Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στον αγώνα για την κρατική χρηματοδότηση των δήμων

Την ανά­γκη ενί­σχυ­σης της χρη­μα­το­δό­τη­σης των δήμων και της κατα­σκευ­ής έργων υπο­δο­μής και ανά­πτυ­ξης τόνι­σε ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, μετά τη συνά­ντη­ση που είχε με τον δήμαρ­χο Σιντι­κής, Φώτη Δομου­χτσί­δη, πρώ­το σταθ­μό της επί­σκε­ψής του στις Σέρ­ρες. Ο κ.Κουτσούμπας τόνι­σε ότι ειναι απα­ρά­δε­κτο να συνε­χί­ζε­ται η υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση των δήμων, παρά το γεγο­νός ότι τους έχουν δοθεί περισ­σό­τε­ρες από 200 νέες αρμο­διό­τη­τες τα τελευ­ταία χρό­νια. Χρειά­ζε­ται, όπως τόνι­σε, «γερή χρη­μα­το­δό­τη­ση, να γίνουν έργα σε όλους τους τομείς, προ­κει­μέ­νου ο κόσμος και ιδιαί­τε­ρα η νεο­λαία, να μπο­ρεί να παρα­μέ­νει στον τόπο του, να συνε­χί­ζει να παρά­γει, να δου­λεύ­ει, να αθλεί­ται και να μορφώνεται».

Αμέ­σως μετά, ο κ.Κουτσούμπας συμ­με­τεί­χε σε ευρεία σύσκε­ψη στο δημαρ­χείο, με εκπρο­σώ­πους των φορέ­ων, των περι­βαλ­λο­ντι­κών οργα­νώ­σε­ων και των τοπι­κών κοι­νο­τή­των του δήμου, από τους οποί­ους ενη­με­ρώ­θη­κε για όλα τα περι­βαλ­λο­ντι­κά και κοι­νω­νι­κά ζητή­μα­τα της περιο­χής και ιδί­ως για το θέμα της δημιουρ­γί­ας λατο­μεί­ου εξό­ρυ­ξης γρα­νί­τη στην περιο­χή του Αχλα­δο­χω­ρί­ου. Τόσο η διοί­κη­ση του δήμου, όσο και οι εκπρό­σω­ποι τοπι­κών φορέ­ων, τόνι­σαν στον κ.Κουτσούμπα ότι οι κοι­νω­νί­ες της περιο­χής είναι κάθε­τα αντί­θε­τες στην αδειο­δό­τη­ση του λατο­μεί­ου γρα­νί­τη, καθώς ‑όπως επι­σή­μα­ναν- η λει­τουρ­γία του θα επι­βα­ρύ­νει την περιο­χή, η οποία μάλι­στα είναι ενταγ­μέ­νη στις προ­στα­τευό­με­νες περιο­χές ΝATURA.

O κ.Κουτσούμπας, από τη μεριά του, επι­σή­μα­νε ότι είναι σημα­ντι­κό οι πολί­τες να παρ­μέ­νουν μάχι­μοι και δρα­στή­ριοι και να αντι­με­τω­πί­ζουν τα προ­βλή­μα­τα με ενό­τη­τα και αγώ­να. Υπο­σχέ­θη­κε δε, ότι το ΚΚΕ θα προ­ω­θή­σει όλα τα περι­βαλ­λο­ντι­κά και κοι­νω­νι­κά ζητή­μα­τα της τοπι­κής κοι­νω­νί­ας της Σιντι­κής και θα προ­βά­λει τα αιτή­μα­τά τους στη Βου­λή. Επι­σή­μα­νε ότι ο γρα­νί­της είναι ένα ραδιε­νερ­γό υλι­κό και οι επι­πτώ­σεις στον υδρο­φό­ρο ορί­ζο­ντα θα είναι μεγά­λες, ενώ πρό­σθε­σε το λατο­μείο θα επι­βα­ρύ­νει συνο­λι­κά το περιβάλλον.

Ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του ΚΚΕ υπο­γράμ­μι­σε ακό­μα ότι το ενερ­γεια­κό πρό­βλη­μα της χώρας δεν λύνε­ται μόνο με ΑΠΕ, αλλά πρέ­πει να κατα­βλη­θούν προ­σπά­θειες, ώστε να παρα­μέ­νουν χαμη­λά οι χρε­ώ­σεις για την ενέρ­γεια. Απευ­θυ­νό­με­νος δε στους πολί­τες και τους εκπρο­σώ­πους των φορέ­ων, που συγκε­ντρώ­θη­καν στο δημαρ­χείο, επι­σή­μα­νε ότι, ακό­μα και τώρα, που παρα­τη­ρεί­ται στην οικο­νο­μία μικρή ανά­καμ­ψη, και υπο­τί­θε­ται πως έχου­με ξεπε­ρά­σει τη βαθιά οικο­νο­μι­κή κρί­ση, τα όποια χρή­μα­τα δόθη­καν εν είδει προ­ε­κλο­γι­κών παρο­χών, εξα­νε­μί­ζο­νται από την ακρί­βεια και τις ανατιμήσεις.

Αμέ­σως μετά, ο Κου­τσού­μπας επι­σκέ­φτη­κε το Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Σερ­ρών, όπου συνα­ντή­θη­κε με τη διοί­κη­ση του νοση­λευ­τι­κού ιδρύ­μα­τος και μίλη­σε με εκπρο­σώ­πους των σωμα­τεί­ων εργαζομένων.

Τον Δημή­τρη Κου­τσού­μπα συνο­δεύ­ει κλι­μά­κιο του Κόμ­μα­τος, το οποίο απαρ­τί­ζε­ται μετα­ξύ άλλων από τους:

Θεα­νώ Καπέ­τη, μέλος ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρη Παπα­το­λί­δη, μέλος της ΚΕ, Λεω­νί­δα Στολ­τί­δη, βου­λευ­τή β’ Θεσ­σα­λο­νί­κης, Σωτή­ρη Αβρα­μό­που­λο και Γιώρ­γο Χαβα­τζά, περι­φε­ρεια­κούς συμ­βού­λους Κ. Μακε­δο­νί­ας με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», Αλε­ξία Μπού­μπα, Γραμ­μα­τέ­ας ΤΕ Σερ­ρών, Παύ­λο Φαρ­μά­κη Δημο­τι­κό Σύμ­βου­λο δήμου Σερ­ρών με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», Μαρία Ιωαν­νί­δου, δημο­τι­κή σύμ­βου­λο με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στον δήμο Σιντικής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, 902.gr

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο