια με πρω­τα­γω­νι­στή τον βου­λευ­τή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση.

Ο συγκε­κρι­μέ­νος δια­γρά­φη­κε χτες από την ΚΟ της ΝΔ, αφού, όπως καταγ­γέλ­θη­κε, είχε αγο­ρά­σει μέσω εται­ρειών «κόκ­κι­να» δάνεια αξί­ας 63 εκατ. ευρώ ένα­ντι του ποσού των 4,3 εκατ. ευρώ. Η γνω­στή μέθο­δος, δηλα­δή, των «κορα­κιών» που κατα­λη­στεύ­ουν τους χρε­ω­μέ­νους εδώ και χρό­νια, μέσω μιας δια­δι­κα­σί­ας που έχουν νομι­μο­ποι­ή­σει όλες οι κυβερ­νή­σεις των τελευ­ταί­ων ετών.

Ο Πάτσης είναι ο δεύ­τε­ρος βου­λευ­τής που δια­γρά­φε­ται από την ΚΟ της ΝΔ, η οποία μένει με 156 βου­λευ­τές, ενώ αμέ­σως μετά τη γνω­στο­ποί­η­ση της δια­γρα­φής του έσπευ­σε σε ανάρ­τη­ση να ανα­κοι­νώ­σει ότι παρα­μέ­νει «ανε­ξάρ­τη­τος» βουλευτής.

Υπάρ­χει και η πτυ­χή ότι ο υιός Πάτση, Πάρης, απο­τε­λού­σε, σύμ­φω­να με την επί­ση­μη ιστο­σε­λί­δα της ΝΔ, «Συντο­νι­στή θεμα­τι­κής ενό­τη­τας Μη Εξυ­πη­ρε­τού­με­νων Επι­χει­ρη­μα­τι­κών Δανεί­ων», άρα «κόκ­κι­νων», με τα οποία έκα­νε μπίζ­νες ο πατέ­ρας του. Μετά τον σάλο η ΝΔ έσπευ­σε να εξα­φα­νί­σει από την ιστο­σε­λί­δα της κάθε ανα­φο­ρά στον Πάρη Πάτση.

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

Στο μετα­ξύ, την παραί­τη­σή του υπέ­βα­λε ο διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος των ΕΛΤΑ, Γιώρ­γος Κων­στα­ντό­που­λος, «για λόγους προ­σω­πι­κής ευθι­ξί­ας», αφού είχαν προη­γη­θεί καταγ­γε­λί­ες του ΣΥΡΙΖΑ περί αμοι­βών τις οποί­ες έδω­σαν τα ΕΛΤΑ προς τον Πάτση για «νομι­κές υπη­ρε­σί­ες» (φαί­νε­ται να πήρε 27 συμ­βά­σεις για δου­λειές που ανέρ­χο­νται σε 821.877 ευρώ). Η αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση βάζει στο κάδρο και τον υπουρ­γό Ψηφια­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης, Κυρ. Πιερ­ρα­κά­κη. Σε αυτό το κλί­μα σήψης, αρμό­διες πηγές του υπουρ­γεί­ου Ψηφια­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης έσπευ­σαν να επι­ση­μά­νουν ότι τα ΕΛΤΑ ΑΕ έχουν περά­σει στην κυριό­τη­τα του Υπερ­τα­μεί­ου εδώ και αρκε­τά χρόνια.

Δραστηριότητα — Προϊόν μιας Εγκληματικής Πολιτικής

Σε σχό­λιό του για τη δια­γρα­φή του Ανδρέα Πάτση από την ΚΟ της ΝΔ, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Καμιά δια­γρα­φή δεν μπο­ρεί να απαλ­λά­ξει την κυβέρ­νη­ση από τις τερά­στιες ευθύ­νες της, όχι μόνο για­τί ήταν προ­φα­νώς γνω­στή στο κόμ­μα της ΝΔ η δρα­στη­ριό­τη­τα του βου­λευ­τή της, αλλά κυρί­ως για­τί αυτή η δρα­στη­ριό­τη­τα είναι προ­ϊ­όν μιας εγκλη­μα­τι­κής πολι­τι­κής που έχει νομι­μο­ποι­ή­σει την κερ­δο­σκο­πία και τους πλει­στη­ρια­σμούς σε βάρος των υπερ­χρε­ω­μέ­νων νοι­κο­κυ­ριών και επαγ­γελ­μα­τιών, για την οποία και τα άλλα κόμ­μα­τα που κυβέρ­νη­σαν έχουν “λερω­μέ­νη τη φωλιά τους”».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο