Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές συνεχίζουμε ενωμένοι με πανελλαδικό μέτωπο αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής

Στην απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση της Λάρι­σας που γίνε­ται στην κεντρι­κή πλα­τεία της πόλης, παρα­βρί­σκε­ται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ο οποί­ος σε δηλώ­σεις του επισήμανε:

«Σήμε­ρα αγω­νι­ζό­μα­στε, παλεύ­ου­με, διεκ­δι­κού­με για να μη συγκα­λυ­φθεί το έγκλη­μα των Τεμπών, για να απο­δο­θούν όλες οι πολι­τι­κές και ποι­νι­κές ευθύ­νες που οδή­γη­σαν στην σύγκρου­ση, στην έκρη­ξη και στον αθώο “χαμό” 57 ανθρώ­πι­νων ψυχών, τα περισ­σό­τε­ρα παι­διά μας.

Αγω­νι­ζό­μα­στε για αυξή­σεις σε μισθούς, μερο­κά­μα­τα, συντά­ξεις, για συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις εργα­σί­ας, για εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα, πλή­ρη δικαιώ­μα­τα, εργα­σία πλή­ρη και στα­θε­ρή, αορί­στου χρό­νου για όλους εργα­ζό­με­νους του δημο­σί­ου αλλά και του ιδιω­τι­κού τομέα.

Αγω­νι­ζό­μα­στε για να μειω­θεί το κόστος παρα­γω­γής για τους Έλλη­νες αγρό­τες, για εγγυ­η­μέ­νες κατώ­τε­ρες τιμές, για ικα­νο­ποί­η­ση όλων των αιτη­μά­των τους ενά­ντια στην ΚΑΠ της ΕΕ που τους ξεκλη­ρί­ζει απ’ τα χωρά­φια τους.

Παλεύ­ου­με για να καταρ­γη­θεί ο φορο­λη­στι­κός νόμος της ΝΔ, που ψηφί­στη­κε με την ανο­χή των άλλων κομ­μά­των, που γονα­τί­ζει τους εργα­ζό­με­νους, ιδιαί­τε­ρα τους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους επαγ­γελ­μα­τί­ες, εμπό­ρους, επι­στή­μο­νες στις πόλεις και στα χωρία και κλεί­νει τα μαγα­ζιά. Να στα­μα­τή­σουν εδώ και τώρα οι πλει­στη­ρια­σμοί πρώ­της κατοι­κί­ας αλλά και επαγ­γελ­μα­τι­κής στέγης.

Παλεύ­ου­με για Δημό­σια Δωρε­άν Υγεία, για κάλυ­ψη όλων των ανα­γκών των νοσο­κο­μεί­ων με μαζι­κές προ­σλή­ψεις για­τρών, νοση­λευ­τών, άλλου βοη­θη­τι­κού προ­σω­πι­κού. Αγω­νι­ζό­μα­στε για να απο­συρ­θεί το κατά­πτυ­στο νομο­σχέ­διο για τα ιδιω­τι­κά πανε­πι­στή­μια, που επι­βάλ­λει ουσια­στι­κά να χώνει όλο και βαθύ­τε­ρα το χέρι στην τσέ­πη η εργα­τι­κή λαϊ­κή οικο­γέ­νεια για να σπου­δά­σει τα παι­διά της.

Αγω­νι­ζό­μα­στε ενά­ντια σε όλες τις πολε­μι­κές δαπά­νες που γίνο­νται για τις ανά­γκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και εμπλέ­κουν τη χώρα μας στέλ­νο­ντας φρε­γά­τες ‑με επι­τε­λείο εδώ από τη Λάρι­σα της ΕΕ. Στέλ­νουν φρε­γά­τες στην Ερυ­θρά Θάλασ­σα, σε άλλες θάλασ­σες εκτός συνό­ρων. Στέλ­νουν μακριά τις Ένο­πλες Δυνά­μεις μας για τα συμ­φέ­ρο­ντα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των μεγά­λων οικο­νο­μι­κών συμφερόντων.

Είμα­στε όλοι ενω­μέ­νοι, εργά­τες, αγρό­τες, επαγ­γελ­μα­τί­ες, φοι­τη­τές, μαθη­τές σ’ αυτό τον αγώ­να. Συνε­χί­ζου­με με πανελ­λα­δι­κό μέτω­πο αμφι­σβή­τη­σης της κυρί­αρ­χης πολι­τι­κής, για ριζο­σπα­στι­κές αλλα­γές στην ελλη­νι­κή κοι­νω­νία, για ικα­νο­ποί­η­ση όλων των αιτη­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων, για να ανοί­ξει ο δρό­μος για μια πραγ­μα­τι­κή πρό­ο­δο και ελευ­θε­ρία για τους εργα­ζό­με­νους και τον λαό μας».

Στη συγκέ­ντρω­ση είναι πολύ μεγά­λη η συμ­με­το­χή μαθη­τών και φοι­τη­τών, με τους οποί­ους ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας είχε ολι­γό­λε­πτη συζή­τη­ση μαζί τους.

Νωρί­τε­ρα, ο Δ. Κου­τσού­μπας κατέ­θε­σε 57 κόκ­κι­να τρια­ντά­φυλ­λα στο χώρο των Τεμπών, στη μνή­μη των 57 αθώ­ων θυμά­των που έφυ­γαν τόσο άδι­κα, στο έγκλη­μα των Τεμπών.

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο