Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μυστηριώδης θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Εξελίξεις αναμένονται μέσα στη βδομάδα — Ξεκινούν οι καταθέσεις

Εξε­λί­ξεις ανα­μέ­νο­νται να υπάρ­ξουν την εβδο­μά­δα που αρχί­ζει στη μυστη­ριώ­δη υπό­θε­ση των θανά­των και των τριών παι­διών της ίδιας οικο­γέ­νειας στην Πάτρα δεδο­μέ­νου ότι θα ξεκι­νή­σουν οι κατα­θέ­σεις για­τρών, νοση­λευ­τών και ιατροδικαστών.

Σύμ­φω­να με την ΕΡΤ, συνο­λι­κά 15 για­τροί και νοση­λευ­τές από τέσ­σε­ρα νοσο­κο­μεία της Αθή­νας και της Πάτρας, αλλά και επτά ιατρο­δι­κα­στές, που εξέ­τα­σαν τις σορούς των τριών κορι­τσιών, ανα­μέ­νε­ται να κλη­θούν να κατα­θέ­σουν για τα ευρή­μα­τά τους για τους τρεις θανά­τους μέσα σε 32 μήνες.

Παράλ­λη­λα, οι Αρχές που διε­νερ­γούν την έρευ­να ανα­μέ­νουν μέσα στο επό­με­νο 20ημερο τα κρί­σι­μα απο­τε­λέ­σμα­τα των ιστο­λο­γι­κών και τοξι­κο­λο­γι­κών εξε­τά­σε­ων της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Για την υπό­θε­ση τοπο­θε­τή­θη­κε η προϊ­στα­μέ­νη της ιατρο­δι­κα­στι­κής υπη­ρε­σί­ας της Πάτρας, Αγγε­λι­κή Τσιό­λα, ζητώ­ντας σεβα­σμό στην οικο­γέ­νεια και εμπι­στευ­τι­κό­τη­τα. «Τη στιγ­μή που οι προ­α­να­κρι­τι­κές δια­δι­κα­σί­ες βρί­σκο­νται σε εξέ­λι­ξη, η οποια­δή­πο­τε τοπο­θέ­τη­ση επί του θέμα­τος, ιατρών που δεν έχουν ασχο­λη­θεί με τα συγκε­κρι­μέ­να περι­στα­τι­κά (Πρό­ε­δροι Ιατρι­κών Συλ­λό­γων, ιδιώ­τες Ιατρο­δι­κα­στές), οι οποί­οι τοπο­θε­τού­νται, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας τίτλους Προ­έ­δρων- Αντι­προ­έ­δρων- Γραμ­μα­τέ­ων κ.ο.κ, μόνο σύγ­χυ­ση μπο­ρεί να επι­φέ­ρει, αλλά και δημιουρ­γία εντυ­πώ­σε­ων με από­το­κη παρα­πλά­νη­ση της κοι­νής γνώ­μης» τόνισε.

Μετά την ολο­κλή­ρω­ση των κατα­θέ­σε­ων των επι­στη­μό­νων που σχε­τί­ζο­νται με την υπό­θε­ση, αλλά και την εξέ­τα­ση όλων των ιατρι­κών φακέ­λων και πορι­σμά­των για τα τρία αγγε­λού­δια, ανα­μέ­νε­ται να κλη­θούν για κατά­θε­ση και οι γονείς τους, οι οποί­οι είχαν σήμε­ρα συνά­ντη­ση με τους δικη­γό­ρους που έχουν ορί­σει, προ­κει­μέ­νου να καθο­ρί­σουν τις κινή­σεις τους.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο