Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Επικίνδυνη και απλήρωτη εργασία παιδιών σε εστιατόρια «McDonald’s»

Τις περι­πτώ­σεις εκα­το­ντά­δων παι­διών ακό­μα και 10 ετών που κατα­γρά­φη­κε να εργά­ζο­νται παρά­νο­μα, χωρίς πλη­ρω­μή, ακό­μα και τα ξημε­ρώ­μα­τα, σε υπο­κα­τα­στή­μα­τα της αλυ­σί­δας «McDonald’s» στο Κεντά­κι, επι­βε­βαί­ω­σε το αμε­ρι­κα­νι­κό υπουρ­γείο Εργασίας.

Σε του­λά­χι­στον δύο περι­πτώ­σεις βρέ­θη­καν παι­διά 10 ετών να δου­λεύ­ουν μέχρι τις 2 το πρωί χωρίς πλη­ρω­μή, να μετα­φέ­ρουν πράγ­μα­τα από ψυγεία σε πολύ χαμη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες, στα οποία απα­γο­ρεύ­ε­ται να εισέρ­χο­νται άτο­μα νεό­τε­ρα των 16 ετών, να σερ­βί­ρουν και να καθα­ρί­ζουν τρα­πέ­ζια ή να παίρ­νουν παραγ­γε­λί­ες. Σε ένα από τα δύο επι­τρά­πη­κε να χει­ρί­ζε­ται φρι­τέ­ζα, η χρή­ση της οποί­ας απα­γο­ρεύ­ε­ται σε άτο­μα κάτω των 14 ετών.

Οπως δια­πι­στώ­θη­κε, η εται­ρεία «Bauer Food LLC», με έδρα το Λού­ι­σβιλ του Κεντά­κι απα­σχο­λού­σε συνο­λι­κά 24 παι­διά κάτω των 16 ετών. Η δικαιο­λο­γία που επι­κα­λέ­στη­κε ήταν ότι …κάποιοι γονείς είχαν πάρει μαζί τους τα παι­διά επει­δή δεν είχαν πού να τα αφήσουν!

Στις δαγκά­νες της εκμε­τάλ­λευ­σης κατα­γρά­φη­κε ότι είχαν πια­στεί άλλοι 242 έφη­βοι, ηλι­κί­ας 14 και 15 ετών, από τις εται­ρεί­ες «Archways Richwood LLC» και «Bell Restaurant Group».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο