Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ παντού η ενιαία απάντηση του λαού και της νεολαίας

«Το σύν­θη­μα μας “ισχυ­ρό ΚΚΕ παντού, μπο­ρού­με να κάνου­με την πραγ­μα­τι­κή δια­φο­ρά”, είναι σύν­θη­μα — κάλε­σμα συμπό­ρευ­σης με το ΚΚΕ για όλες τις εκλο­γι­κές μάχες που θα δώσου­με ενιαία παντού, για­τί ενιαία πρέ­πει να είναι η απά­ντη­ση του λαού και της νεο­λαί­ας, στην ενιαία επί­θε­ση που δέχο­νται, η ζωή και τα δικαιώ­μα­τά μας, από το κεφά­λαιο και τις κυβερ­νή­σεις του, την Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση, τους δήμους και τις Περι­φέ­ρειες ως στη­ρίγ­μα­τά τους. Κι αυτό μπο­ρεί να γίνει μόνο με το ψηφο­δέλ­τιο του ΚΚΕ, της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» τόνι­σε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, στην ομι­λία του στην εκδή­λω­ση της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του Κόμ­μα­τος, στο Novotel, για τις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλογές.

Είπε ότι ο λαός με ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ μπο­ρεί να δυνα­μώ­σει τη διεκ­δί­κη­ση για την ανά­κτη­ση των απω­λειών που υπέ­στη, να δώσει απο­φα­σι­στι­κό χτύ­πη­μα στον συμ­βι­βα­σμό με τη φτώ­χεια, να δυνα­μώ­σει την πάλη ενά­ντια στους επι­κίν­δυ­νους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στους οποί­ους εμπλέ­κει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα και τον λαό, να εκφρά­σει τη γνή­σια αμφι­σβή­τη­ση ενά­ντια στην ΕΕ, μπο­ρεί να χτί­σει πραγ­μα­τι­κές γέφυ­ρες που ενώ­νουν τους εργά­τες, τους άνερ­γους, τους φτω­χούς αγρό­τες και αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους, τους νέους και τις γυναί­κες των λαϊ­κών στρωμάτων.

«Αυτή τη μεγά­λη λαϊ­κή πλειο­ψη­φία, θα την ενώ­σου­με σε μια μεγά­λη κοι­νω­νι­κή συμ­μα­χία, απέ­να­ντι από τα μονο­πώ­λια, τον καπι­τα­λι­σμό και τις κυβερ­νή­σεις τους» πρόσθεσε.

Ανα­φέρ­θη­κε στις «ψεύ­τι­κες δια­χω­ρι­στι­κές γραμ­μές» που στή­νουν οι δύο πόλοι του συστή­μα­τος και οι οποί­ες βολεύ­ουν και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ που αμφό­τε­ροι «παί­ζουν παι­χνί­δια με την ακρο­δε­ξιά», και τόνι­σε ότι «η ακρο­δε­ξιά, ο φασι­σμός, δεν αντι­με­τω­πί­ζε­ται με τα δήθεν προ­ο­δευ­τι­κά μέτω­πα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία στή­νο­νται, τυχο­διω­κτι­κά, προ­ε­κλο­γι­κά, για να παρα­πλα­νή­σουν τον λαό», σημειώ­νο­ντας ότι «με αυτά τα μέτω­πα, επι­χει­ρούν να νεκρα­να­στή­σουν το πολι­τι­κό προ­σω­πι­κό των κυβερ­νή­σε­ων Σημί­τη — Παπαν­δρέ­ου, να ξεπλύ­νουν το παλιό φθαρ­μέ­νο ΠΑΣΟΚ, αλλά και διά­φο­ρους τυχο­διώ­κτες γυρο­λό­γους πολιτικούς».

Πρό­σθε­σε ότι ο πρω­θυ­πουρ­γός «θυμή­θη­κε αργά το μέτω­πο ενά­ντια στην ακρο­δε­ξιά» και υπεν­θύ­μι­σε ότι ο Αλ. Τσί­πρας «ξεχεί­λω­νε το “αντι­μνη­μο­νια­κό μέτω­πο των αγα­να­κτι­σμέ­νων” γενι­κώς, για να τους χωρέ­σει όλους, μέχρι και τη ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή Χρυ­σή Αυγή, συγκυ­βερ­νού­σε τέσ­σε­ρα χρό­νια με τους ακρο­δε­ξιούς ΑΝΕΛ και νομι­μο­ποιού­σε στη συνεί­δη­ση των λαϊ­κών ανθρώ­πων την ακροδεξιά».

Υπεν­θύ­μι­σε ακό­μα ότι «οι υπό­δι­κοι εγκλη­μα­τί­ες της Χρυ­σής Αυγής, οι καθο­δη­γη­τές των δολο­φο­νιών συμπο­λι­τών μας, προ­κα­λούν μέχρι σήμε­ρα ελεύ­θε­ροι και ο δολο­φό­νος του Παύ­λου Φύσ­σα κοι­μά­ται σπί­τι του, επει­δή η δίκη σέρ­νε­ται πάνω από τέσ­σε­ρα χρό­νια τώρα, ακρι­βώς δηλα­δή όσα χρό­νια κυβερ­νά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Είπε ότι ο Αλ. Τσί­πρας «στρώ­νει έδα­φος στην ακρο­δε­ξιά να πατή­σει και να σηκω­θεί» όταν «απο­θε­ώ­νει τον “δια­βο­λι­κά καλό” ακρο­δε­ξιό Τράμπ, όταν υπο­γρά­φει ΝΑΤΟϊ­κής κοπής συμ­φω­νί­ες με σπέρ­μα­τα αλυ­τρω­τι­σμού και εθνι­κι­σμού, όταν σηκώ­νει τη σημαία των αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κών στα Βαλ­κά­νια, όταν παρα­πλα­νά για τις δήθεν “αρχές της αλλη­λεγ­γύ­ης και της ισό­τη­τας” μέσα στην ΕΕ, που αυτή έχει ως αρχή της την περι­βό­η­τη θεω­ρία των “δύο άκρων”, την εξί­σω­ση του Ναζι­σμού με τον Σοσιαλισμό».

«Πολι­τι­κές δυνά­μεις, κόμ­μα­τα και κυβερ­νή­σεις που υπη­ρε­τούν το κεφά­λαιο και την εξου­σία του, όχι μόνο δεν φρά­ζουν το δρό­μο στην ακρο­δε­ξιά, αλλά τη θρέ­φουν ακό­μα περισ­σό­τε­ρο. Για­τί θρέ­φουν το ίδιο το σύστη­μα που τη γεν­νά και τη θρέ­φει» είπε ο Δ. Κου­τσού­μπας, επι­κα­λού­με­νος και τα παρα­δείγ­μα­τα της Ιτα­λί­ας και της Βρα­ζι­λί­ας και υπο­γραμ­μί­ζο­ντας στη συνέ­χεια, «πραγ­μα­τι­κό μέτω­πο στην ακρο­δε­ξιά και το φασι­σμό μπο­ρεί να απο­τε­λέ­σει μόνο η μεγά­λη ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ. Για να γκρε­μι­στεί η εγκλη­μα­τι­κή ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή απ’ την τρί­τη θέση. Για να πατώ­σουν οι υπο­ψή­φιοι της σε Περι­φέ­ρειες και δήμους. Για να απο­μο­νω­θούν οι μπρά­βοι της στις εργα­τι­κές λαϊ­κές γει­το­νιές και τους τόπους δου­λειάς. Για να δυνα­μώ­σει η πάλη ενά­ντια στα συμ­φέ­ρο­ντα που γεν­νούν και τρέ­φουν τον φασισμό».

Ο Δ. Κου­τσού­μπας υπο­γράμ­μι­σε ότι «καμία φιλο­λαϊ­κή περι­φε­ρεια­κή ή τοπι­κή πολι­τι­κή, δεν μπο­ρεί να υπάρ­ξει, όσο η γενι­κή πολι­τι­κή της χώρας έχει ως προ­τε­ραιό­τη­τα τα συμ­φέ­ρο­ντα και την κερ­δο­φο­ρία του κεφα­λαί­ου”» προ­σθέ­το­ντας «γι’ αυτό και σε κεντρι­κό και σε τοπι­κό επί­πε­δο, το ερώ­τη­μα παρα­μέ­νει το ίδιο: Ανά­πτυ­ξη με βάση τις λαϊ­κές ανά­γκες και τις δυνα­τό­τη­τες του τόπου και της επο­χής μας; Ή με βάση την κερ­δο­φο­ρία και τον αντα­γω­νι­σμό των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, που όλο και πιο πολύ περιο­ρί­ζουν την ικα­νο­ποί­η­ση των λαϊ­κών ανα­γκών;”» Επι­σή­μα­νε ότι επ’ αυτού «κρί­νο­νται όλες οι πολι­τι­κές δυνά­μεις και οι εκλε­κτοί τους».

Σημεί­ω­σε, επί­σης, ότι η Τοπι­κή Διοί­κη­ση με την διεύ­ρυν­ση της αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τας, επί κυβερ­νή­σε­ων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ λει­τουρ­γεί ως «φορο­μπη­χτι­κός-φοροει­σπρα­κτι­κός μηχα­νι­σμός» ενώ μέσω της ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης των υπη­ρε­σιών των δήμων και των Περι­φε­ρειών και μαζί με αυτήν προ­χω­ρά η ανα­τρο­πή των εργα­σια­κών σχέ­σε­ων και των δικαιω­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων, με απο­τέ­λε­σμα, μετα­ξύ άλλων, την εντα­τι­κο­ποί­η­ση της εργα­σί­ας και την αύξη­ση των εργα­τι­κών “ατυ­χη­μά­των” στα οποία «δήμοι και Περι­φέ­ρειες κατέ­χουν την τρα­γι­κή πρωτιά».

«Το πραγ­μα­τι­κό δίλημ­μα που μπαί­νει μπρο­στά στο λαό είναι ένα: Θα συνε­χί­σου­με στον ίδιο δρό­μο, αυτού του σάπιου εκμε­ταλ­λευ­τι­κού συστή­μα­τος, που απο­δε­δειγ­μέ­να φέρ­νει νέα δει­νά; Ή θα αντε­πι­τε­θού­με μαζι­κά και δυνα­μι­κά παντού, για ν’ ανοί­ξει επι­τέ­λους ο δρό­μος για την ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων κοι­νω­νι­κών ανα­γκών;» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Στη συνέ­χεια της ομι­λί­ας του τόνι­σε ότι η απά­ντη­ση του ΚΚΕ και των υπο­ψη­φί­ων της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης είναι «αντε­πί­θε­ση στην επί­θε­ση του κεφα­λαί­ου που επε­ξερ­γά­ζο­νται οι ενώ­σεις του όπως η ΕΕ, υλο­ποιούν τα κόμ­μα­τα του και εξει­δι­κεύ­ουν οι εκλε­κτοί τους στους δήμους και τις Περιφέρειες».

Ανα­φέρ­θη­κε στο διεκ­δι­κη­τι­κό πλαί­σιο των υπο­ψη­φί­ων της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης το οποίο έχει ως μονα­δι­κό γνώ­μο­να την εξυ­πη­ρέ­τη­ση των σύγ­χρο­νων λαϊ­κών ανα­γκών και σημεί­ω­σε ότι «οι προ­τά­σεις μας είναι ρεα­λι­στι­κές, για­τί είναι φιλο­λαϊ­κές, για­τί απα­ντούν στις λαϊ­κές ανά­γκες και η πραγ­μα­το­ποί­η­σή τους απαι­τεί σύγκρου­ση με τα συμ­φέ­ρο­ντα του μεγά­λου κεφαλαίου».

Πρό­σθε­σε ότι «σε αυτήν την κατεύ­θυν­ση, δημιουρ­γού­με τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις και τους συσχε­τι­σμούς, για να πάρει ανά­σα ο λαός μας, να δυνα­μώ­σει η πάλη του, για επι­βά­λει έναν άλλο φιλο­λαϊ­κό δρό­μο ανά­πτυ­ξης, που θα έχει ως προ­τε­ραιό­τη­τα τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες του. “Κι αυτό είναι δυνα­τό να γίνει με άλλον προ­σα­να­το­λι­σμό και σχέ­διο αξιο­ποί­η­σης των αντι­κει­με­νι­κών δυνα­το­τή­των της επο­χής μας και της χώρας μας. Με εμπι­στο­σύ­νη στις ικα­νό­τη­τες και δυνα­τό­τη­τες του λαού να τις οργα­νώ­σει. Με προ­ϋ­πό­θε­ση, ο λαός να έχει πραγ­μα­τι­κά την εξου­σία, να κάνει κου­μά­ντο στην οικο­νο­μία και την κοι­νω­νία συνολικά».

«Οι κομ­μου­νι­στές δήμαρ­χοι σε Πάτρα, Και­σα­ρια­νή, Χαϊ­δά­ρι, Πετρού­πο­λη, Ικα­ρία, οι εκα­το­ντά­δες δημο­τι­κοί και περι­φε­ρεια­κοί σύμ­βου­λοι με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση, το 5χρονο που πέρα­σε, έδρα­σαν με τα αιτή­μα­τα του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος, ενα­ντιώ­θη­καν σε όλες τις πλευ­ρές της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής των κυβερ­νή­σε­ων. Με πλή­θος αγω­νι­στι­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων πρό­βαλ­λαν τα λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα, απέ­σπα­σαν κατα­κτή­σεις, έδω­σαν ανά­σα και κου­ρά­γιο στον λαό» υπο­γράμ­μι­σε ο Δ. Κουτσούμπας.

Στη συνέ­χεια της ομι­λί­ας του είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, τα διά­φο­ρα κόμ­μα­τα — μπα­λα­ντέρ σε αυτόν τον κάλ­πι­κο διπο­λι­σμό, επι­κε­ντρώ­νουν, στο ποια κυβέρ­νη­ση από το γνω­στό αντι­λαϊ­κό δίπο­λο, θα υπάρ­χει την επό­με­νη ημέ­ρα» προ­σθέ­το­ντας «εμείς αντι­στρέ­φου­με το ερώ­τη­μα. Και απα­ντά­με: Όση σημα­σία έχει ποια κυβέρ­νη­ση και τι είδους κυβέρ­νη­ση θα είναι την άλλη μέρα, ακό­μα ίδια και μεγα­λύ­τε­ρη σημα­σία έχει και το ποιά αντι­πο­λί­τευ­ση θα υπάρ­χει την επό­με­νη ημέ­ρα. Για να υπε­ρα­σπι­στεί τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα, όταν δεν υπάρ­χουν ή δεν μπο­ρούν αυτή τη στιγ­μή, να δημιουρ­γη­θούν προ­ϋ­πο­θέ­σεις μιας πραγ­μα­τι­κής φιλο­λαϊ­κής δια­κυ­βέρ­νη­σης, με την εργα­τι­κή τάξη, το λαό στην εξουσία».

Είπε ότι «αν η επό­με­νη κυβέρ­νη­ση είναι μία από τα ίδια είτε με αυτο­δυ­να­μία, κάποιων εκ των δύο, είτε με κυβερ­νη­τι­κές πλειο­ψη­φί­ες- συγκολ­λή­σεις σκορ­πο­χω­ρί­ων» θα «δια­τη­ρή­σει τα ματω­μέ­να πλε­ο­νά­σμα­τα μέχρι το 2060, τους μνη­μο­νια­κούς νόμους, θα εφαρ­μό­σει όλες τις αντι­λαϊ­κές κατευ­θύν­σεις της Κομι­σιόν, θα μειώ­σει το αφο­ρο­λό­γη­το και θα αυξή­σει τους πλειστηριασμούς».

Για το ΚΚΕ «αδια­πραγ­μά­τευ­τες, δεδο­μέ­νες είναι μόνον οι ανά­γκες του λαού μας» τόνι­σε, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι η απά­ντη­ση είναι «ισχυ­ρό ΚΚΕ για να υπάρ­χει ισχυ­ρή λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση, απέ­να­ντι σε κάθε αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση» και «απέ­να­ντι στο αντι­λαϊ­κό πλαί­σιο της Τοπι­κής Διοί­κη­σης με περισ­σό­τε­ρους εκλεγ­μέ­νους δημάρ­χους, δημο­τι­κούς και περι­φε­ρεια­κούς συμ­βού­λους της Λαϊ­κής Συσπείρωσης».

«Ισχυ­ρή φωνή του λαού παντού ή υπο­τα­γή στο σημε­ρι­νό μίζε­ρο, βάρ­βα­ρο κι αδιέ­ξο­δο δρό­μο. Αυτό είναι το δικό μας δίλ­λη­μα, για να κάνου­με την πραγ­μα­τι­κή δια­φο­ρά» τόνι­σε ο γγ της ΚΕ του κόμ­μα­τος, κατα­λή­γο­ντας «ισχυ­ρό ΚΚΕ παντού».

Τέλος, στη σημε­ρι­νή εκδή­λω­ση παρεμ­βά­σεις πραγ­μα­το­ποί­η­σαν οι: Ντου­νια­δά­κης Γιάν­νης, υπο­ναύ­αρ­χος ε.α, υπο­ψή­φιος Περι­φε­ρειάρ­χης Νοτί­ου Αιγαί­ου, Κυρί­τση Αγλα­ΐα, δημο­σιο­γρά­φος, υπο­ψή­φια περι­φε­ρεια­κή σύμ­βου­λος Βορεί­ου Αιγαί­ου, Παπα­σω­τη­ρί­ου Κώστας, υπο­ψή­φιος περι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος Βορεί­ου Τομέα Αττι­κής, Κατσα­κού­λης Βαγ­γέ­λης, διευ­θυ­ντής της Γαστρε­ντε­ρο­λο­γι­κής Κλι­νι­κής του Πανε­πι­στη­μια­κού Νοσο­κο­μεί­ου Πάτρας, υπο­ψή­φιος δημο­τι­κός σύμ­βου­λος στο Δήμο Πάτρας, Σπαρ­τι­νός Δημή­τρης, πανε­πι­στη­μια­κός στο Τμή­μα Χημι­κών Μηχα­νι­κών του Πολυ­τε­χνεί­ου Πατρών, υπο­ψή­φιος δημο­τι­κός σύμ­βου­λος στο Δήμο Πάτρας, Παλιού­ρας Γιώρ­γος, υπο­στρά­τη­γος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. υπο­ψή­φιος δημο­τι­κός σύμ­βου­λος στην Αθή­να, Ιωαν­νί­δης Γαβρι­ήλ, πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Υπαλ­λή­λων Απο­κε­ντρω­μέ­νης Διοί­κη­σης, υπο­ψή­φιος δημο­τι­κός σύμ­βου­λος στο Δήμο Νίκαιας- Ρέντη και Γεωρ­γία Αγι­λά­ρα, πρω­τα­θλή­τρια Ελλά­δας στα 400 μ. και προ­πο­νή­τρια στί­βου, υπο­ψή­φια δημο­τι­κή σύμ­βου­λος στην Αθήνα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο