Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δυτική Όχθη: Περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου

Εκα­τόν ένας Παλαι­στί­νιοι έχουν σκο­τω­θεί στην κατε­χό­με­νη Δυτι­κή Όχθη σε επι­χει­ρή­σεις του ισραη­λι­νού στρα­τού μετά το ξέσπα­σμα του πολέ­μου μετα­ξύ του Ισρα­ήλ και της Γάζας στις 7 Οκτω­βρί­ου, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το παλαι­στι­νια­κό υπουρ­γείο Υγείας.

Η έντα­ση στη Δυτι­κή Όχθη ήταν οξυ­μέ­νη ήδη πριν το ξέσπα­σμα του πολέ­μου, με τακτι­κές επι­δρο­μές των ισραη­λι­νών δυνά­με­ων και αύξη­ση των επι­θέ­σε­ων Ισραη­λι­νών εποί­κων ενα­ντί­ον των Παλαι­στι­νί­ων. Ο πόλε­μος στη Γάζα ενέ­τει­νε ακό­μη περισ­σό­τε­ρο την ένταση.

Εξάλ­λου από τις 7 Οκτω­βρί­ου ένα μέλος των δυνά­με­ων ασφα­λεί­ας του Ισρα­ήλ έχει σκο­τω­θεί στη διάρ­κεια επι­χεί­ρη­σης, σύμ­φω­να με τον ισραη­λι­νό στρατό.

Τη νύκτα της Τρί­της προς Τετάρ­τη συνο­λι­κά πέντε Παλαι­στί­νιοι έχα­σαν τη ζωή τους από ισραη­λι­νά πυρά, επε­σή­μα­νε το υπουρ­γείο Υγείας.

Τρεις από αυτούς στη Τζε­νίν, διευ­κρί­νι­σε από την πλευ­ρά του το παλαι­στι­νια­κό πρα­κτο­ρείο Wafa επι­κα­λού­με­νο τοπι­κές πηγές.

Σε ανα­κοί­νω­σή του ο ισραη­λι­νός στρα­τός, επι­βε­βαί­ω­σε ότι διε­ξή­γα­γε «αντι­τρο­μο­κρα­τι­κές επι­χει­ρή­σεις» στον τομέα αυτό, μετά τη ρήψη «ενα­ντί­ον των δυνά­με­ων ασφα­λεί­ας εκρη­κτι­κών μηχα­νι­σμών». Στην ανα­κοί­νω­ση ο στρα­τός δεν ανα­φέρ­θη­κε σε θύματα.

Δύο ακό­μη Παλαι­στί­νιοι σκο­τώ­θη­καν στην Καλ­κί­λια, στο βόρειο τμή­μα της Δυτι­κής Όχθης, και ένας ακό­μη στην Καλά­ντια, βόρεια της Ιερουσαλήμ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο