Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Τον διχασμό τον δημιουργούν οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τα συμφέροντα και τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών

«Τον διχα­σμό τον δημιουρ­γούν οι δυνά­μεις που υπε­ρα­σπί­ζο­νται τα συμ­φέ­ρο­ντα και τα κέρ­δη μιας χού­φτας εκμε­ταλ­λευ­τών, μέσα και από τη συμ­με­το­χή και εμπλο­κή της χώρας στα σχέ­δια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Τον δημιουρ­γούν όσοι επι­βάλ­λουν με ψέμα­τα και εκβια­σμούς συνε­χώς νέα αντερ­γα­τι­κά μέτρα και φορο­ε­πι­δρο­μές ενά­ντια στο λαό. Το ΚΚΕ είναι το κόμ­μα που αγω­νί­ζε­ται ακού­ρα­στα να ανα­κου­φι­στεί ο λαός. Είναι το κόμ­μα που καλεί το λαό σε αγω­νι­στι­κή συμπό­ρευ­ση για­τί η ιστο­ρία έχει απο­δεί­ξει ότι μόνο ο ίδιος ο λαός μπο­ρεί να σώσει το λαό, όταν απο­φα­σί­σει να βαδί­σει μπρο­στά στο δρό­μο των ριζι­κών αλλα­γών, της ανα­τρο­πής, μέχρι να βρε­θεί ο ίδιος πραγ­μα­τι­κά στην εξου­σία και όχι στο περι­θώ­ριο αυτής, όπως σήμερα».

Τα παρα­πά­νω τόνι­σε ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, σήμε­ρα από το Μεζούρ­λο της Λάρι­σας, στα πλαί­σια της εκδή­λω­σης του ΚΚΕ για την ανέ­γερ­ση του μνη­μεί­ου στη μνή­μη των εκτε­λε­σθέ­ντων κομ­μου­νι­στών του ΔΣΕ και άλλων αγω­νι­στών της περιό­δου 1946 — 1950 (ΔΣΕ) και 1941 — 1944.

Μιλώ­ντας για την ανέ­γερ­ση του μνη­μεί­ου ο κ. Κου­τσού­μπας είπε ότι «η ανέ­γερ­ση αυτού του μνη­μεί­ου είναι ένας ελά­χι­στος φόρος τιμής σε όλους, όσοι και όσες έμει­ναν όρθιοι και αλύ­γι­στοι μέχρι το τέλος».

«Το Μεζούρ­λο στέ­κει τιμη­μέ­νο δίπλα στη Γυά­ρο, στη Μακρό­νη­σο, στον ‘Αη-Στρά­τη, στο Τρί­κε­ρι, στη Μεσού­ντα της ‘Αρτας, στη Φλώ­ρι­να, στην Τρί­πο­λη, στο Γράμ­μο, ως ένας από τους δεκά­δες τόπους θυσί­ας των αλύ­γι­στων αγω­νι­στών της ταξι­κής πάλης στην πατρί­δα μας», σημείωσε.

Ο κ. Κου­τσού­μπας μιλώ­ντας για την ιστο­ρι­κή σημα­σία της επο­χής εκεί­νης είπε μετα­ξύ άλλων ότι «όπως τότε, έτσι και σήμε­ρα, στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα συγκρού­ο­νται δύο κόσμοι» για να συμπλη­ρώ­σει πως «και στην περί­ο­δο της ΕΑΜι­κής Αντί­στα­σης και αργό­τε­ρα στην περί­ο­δο του ΔΣΕ, συγκρού­στη­καν δύο δια­φο­ρε­τι­κοί και αντί­θε­τοι κόσμοι. Από τη μια, ήταν οι κομ­μου­νι­στές, οι ριζο­σπά­στες, οι αγω­νι­στές, που αντι­προ­σώ­πευαν και πάλευαν για τα συμ­φέ­ρο­ντα της εργα­τι­κής τάξης και του εργα­ζό­με­νου λαού και από την άλλη, ο κατα­πιε­στι­κός μηχα­νι­σμός της αστι­κής τάξης που υπε­ρα­σπι­ζό­ταν το εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστη­μα και τις επι­θε­τι­κές ιμπε­ρια­λι­στι­κές συμ­μα­χί­ες της».

Παράλ­λη­λα ανα­φέρ­θη­κε στη Χρυ­σή Αυγή και τον ρόλο της, όπως τόνι­σε, σημειώ­νο­ντας πως «οι ρίζες του φασι­σμού βρί­σκο­νται βαθιά μέσα στο σύστη­μα και είναι η δική του ανα­γκαία και πολύ­τι­μη εφε­δρεία, την οποία ρίχνει στη μάχη για να κάνει τη βρώ­μι­κη δουλειά»:

Μετα­ξύ άλλων ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ ανα­φέρ­θη­κε στη «θεω­ρία των δύο άκρων» για να τονί­σει πως «στε­λέ­χη της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ και άλλων αστι­κών κομ­μά­των, δημο­σιο­γρά­φοι και άλλοι επα­να­φέ­ρουν την απα­ρά­δε­κτη θεω­ρία των «δύο άκρων».

Τόνι­σε δε ότι «έφτα­σαν να συγκρί­νουν και να ταυ­τί­ζουν το μοί­ρα­σμα της προ­κή­ρυ­ξης και της ανα­κοί­νω­σης ενά­ντια στην αντιεκ­παι­δευ­τι­κή πολι­τι­κή, με το μαχαί­ρι του χρυσαυγίτη».

Τέλος ο κ. Κου­τσού­μπας απή­θυ­νε κάλε­σμα συμπό­ρευ­σης με το ΚΚΕ λέγο­ντας πως το κάλε­σμα «αφο­ρά όλους τους εργα­ζό­με­νους, τη νεο­λαία, τους ανθρώ­πους του μόχθου, όσους αγα­να­κτούν με τη σημε­ρι­νή κατά­στα­ση και θέλουν να την αλλάξουν».

«Θέλου­με να συζη­τή­σου­με μαζί τους την πολι­τι­κή μας πρό­τα­ση διε­ξό­δου και κυρί­ως να τους καλέ­σου­με να πάρουν τη θέση τους δίπλα μας, μαζί με το ΚΚΕ στους αγώ­νες, για να φέρου­με τις λαϊ­κές ανά­γκες στο προ­σκή­νιο. Μέσα στους τόπους δου­λειάς, τα σχο­λεία και τις σχο­λές, στις γει­το­νιές, υπάρ­χουν άνθρω­ποι που μέχρι χτες είχαν κάνει άλλες πολι­τι­κές επι­λο­γές, και σήμε­ρα προ­βλη­μα­τί­ζο­νται, ανα­ζη­τούν εναλ­λα­κτι­κές», είπε κλεί­νο­ντας την ομι­λία του ο κ. Κουτσούμπας.

vardianos sta sporka 5

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο