Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν ξεχνάμε τον φίλο Παλαιστινιακό λαό»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας συνα­ντή­θη­κε σήμε­ρα στην έδρα της ΚΕ με τον πρέ­σβη της Παλαι­στί­νης στην Αθή­να, Γιού­σεφ Ντόρκ­χομ. Στη συνά­ντη­ση συμ­με­τεί­χε ο Γιώρ­γος Μαρί­νος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμ­μα­τος και βουλευτής.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, καλω­σο­ρί­ζο­ντας τον πρέ­σβη της Παλαι­στί­νης, τόνι­σε: «Είμα­στε σε μια περί­ο­δο έντο­νων λαϊ­κών αγώ­νων, υπάρ­χουν πολ­λά προ­βλή­μα­τα στην ελλη­νι­κή οικο­νο­μία, ο λαός υπο­φέ­ρει και η κυβέρ­νη­ση ψηφί­ζει συνε­χώς αντι­λαϊ­κούς νόμους. Όμως, καμία στιγ­μή, ο ελλη­νι­κός λαός, η ελλη­νι­κή νεο­λαία, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν ξεχνά­με τον φίλο Παλαι­στι­νια­κό λαό. Εκφρά­ζου­με καθη­με­ρι­νά την αλλη­λεγ­γύη μας, από οποιο­δή­πο­τε βήμα, είτε στη Βου­λή, είτε στην Ευρω­βου­λή, είτε στους δρό­μους του αγώ­να και τις κινη­το­ποι­ή­σεις. Το κρά­τος-δολο­φό­νος του Ισρα­ήλ συνε­χί­ζει τη γενο­κτο­νία του Παλαι­στι­νια­κού λαού κι απ’ αυτήν τη σκο­πιά πρέ­πει να δυνα­μώ­σει η αλλη­λεγ­γύη και οι κινη­το­ποι­ή­σεις παντού. Έτσι, λοι­πόν, θα θέλα­με να συζη­τή­σου­με, να ανταλ­λάσ­σου­με από­ψεις, να μας πεί­τε τα νεό­τε­ρα στοι­χεία από την Παλαι­στί­νη, από τον πόλε­μο που μαί­νε­ται στη Μέση Ανα­το­λή και να δού­με πώς θα ανα­πτύ­ξου­με παρα­πέ­ρα την αλλη­λεγ­γύη στον Παλαι­στι­νια­κό λαό, για να στα­μα­τή­σει η σφα­γή στη Γάζα. Το ΚΚΕ συνε­χί­ζει τον αγώ­να για να απο­χω­ρή­σουν τα κατο­χι­κά στρα­τεύ­μα­τα από τα Παλαι­στι­νια­κά Εδά­φη και να ανα­κη­ρυ­χτεί ανε­ξάρ­τη­το και βιώ­σι­μο παλαι­στι­νια­κό κρά­τος στα σύνο­ρα του 1967, με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερουσαλήμ».

Από την πλευ­ρά του ο πρέ­σβης της Παλαι­στί­νης ενη­μέ­ρω­σε τον Δημή­τρη Κου­τσού­μπα για τη δρα­μα­τι­κή κατά­στα­ση στην Παλαι­στί­νη, από τις θηριω­δί­ες του κρά­τους του Ισρα­ήλ στη Λωρί­δα της Γάζας και τη Δυτι­κή Όχθη, ενώ ευχα­ρί­στη­σε το ΚΚΕ για την έμπρα­κτη αλλη­λεγ­γύη του και τη συμ­βο­λή του στις μεγά­λες λαϊ­κές δια­δη­λώ­σεις στή­ρι­ξης του Παλαι­στι­νια­κού λαού που μάχε­ται κατά της ισραη­λι­νής κατο­χής και διεκ­δι­κεί ελεύ­θε­ρη πατρίδα.

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο