Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφόνησαν τον Ζακ, που ούτε έκλεψε, ούτε υπό την επήρεια ναρκωτικών ήταν, ούτε κρατούσε μαχαίρι

Σε ισχαι­μι­κού τύπου αλλοιώ­σεις μυο­καρ­δί­ου από τα πολ­λα­πλά τραύ­μα­τα στο σώμα του (διπλό λιν­τσά­ρι­σμα) προ­ήλ­θε ο θάνα­τος του Ζακ Κωστό­που­λου, σύμ­φω­να με το τελι­κό πόρι­σμα των ιατρο­δι­κα­στών Νίκου Καλο­γριά και Σουλ­τά­νας Μαρια­νού που δημο­σιο­ποι­ή­θη­κε σήμερα.

Σύμ­φω­να με τους ιατρο­δι­κα­στές, ο 33χρονος Ζακ υπέ­στη ισχαι­μι­κού τύπου αλλοιώ­σεις μυο­καρ­δί­ου από τα πολ­λα­πλά τραύ­μα­τα στο σώμα του, το μεση­μέ­ρι της 21ης Σεπτέμ­βρη στο κοσμη­μα­το­πω­λείο της οδού Γλάδ­στω­νος, που προ­κά­λε­σαν έντο­νη διέ­γερ­ση στον οργα­νι­σμό του και το θάνα­τό του. Αυτές οι αλλοιώ­σεις, σχε­τί­ζο­νται ‑σύμ­φω­να με τους επι­στή­μο­νες- με τα τραύ­μα­τα που φέρει από χτυ­πή­μα­τα και από σπα­σμέ­να γυα­λιά καθώς δεν φάνη­κε να υπήρ­χε στε­φα­νιαία ή άλλη νόσος. 

Σημειώ­νε­ται πως οι τοξι­κο­λο­γι­κές εξε­τά­σεις που έγι­ναν στον Ζ. Κωστό­που­λο ήταν αρνη­τι­κές, απο­δει­κνύ­ο­ντας πως δεν είχε κάνει χρή­ση οποιασ­δή­πο­τε ναρ­κω­τι­κής ουσί­ας, ενώ υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως στο επί­μα­χο μαχαί­ρι που φέρε­ται πως κρα­τού­σε ο 33χρονος βρέ­θη­κε δείγ­μα DNA και όχι απο­τύ­πω­μα. Όπως επί­σης απο­τυ­πώ­μα­τά του δε βρέ­θη­καν στο Ταμείο όπως δε βρέ­θη­κε και τίπο­τα πάνω του΄. Καταρ­ρί­πτε­ται έτσι και η κατη­γο­ρία της ληστείας.

Ένα μαχαί­ρι που το είχαν πιά­σει με γυμνά χέρια ακό­μα και οι αστυ­νο­μι­κοί οι οποί­οι βιαιο­πρά­γη­σαν εις βάρος του την ώρα που ήταν σε λιπό­θυ­μη κατά­στα­ση και που προ­σπα­θού­σαν να τον συλ­λά­βουν.

Πλέ­ον οι ιατρο­δι­κα­στές παρέ­δω­σαν το υλι­κό στην οικο­γέ­νεια και στην Ασφά­λεια ώστε να δια­βι­βα­στεί στον αρμό­διο Ανα­κρι­τή. Εκεί­νος ανα­μέ­νε­ται να εξε­τά­σει το ενδε­χό­με­νο αλλα­γής των κατη­γο­ριών εις βάρος του κοσμη­μα­το­πώ­λη και του 55χρονου που συμ­με­τεί­χε στον ξυλοδαρμό.

Μετά από αυτή την εξέ­λι­ξη, η οικο­γέ­νεια του 33χρονου θα υπο­βά­λει μηνύ­σεις κατά όλων εκεί­νων που ενε­πλά­κη­σαν λόγω αρμο­διό­τη­τας, στις τελευ­ταί­ες στιγ­μές του Ζακ Κωστό­που­λου. Σύμ­φω­να με δηλώ­σεις της Άννυ Παπα­ρού­σου, εκ των συνη­γό­ρων της Πολι­τι­κής Αγω­γής στο ΑΠΕ — ΜΠΕ, έχει λάβει εντο­λή από την οικο­γέ­νεια του θύμα­τος να υπο­βλη­θούν μηνύ­σεις σε ΕΚΑΒ και ΔΙΑΣ. Παράλ­λη­λα είπε πως η Πολι­τι­κή Αγω­γή, μελε­τά­ει ξανά όλο το οπτι­κο­α­κου­στι­κό υλικό.

Τέλος η υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, Όλγα Γερο­βα­σί­λη, σε δηλώ­σεις χαρα­κτη­ρί­ζει το πόρι­σμα των ιατρο­δι­κα­στών ως «κρί­σι­μο στοι­χείο στην προ­σπά­θεια να ριχτεί άπλε­το φως στην υπό­θε­ση, δίνο­ντας τις πρώ­τες ηχη­ρές απα­ντή­σεις, τόσο στην καχυ­πο­ψία περί συγκά­λυ­ψης, όσο και στη μισαλ­λο­δο­ξία και στην προ­σπά­θεια δια­πό­μπευ­σης ενός ανθρώ­που που δεν ζει πια». Αυτό, τη στιγ­μή που ακό­μα δεν έχει προ­χω­ρή­σει η προ­α­να­κρι­τι­κή έρευ­να για τη συμπε­ρι­φο­ρά των οκτώ αστυ­νο­μι­κών που απει­κο­νί­ζο­νται να βιαιο­πρα­γούν εις βάρος του Ζακ.

Τέλος, τα δύο ανθρω­πό­μορ­φα κτή­νη που πρω­τα­γω­νί­στη­σαν στο λιν­τσά­ρι­σμα του Ζακ, ο κοσμη­μα­το­πώ­λης μαζί με τον μεσί­τη, ΔΕΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ, για­τί δεν είναι ύπο­πτοι φυγής, και τέλε­σης άλλου εγκλήματος (;).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο