Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας στο Σύνταγμα: Δυνατό ΚΚΕ, μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αυτοδυναμία της πολιτικής του κεφαλαίου

«Αυτή η μεγά­λη κόκ­κι­νη, κατα­κόκ­κι­νη συγκέ­ντρω­ση λαού και νεο­λαί­ας εδώ στην Αθή­να επι­βε­βαιώ­νει ότι το θετι­κό βήμα που έγι­νε το Μάη, τώρα μπο­ρεί να γίνει άλμα. Με την ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ. Κι αυτό είναι το πιο αισιό­δο­ξο, το πιο ελπι­δο­φό­ρο μήνυμα!

Για­τί μπο­ρεί η κάλ­πη της Κυρια­κής να βγά­λει την επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση, όμως το κρί­σι­μο για το λαό είναι ότι θα ανα­δεί­ξει και μια 100% μαχη­τι­κή, λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση. Κι αυτή είναι μόνο το ΚΚΕ, ακό­μα πιο δυνα­τό, πιο ισχυ­ρό» τόνι­σε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας στην απο­ψι­νή του ομι­λία στη μεγά­λη κεντρι­κή προ­ε­κλο­γι­κή συγκέ­ντρω­ση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα.

«Από­ψε στην πλα­τεία Συντάγ­μα­τος, δεν πραγ­μα­το­ποιεί­ται απλά η κεντρι­κή προ­ε­κλο­γι­κή συγκέ­ντρω­ση του ΚΚΕ. Από­ψε εδώ, πραγ­μα­το­ποιεί­ται η πρώ­τη μεγά­λη δια­δή­λω­ση του λαού της Αθή­νας ενά­ντια στη κυβέρ­νη­ση της ΝΔ που νομί­ζει ότι έρχε­ται «καβά­λα στο άλο­γο» για να εφαρ­μό­σει το αντι­λαϊ­κό πρό­γραμ­μά της. ‘Αρχι­σε ήδη να μοι­ρά­ζει υπουρ­γεία, να βγά­ζει από τα συρ­τά­ρια νομο­σχέ­δια. Τους προει­δο­ποιού­με: Προ­σέξ­τε καλά, για­τί κι άλλοι, ήρθαν καβά­λα στο άλο­γο, αλλά από­το­μα ξεπέ­ζε­ψαν» πρόσθεσε.

Τόνι­σε ότι «καμία αστι­κή κυβέρ­νη­ση δεν μπο­ρεί να νιώ­θει παντο­δύ­να­μη, όταν είναι δυνα­τό το εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα. Και σ’ αυτή τη χώρα υπάρ­χει δυνα­τό ΚΚΕ, εγγύ­η­ση ότι θα είναι δυνα­τός ο λαός και το κίνη­μά του».

Είπε ότι οι εργά­τες και οι εργά­τριες, οι λαϊ­κοί άνθρω­ποι που ψήφι­σαν τη ΝΔ δεν έχουν κανέ­να λόγο να την ενι­σχύ­σουν περισ­σό­τε­ρο «ίσα-ίσα έχουν κάθε λόγο να την κοντύ­νουν για­τί αυτή τη ψήφο στη ΝΔ θα τη βρουν αύριο απέ­να­ντί τους».

«Όπως οι εργα­ζό­με­νοι δεν έχουν κανέ­ναν λόγο να ενι­σχύ­σουν ακό­μα περισ­σό­τε­ρο τη ΝΔ, δεν έχουν και κανέ­να λόγο να σκορ­πί­σουν την ψήφο τους στα κόμ­μα­τα της συναι­νε­τι­κής, συστη­μι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουν να προ­σφέ­ρουν τίπο­τα στον λαό μας και στους αγώ­νες του, ούτε τα κόμ­μα­τα-δημιουρ­γή­μα­τα του μιντια­κού κατε­στη­μέ­νου, όπως αυτό της κυρί­ας Κων­στα­ντο­πού­λου με το αμαρ­τω­λό παρελ­θόν. Ούτε τα διά­φο­ρα ακρο­δε­ξιά μορ­φώ­μα­τα που σπρώ­χνο­νται να μπουν στη Βου­λή» πρόσθεσε.

«Ευτυ­χώς στην Ελλά­δα υπάρ­χει πραγ­μα­τι­κή επι­λο­γή για τον λαό, επι­λο­γή 100% λαϊ­κής, μαχη­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης, για­τί υπάρ­χει ΚΚΕ» υπο­γράμ­μι­σε ο Δ. Κουτσούμπας.

Σημεί­ω­σε ότι επει­δή ξέρουν πως το ΚΚΕ θα τους κάνει τη ζωή δύσκο­λη προ­σπα­θούν να φιμώ­σουν τη φωνή του με απο­κλει­σμούς, πρό­στι­μα, ακό­μα και με δικα­στι­κές διώ­ξεις σε στε­λέ­χη του, που μπαί­νουν μπρο­στά στους αγώ­νες του λαού και της νεο­λαί­ας και υπο­γράμ­μι­σε: «άδι­κα κου­ρά­ζε­στε, δεν ξεμπερ­δεύ­ε­τε έτσι εύκο­λα με μας».

Ανέ­φε­ρε, μετα­ξύ άλλων, ότι «δεν θα κάνει καμία θετι­κή δια­φο­ρά για τον λαό, αν έχει το ΠΑΣΟΚ μία μονά­δα παρα­πά­νω, δεν θα έχει καμία θετι­κή δια­φο­ρά για τον λαό, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία μονά­δα παρα­πά­νω. Θα είναι αρνη­τι­κή εξέ­λι­ξη να αυξη­θούν οι βου­λευ­τές εκεί­νοι που θα συνε­χί­σουν στον δρό­μο που έκα­νε τη ΝΔ πιο ισχυ­ρή, δηλα­δή στον δρό­μο της συναι­νε­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης, της σύγκλι­σης σε στρα­τη­γι­κά ζητή­μα­τα και της υπερ­ψή­φι­σης δεκά­δων αντι­λαϊ­κών νομοσχεδίων».

«Για το ΚΚΕ, όμως, όχι 1%, αλλά ακό­μα κι ένας άνθρω­πος να κάνει το βήμα, μετρά­ει και κάνει τη δια­φο­ρά. Για­τί είναι μία συνεί­δη­ση που πάει μπρο­στά, είναι ένας άνθρω­πος που μπο­ρεί να στοι­χη­θεί στο πλάι εκεί­νων που με τον οργα­νω­μέ­νο, συλ­λο­γι­κό αγώ­να πολ­λα­πλα­σιά­ζουν τις εστί­ες αντί­στα­σης και διεκ­δί­κη­σης» τόνισε.

«Στις κάλ­πες της Κυρια­κής, θα πάμε με κάθε τρό­πο, με κάθε θυσία και θα πάμε με καρ­διά, με μυα­λό, αλλά και με οργή» είπε.

«Το δικό μας μυα­λό, η δική μας σκέ­ψη είναι αφιε­ρω­μέ­νη στην απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων μας από τα δεσμά της εκμε­τάλ­λευ­σης. Στην ανα­τρο­πή της βαρ­βα­ρό­τη­τας και την οικο­δό­μη­ση μιας άλλης, δίκαι­ης κοι­νω­νί­ας, της κοι­νω­νί­ας του σοσια­λι­σμού. Αυτός είναι, άλλω­στε, ο λόγος που υπάρ­χει το ΚΚΕ. Κι αυτός είναι επί­σης ο λόγος που το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμ­μα που μπο­ρεί να κάνει πραγ­μα­τι­κή, μαχη­τι­κή, λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση, όχι μόνο απέ­να­ντι στην αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, αλλά απέ­να­ντι στο ίδιο το σύστη­μα και την εξου­σία του, για να ανοί­ξει επι­τέ­λους ο δρό­μος της ανα­τρο­πής για να έρθει ο ίδιος ο λαός, οι εργα­ζό­με­νοι στην εξου­σία, να πάρουν στα χέρια τους το πλού­το που παρά­γουν, για να ζήσου­με με βάση τις δυνα­τό­τη­τες της επο­χής» πρόσθεσε.

«Στην κάλ­πη της Κυρια­κής, θα πάμε όλοι και όλες και θα πάμε με μεγά­λη οργή. Για τις εκα­το­ντά­δες ψυχές που χάθη­καν ανοι­χτά της Πύλου. Για αυτό το νέο έγκλη­μα της ΕΕ και της πολι­τι­κής της, των κυβερ­νή­σε­ων, των κομ­μά­των που τη δια­μόρ­φω­σαν και την υλο­ποί­η­σαν. Για αυτό το νέο έγκλη­μα, σε τελι­κή ανά­λυ­ση, του αιμα­το­βαμ­μέ­νου συστή­μα­τος της εκμε­τάλ­λευ­σης» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Με καρ­διά, με μυα­λό και με οργή θα πάει στις κάλ­πες την Κυρια­κή και η νεο­λαία. Όσο και αν κάνουν ό,τι μπο­ρούν διά­φο­ροι για να τη σπρώ­ξουν στην απο­χή, όσα εμπό­δια και αν της βάζουν» είπε, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι «η επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση της ΝΔ ξέρει ότι θα έχει απέ­να­ντί της ένα νεα­νι­κό ρεύ­μα αμφι­σβή­τη­σης που θα φου­ντώ­νει με ριζο­σπα­στι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά. Που θα μάχε­ται, χωρίς να τσι­μπά­ει στα διλήμ­μα­τα και τους εκβια­σμούς του αστι­κού πολι­τι­κού συστήματος».

«Στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ κάνου­με πρά­ξη την αμφι­σβή­τη­ση, τολ­μά­με να παλεύ­ου­με για όλα όσα αξί­ζουν στη νέα γενιά. Γι’ αυτό και η νεο­λαία μπρο­στά στις κάλ­πες της 25ης Ιου­νί­ου έχει μόνο μία επι­λο­γή: ΚΚΕ».

Τόνι­σε ότι δεν πρέ­πει να χαθεί ούτε μια ψήφος που μπο­ρεί να πέσει στο ΚΚΕ.

Κάλε­σε όσους στή­ρι­ξαν το ΚΚΕ στις 21 Μάη να το ξανα­κά­νουν και πρό­σθε­σε ότι τώρα έχουν άλλη μια ευκαι­ρία να ψηφί­σουν το ΚΚΕ όσοι δεν το ψήφι­σαν στις 21 Μάη, για­τί «μόνο με δυνα­τό ΚΚΕ, δυνα­μώ­νει η γνή­σια 100% μαχη­τι­κή-λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση, απέ­να­ντι στην αυτο­δυ­να­μία της πολι­τι­κής του κεφα­λαί­ου, στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, στο «υπουρ­γείο αντι­πο­λί­τευ­σης» των ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ και όλων των κομ­μά­των του συστήματος».

Είπε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ δεν παζα­ρεύ­ε­ται για κυβερ­νη­τι­κές καρέ­κλες σε αντι­λαϊ­κές αστι­κές κυβερ­νή­σεις, δεν μετα­λάσ­σε­ται, δεν εξαγοράζεται.

Τόνι­σε ότι το ΚΚΕ «δεν έχει δεσμεύ­σεις στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στα αιμα­το­βαμ­μέ­να κέρ­δη του κεφα­λαί­ου. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαί­νει ψήφος στις ζωές μας και όχι στα κέρ­δη τους. Μετα­φρά­ζε­ται σε σύγκρου­ση, σε ανυ­πα­κοή σε όλα αυτά που μας αγα­να­κτούν. Σημαί­νει πάνω απ’ όλα ελπί­δα και αισιο­δο­ξία, ότι θα τα κατα­φέ­ρου­με. Ότι οι λαοί θα νικήσουν».

«Το ΚΚΕ έχει πρό­γραμ­μα εξου­σί­ας — δια­κυ­βέρ­νη­σης με τον λαό στο τιμό­νι της εξου­σί­ας, πραγ­μα­τι­κό ιδιο­κτή­τη του πλού­του που παρά­γει. Για­τί στη σημε­ρι­νή βαρ­βα­ρό­τη­τα υπάρ­χει διέ­ξο­δος υπέρ του λαού: Και η διέ­ξο­δος βρί­σκε­ται στη σύγκρου­ση και την ανα­τρο­πή του σάπιου, διε­φθαρ­μέ­νου συστή­μα­τος. Για να φτιά­ξου­με μια κοι­νω­νία με ευη­με­ρία, κοι­νω­νι­κά δικαιώ­μα­τα, ανώ­τε­ρο πολι­τι­σμό. Στο μπόι των ονεί­ρων μας. Στο μπόι των ανθρώ­πων!» κατέ­λη­ξε στην ομι­λία ο Δ. Κουτσούμπας.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο