Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Στις εκλογές κρίνεται ποια πολιτική δύναμη μπορεί να σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση

Και σε αυτή την εκλο­γι­κή μάχη αυτό που κρί­νε­ται για τον λαό μας, είναι ποια πολι­τι­κή δύνα­μη μπο­ρεί να στα­θεί απέ­να­ντι σε όποια επό­με­νη κυβέρ­νη­ση, η οποία όπως είναι τα προ­γράμ­μα­τα των άλλων κομ­μά­των, θα είναι από χέρι πάλι αντι­λαϊ­κή, σημεί­ω­σε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας από την Αγιά της Λάρι­σας, σήμε­ρα κατά τη διάρ­κεια της περιο­δεί­ας του στη περιοχή.

Ο κ. Κου­τσού­μπας τόνι­σε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπο­στη­ρί­ζουν την μονό­πλευ­ρη εξα­γω­γή των αγρο­τι­κών προ­ϊ­ό­ντων που τελι­κά ευνο­εί μόνο τους εμπο­ρο­βιο­μή­χα­νους» για να συμπλη­ρώ­σει πως οι αθρό­ες εισα­γω­γές προ­ϊ­ό­ντων δημιουρ­γούν νέες δυσκο­λί­ες στη ζωή των αγρο­τών και υπο­βαθ­μί­ζουν την ποιό­τη­τα βασι­κών ειδών δια­τρο­φής του λαού μας.

Παράλ­λη­λα ο γγ του ΚΚΕ είπε ότι « τα τρία κόμ­μα­τα ψήφι­σαν μαζί το τρί­το μνη­μό­νιο με το οποίο κόπη­κε η επι­στρο­φή του Eιδι­κού Fόρου Kατα­νά­λω­σης στο αγρο­τι­κό πετρέ­λαιο», ενώ ανα­φε­ρό­με­νος στην ΚΑΠ είπε ότι «όλα τα κόμ­μα­τα προ­τάσ­σουν έναν μονό­δρο­μο προς εκεί­νη την κατεύθυνση».

Μιλώ­ντας προς τον αγρο­τι­κό κόσμο της περιο­χής ο κ. Κου­τσού­μπας είπε ότι όλα τα κόμ­μα­τα που κυβέρ­νη­σαν έχουν δια­μορ­φώ­σει έναν ΕΛΓΑ που χαρα­τσώ­νει τους αγρό­τες και δύσκο­λα τους απο­ζη­μιώ­νει, ενώ ανα­φε­ρό­με­νος στις κυρώ­σεις της χώρας μας στη Ρωσία, τονί­ζο­ντας πως «με αυτές τις κυρώ­σεις τελι­κά την πλη­ρώ­νει ο ελλη­νι­κός λαός».

«Με δεδο­μέ­νο ότι η ρωσι­κή αγο­ρά απορ­ρο­φού­σε τερά­στιες ποσό­τη­τες μήλου, είδα­τε το εισό­δη­μα σας να συρ­ρι­κνώ­νε­ται διαρ­κώς και τα προ­ϊ­ό­ντα σας να που­λιού­νται σε εξευ­τε­λι­στι­κές τιμές στους μεγα­λε­μπό­ρους» είπε χαρακτηριστικά.

Ο γγ του ΚΚΕ μίλη­σε για τις επι­πτώ­σεις των αυξή­σε­ων στο ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα για τους αγρό­τες, ενώ ανα­φέρ­θη­κε στους πλει­στη­ρια­σμούς και στο θεσμι­κό πλαί­σιο, λέγο­ντας ότι «βγά­ζει στο σφυ­ρί χωρά­φια την πρώ­τη κατοικία».

Τέλος ο κ. Κου­τσού­μπας για τις εκλο­γές τις 21 Μαΐ­ου είναι ότι «πρέ­πει να φτά­σει παντού το κάλε­σμα του ΚΚΕ και να πέσει στη κάλ­πη μαζι­κά το ψηφο­δέλ­τιο του κόμματος».

Σημειώ­νε­ται πως ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά το τέλος της περιο­δεί­ας του σήμε­ρα, θα μιλή­σει το από­γευ­μα στην κεντρι­κή πλα­τεία της Λάρι­σας, όπου θα ανα­πτύ­ξει συνο­λι­κά τις θέσεις και το πρό­γραμ­μα του ΚΚΕ για τις εκλογές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο