Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δυσκολεύει η πρόκριση για τον ΠΑΟΚ — Θέλει νίκη στην Κροατία

Με αυτο­γκόλ του Γκά­λε­σιτς στις καθυ­στε­ρή­σεις (90΄ + 4΄), ο ΠΑΟΚ απέ­σπα­σε ισο­πα­λία 1–1 από τη Ριέ­κα εντός έδρας στον πρώ­το μετα­ξύ τους αγώ­να για τα πλέι οφ του Conference League και πλέ­ον θα πάει στην Κρο­α­τία θέλο­ντας απλά τη νίκη με οποιο­δή­πο­τε σκορ για να πάρει την πρό­κρι­ση στη φάση των ομί­λων. Συγκε­κρι­μέ­να, μετά από κόρ­νερ από τα αρι­στε­ρά, η μπά­λα βρή­κε στο κεφά­λι του Γκά­λε­σιτς και στα δίχτυα της ομά­δας του. Η Ριέ­κα είχε ανοί­ξει το σκορ στο 33ο λεπτό, όταν ο Μπί­σε­σβαρ έχα­σε τη μπά­λα στον χώρο του κέντρου, οι παί­κτες της Ριέ­κα πήραν τη μπά­λα με τον Λεπι­νί­τσα να κάνει το σουτ εκτός περιο­χής και να νικά τον Πασχαλάκη.

Είχε τον έλεγ­χο ως το 15ο λεπτό ο ΠΑΟΚ, η Ριέ­κα, ωστό­σο, ήταν αυτή που με δύο αντε­πι­θέ­σεις, στην πορεία, απεί­λη­σε και κατά­φε­ρε να στεί­λει την μπά­λα στα δίχτυα. Γεγο­νός που της επέ­τρε­ψε να φύγει στα απο­δυ­τή­ρια, για το ημί­χρο­νο, προη­γού­με­νη στο σκορ.

Η ενερ­γη­τι­κό­τη­τα του «Δικε­φά­λου» στο πρώ­το τέταρ­το του ματς ήταν χαρα­κτη­ρι­στι­κή, στο 17ο, όμως, οι Κρο­ά­τες βρέ­θη­καν κοντά στο να παρα­βιά­σουν την εστία του Πασχα­λά­κη. Ο Τόμε­τσακ έκα­νε το σουτ, η μπά­λα κόντρα­ρε στον Βιεϊ­ρί­νια, τα αντα­να­κλα­στι­κά του τερ­μα­το­φύ­λα των «ασπρό­μαυ­ρων» λει­τούρ­γη­σαν άψο­γα και με το ένα χέρι έδιω­ξε σε κόρνερ.

Στη δεύ­τε­ρη ευκαι­ρία της Ριέ­κα δεν αστό­χη­σε. Στο 33ο ο Μπί­σε­σβαρ έχα­σε την μπά­λα στη μεσαία γραμ­μή, λάθος που εκμε­ταλ­λεύ­τη­καν οι Κρο­ά­τες. Ο Λεπι­νί­τσα ήταν ο τελι­κός απο­δέ­κτης της προ­σπά­θειάς τους, ο οποί­ος με συρ­τό σουτ , έξω από την περιο­χή, νίκη­σε τον Πασχα­λά­κη και έδω­σε το προ­βά­δι­σμα στην ομά­δα του (0–1).

«Αχρω­μος» και με λάθη ο ΠΑΟΚ δεν μπό­ρε­σε να κάνει κάτι ουσια­στι­κό μέχρι την ανά­παυ­λα, με εξαί­ρε­σε μια κεφα­λιά που έπια­σε ο Σφι­ντέρ­σκι στο 45ο, στέ­λο­ντας, όμως, την μπά­λα στην αγκα­λιά του Πρσκάλο.

Πιε­στι­κός στο εικο­σά­λε­πτο της επα­νά­λη­ψης ο ΠΑΟΚ, πρα­κτι­κή που τον έφε­ρε απει­λη­τι­κό μπρο­στά στα καρέ της Ριέ­κα, χωρίς, όμως, να του δώσει τον ποθη­τό στό­χο, το γκολ. Οι Σφι­ντέρ­σκι, Κούρ­τιτς , αρχι­κά, δεν ήταν απο­τε­λε­σμα­τι­κοί όσο χρεια­ζό­ταν, ενώ στο 69ο λεπτό , μετά από σύγ­χυ­ση που προ­κά­λε­σε ο ΠΑΟΚ στην εστία, έδιω­ξε την μπά­λα στη γραμμή.

O «Δικέ­φα­λος» συνέ­χι­σε να χάνει ευκαι­ρί­ες, έχο­ντας την επι­μο­νή να φτά­σει στο γκολ. Στο 79ο λεπτό το σουτ του Κού­τσια μπλό­κα­ρε ο τερ­μα­το­φύ­λας της Ριέ­κα, ενώ στο 81ο και στο 89ο λεπτό, με κεφα­λιές, οι Σφι­ντέρ­σκι και Σβαμπ, δεν βρή­καν εκ νέου στόχο.

Η λύτρω­ση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στις καθυ­στε­ρή­σεις, στο 94ο λεπτό, ειδι­κό­τε­ρα, στην τελευ­ταία φάση του ματς. Οι «ασπρό­μαυ­ροι» εκτέ­λε­σαν το κόρ­νερ από τα αρι­στε­ρά και ο Γκά­λε­σιτς, με κεφα­λιά, έστει­λε την μπά­λα στα δίχτυα.

Κίτρι­νες: Κούρ­τιτς /Τσέριν, Γκάλοβιτς
Κόκκινες: -/-

Διαι­τη­τής: Μπρι­σάρ (Γαλ­λία)

Οι συν­θέ­σεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζ­βάν Λου­τσέ­σκου): Πασχα­λά­κης, Σοά­ρες (30’ λ.τρ. Τέι­λορ), Βαρέ­λα, Κρέ­σπο, Βιεϊ­ρί­νια, Κούρ­τιτς (90’ Καγκά­βα), Σβαμπ, Α. Ζίβ­κο­βιτς (71’ Μούργκ), Μπί­σε­σβαρ (71’ Κού­τσιας), Ελ Καντου­ρί (90’ Καντου­ρί), Σβιντέρσκι.

ΡΙΕΚΑ (Γκό­ραν Τόμιτς): Πρσκά­λο, Τόμε­τσακ (72’ Μπού­σα), Εσκο­βάλ, Κρέ­σιτς, Γκά­λο­βιτς, Βού­κτσε­βιτς (76’ Γκά­λε­σιτς), Τσέ­ριν (76’ Λίμπερ), Λεπί­νι­τσα, Πάβι­τσιτς, Ισά (89’ Ομπρε­γκόν), Αμπέμ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο