Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διονύσης Τσακνής: Κατεβαίνω στις εκλογές για να βοηθήσω να ακουστεί παντού η φωνή του ΚΚΕ

Μεγά­λη τιμή χαρα­κτή­ρι­σε την πρό­τα­ση του ΚΚΕ να συμ­με­τά­σχει στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές, ο Διο­νύ­σης Τσα­κνής, υπο­ψή­φιος στο ψηφο­δέλ­τιο Επι­κρα­τεί­ας του Κόμ­μα­τος, μιλώ­ντας στην ΕΡΑ Θεσ­σα­λί­ας. Όπως τόνι­σε ο τρα­γου­δο­ποιός, κατε­βαί­νει στις εκλο­γές «για να βοη­θή­σω με όλες μου τις δυνά­μεις για να ακου­στεί η φωνή του ΚΚΕ παντού».

Ακό­μα ανα­φέρ­θη­κε στη σημε­ρι­νή απερ­γία των καλ­λι­τε­χνών, σημειώ­νο­ντας ότι το ζήτη­μα με τους καλ­λι­τέ­χνες δεν είναι μόνο η υπο­βάθ­μι­ση των σπου­δών τους, που γίνε­ται για μισθο­λο­γι­κούς λόγους, αλλά χρειά­ζε­ται να εστιά­σει η συζή­τη­ση στο τι είναι οι δρα­μα­τι­κές σχο­λές, τι στο­χεύ­ει η κυβέρ­νη­ση με τις ιδιω­τι­κές σχο­λές και τα ΙΕΚ, τι διδά­σκο­νται οι σπου­δα­στές, τι ηθο­ποιοί βγαί­νουν, πώς προ­στα­τεύ­ο­νται τα εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα τους.

Στη βάση αυτή, ο Δ. Τσα­κνής ανέ­δει­ξε την ανά­γκη οργά­νω­σης γύρω από τα σωμα­τεία, καλώ­ντας τους εργα­ζό­με­νοι να πάρουν στα χέρια τους την υπό­θε­ση που τους αφο­ρά, παλεύ­ο­ντας μαζί με το ΚΚΕ, που είναι μπρο­στά­ρης των αγώνων.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο