Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δυσανεξία του Facebook στο σφυροδρέπανο και το ψέμα του

«Η ανάρ­τη­σή σας έρχε­ται σε αντί­θε­ση με τα Πρό­τυ­πα κοι­νό­τη­τας για επι­κίν­δυ­να άτο­μα και οργα­νι­σμούς»: Αυτό ήταν το μήνυ­μα που πήραν κάμπο­σοι χρή­στες του Facebook, οι οποί­οι επι­χεί­ρη­σαν να αναρ­τή­σουν ανή­με­ρα της 9ης Μάη επι­χρω­μα­τι­σμέ­νη τη θρυ­λι­κή φωτο­γρα­φία με τον Σοβιε­τι­κό στρα­τιώ­τη να υψώ­νει στο Ράιχ­σταγκ τη σημαία με το σφυροδρέπανο.

Η πρώ­τη μάλι­στα που μπλο­κα­ρί­στη­κε από το μονο­πώ­λιο της «κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης» ήταν η καλ­λι­τέ­χνης που επι­με­λή­θη­κε τη μετα­τρο­πή της κλα­σι­κής ασπρό­μαυ­ρης αυτής φωτο­γρα­φί­ας σε έγχρω­μη, με τους «ελεγ­κτές» του Facebook να εξα­φα­νί­ζουν την εικό­να της. Παρό­μοια τύχη είχαν όλοι όσοι επι­χεί­ρη­σαν να δια­δώ­σουν την ίδια εικό­να, με τους «αλγο­ρίθ­μους» του Facebook να βαρά­νε, όπως φαί­νε­ται, συνα­γερ­μό… Σημειώ­νε­ται ότι το ίδιο το μέσο σε τέτοιου είδους «απα­γο­ρεύ­σεις» προει­δο­ποιεί ότι «οι δημο­σιεύ­σεις έχουν να κάνουν με τρο­μο­κρα­τία και υπο­κί­νη­ση μίσους και βίας»! Σε αυτήν την κατη­γο­ρία φαί­νε­ται ότι έβα­λε ο «γίγα­ντας» της κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης την κόκ­κι­νη σημαία με το σφυ­ρο­δρέ­πα­νο και τη συντρι­βή του φασισμού.

Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα, η ανά­κλη­ση της λογο­κρι­σί­ας έγι­νε πολύ αργό­τε­ρα και μετά από εκα­το­ντά­δες ανα­φο­ρές χρη­στών, που απαι­τού­σαν εξη­γή­σεις από τους δια­χει­ρι­στές. Οι ισχυ­ρι­σμοί του Facebook ότι έγι­νε κάποιο σφάλ­μα με τους …αλγο­ρίθ­μους δεν πεί­θουν κανέ­ναν. Ποιος πιστεύ­ει άλλω­στε ότι ένας τέτοιος μονο­πω­λια­κός κολοσ­σός δεν έχει δυσα­νε­ξία στο σφυροδρέπανο;

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Atexnos Logo ^^

Δεν είναι η πρώ­τη φορά που το facebook μπα­νά­ρει την εμβλη­μα­τι­κή φωτο­γρα­φία από ατο Ράιχ­σταγκ. Εξαι­τί­ας (και) αυτής της φωτο­γρα­φί­ας το facebook τον Ιού­λιο του 2019 έρι­ξε την ιο πολυ­πλη­θή κόκ­κι­νη ομά­δα τα «Τρία Κόκ­κι­να Γράμ­μα­τα», με το επι­χεί­ρη­μα οτι η φωτό — ανάρ­τη­ση έρχε­ται σε αντί­θε­ση με τους όρους της κοι­νό­τη­τας. Παρά την προ­σφυ­γή από τους υπεύ­θυ­νους της σελί­δας, η από­φα­ση του facebook δεν άλλα­ξε κααι μάλι­στα δεν δόθη­κε και καμία απάντηση.

3kokkinagrammata

Βέβαια, παρό­τι ανα­δεί­ξα­με το θέμα, τα ελλη­νι­κά ΜΜΕ δεν το …είδαν. Έπρε­πε να έρθει από την Ρωσία η σχε­τι­κή αναφορά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο