Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφονία Σήφη Βαλυράκη: Σε δίκη οδηγούνται οι δύο κατηγορούμενοι ψαράδες

Σε δίκη οδη­γού­νται, ορι­στι­κά και αμε­τά­κλη­τα, οι δύο ψαρά­δες που κατη­γο­ρού­νται πως σκό­τω­σαν τον πρώ­ην υπουρ­γό Σήφη Βαλυ­ρά­κη, τον Γενά­ρη του 2021, στην Ερέ­τρια της Εύβοιας.

Σύμ­φω­να με τον δικη­γό­ρο της οικο­γέ­νειας του πρώ­ην υπουρ­γού, Μανό­λη Φωτά­κη, οι κατη­γο­ρού­με­νοι παρα­πέ­μπο­νται σε δίκη ενώ­πιον του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου καθώς το παρα­πεμ­πτι­κό βού­λευ­μα κατέ­στη αμε­τά­κλη­το στις 27 Μαρτίου.

Επί­σης, δήλω­σε πως πρέ­πει να απο­κα­λυ­φθούν τα πραγ­μα­τι­κά κίνη­τρα των κατη­γο­ρου­μέ­νων της δολο­φο­νί­ας και απο­κά­λυ­ψε πως οι κακο­ή­θεις επι­θέ­σεις σε βάρος της μνή­μης και της οικο­γέ­νειας του Σ. Βαλυ­ρά­κη συνε­χί­ζο­νται, καθώς πρό­σφα­τα άγνω­στοι δηλη­τη­ρί­α­σαν τον σκύ­λο του με φόλα, στην Ερέτρια.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι οι δύο αλιείς είχαν προ­φυ­λα­κι­στεί στις αρχές Ιου­νί­ου του 2022 για την επί­μα­χη υπό­θε­ση, ωστό­σο το διά­στη­μα της προ­σω­ρι­νής τους κρά­τη­σης διήρ­κη­σε λίγο παρα­πά­νω από έναν μήνα, αφού απο­φυ­λα­κί­στη­καν στις αρχές Ιου­λί­ου του ίδιου έτους.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο