Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφονία Άλκη: Απολογείται σήμερα ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία — Κανείς δε μιλά για τον 12ο της συμμορίας

Με τον 20χρονο που είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στις ελληνικές διωκτικές αρχές ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος των απολογιών των έντεκα συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο αλβα­νι­κής κατα­γω­γής κατη­γο­ρού­με­νος θα βρε­θεί στη μία μετά το μεση­μέ­ρι ενώ­πιον της 7ης τακτι­κής ανα­κρί­τριας Θεσ­σα­λο­νί­κης και θα παρου­σιά­σει τη δική του θέση για το φονι­κό επει­σό­διο. Μέσω του συνη­γό­ρου του είχε περι­γρά­ψει τον δικό του ρόλο ως «περι­φε­ρεια­κό».

«Καθό­μουν σε ένα από τα αυτο­κί­νη­τα, στη θέση πίσω από τον συνο­δη­γό. Δεν έφε­ρα μαζί μου κάποιο αντι­κεί­με­νο και δεν κατά­φε­ρα ουσια­στι­κά χτυ­πή­μα­τα κατά τον κρί­σι­μο χρό­νο που εξε­λί­χθη­κε το ουσιώ­δες περι­στα­τι­κό», φέρε­ται να είναι η θέση που διατυπώνει.

Ήδη για την υπό­θε­ση έδω­σαν εξη­γή­σεις στην ανα­κρί­τρια οι δέκα συγκα­τη­γο­ρού­με­νοί του και ο ένας μετά τον άλλον οδη­γή­θη­καν στις φυλα­κές, καθώς κρί­θη­καν προ­σω­ρι­νά κρατούμενοι.

Την ίδια ώρα, συνε­χί­ζο­νται οι έρευ­νες της Ασφά­λειας Θεσ­σα­λο­νί­κης για την ταυ­το­ποί­η­ση του 12ου ατό­μου, του οδη­γού του τρί­του αυτο­κι­νή­του που συμ­με­τεί­χε στην επί­θε­ση και κατο­νο­μά­στη­κε από κάποιους εκ των κατη­γο­ρου­μέ­νων με το μικρό του όνομα.

Κανείς από τους συλ­λη­φθέ­ντες δεν τον κατο­νό­μα­σε. «Στο τρί­το όχη­μα μάρ­κας VW Polo επέ­βαι­ναν οι εξής: οδη­γός κάποιος από την περιο­χή του Ωραιό­κα­στρου που δεν γνω­ρί­ζω…» ανα­φέ­ρει στο απο­λο­γη­τι­κό του υπό­μνη­μα ο αλβα­νι­κής κατα­γω­γής 23χρονος που συνε­λή­φθη πρώ­τος για συμ­με­το­χή στη δολοφονία.

Ο ίδιος ισχυ­ρί­στη­κε ότι οι επι­βά­τες του Polo ήταν αυτοί που «μας έδω­σαν σήμα να κατέ­βου­με, αυτό σήμαι­νε ότι είχαν βρει τα άτο­μα που έψα­χναν». Ανα­φέρ­θη­κε ακό­μα σε κάποια άτο­μα που τη νύχτα του φόνου βρί­σκο­νταν στον σύν­δε­σμο της Θύρας 4 του ΠΑΟΚ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερ­μα­νού, τους οποί­ους πάντως δεν κατο­νό­μα­σε λέγο­ντας ότι δεν είχαν σχέ­ση με το περιστατικό.

«Ήταν ήδη εκεί (σ.σ. στον σύν­δε­σμο) κάποιοι άλλοι που δεν θέλω να ανα­φέ­ρω και δεν έχουν καμία σχέ­ση με το περι­στα­τι­κό (…) Με πέτα­ξε εκεί (σ.σ. στην Τού­μπα) ένας μεγά­λος, που δεν θέλω να πω το όνο­μά του και δεν έχει σχέ­ση με το περι­στα­τι­κό», κατέ­θε­σε απολογούμενος.

Τον οδη­γό του Polo απέ­φυ­γε να κατο­νο­μά­σει και ο 21χρονος ερα­σι­τέ­χνης ποδο­σφαι­ρι­στής, το δακτυ­λι­κό απο­τύ­πω­μα το οποί­ου βρέ­θη­κε στο δρε­πά­νι με το οποίο πιθα­νο­λο­γεί­ται ότι κατά­φε­ρε το μοι­ραίο χτύ­πη­μα στον άτυ­χο Αλκη Καμπανό.

«Κατά την παρα­μο­νή του στην υπη­ρε­σία μας ισχυ­ρί­στη­κε ότι ήταν μετα­ξύ των δρα­στών της επί­θε­σης επι­βαί­νο­ντας στο τρί­το όχη­μα, το άγνω­στο μέχρι στιγ­μής VW Polo, μη γνω­ρί­ζο­ντας τον οδη­γό και τον συνο­δη­γό του οχή­μα­τος», ανα­φέ­ρει σε κατά­θε­σή του αστυ­νο­μι­κός της Ασφά­λειας Θεσ­σα­λο­νί­κης, επι­κα­λού­με­νος όσα του δήλω­σαν οι συλ­λη­φθέ­ντες κατά την παρα­μο­νή τους στο αστυ­νο­μι­κό μέγα­ρο της πόλης.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο