Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Το Πολυτεχνείο είναι πηγή έμπνευσης για τους σημερινούς και μελλοντικούς αγώνες

Το Πολυ­τε­χνείο είναι πηγή έμπνευ­σης για τους σημε­ρι­νούς και μελ­λο­ντι­κούς αγώ­νες, τόνι­σε σε δήλω­σή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας.

Ολό­κλη­ρη η δήλωση:

«Το Πολυ­τε­χνείο, 50 χρό­νια μετά, είναι πηγή έμπνευ­σης, είναι στή­ριγ­μα για τους σημε­ρι­νούς και μελ­λο­ντι­κούς αγώ­νες. Τα μηνύ­μα­τα του είναι επί­και­ρα, είναι δια­χρο­νι­κά. Σήμε­ρα συνα­ντιέ­ται το σύν­θη­μα “Ψωμί-Παι­δεία-Ελευ­θε­ρία” με τους αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων, των αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων επαγ­γελ­μα­τιών εμπό­ρων, των επι­στη­μό­νων, της νεο­λαί­ας, ενά­ντια στην ακρί­βεια, ενά­ντια στην κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή υπερ­φο­ρο­λό­γη­σης των αδυ­νά­των, στον αγώ­να ενά­ντια στους πλει­στη­ρια­σμούς, για σύγ­χρο­νη Παι­δεία, για Υγεία των σύγ­χρο­νων λαϊ­κών αναγκών.

Ταυ­τό­χρο­να, το σύν­θη­μα “Έξω οι ΗΠΑ” που φώνα­ξαν οι φοι­τη­τές και ο λαός τον Νοέμ­βρη του ’73, “Έξω το ΝΑΤΟ, Έξω οι βάσεις”, είναι επί­και­ρα και δίνουν το μήνυ­μα ενά­ντια στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις και τη συμ­με­το­χή της χώρας μας στους πολέ­μους. Όπως γίνε­ται, σήμε­ρα, στον αγώ­να, στην αλλη­λεγ­γύη που εκφρά­ζει ο ελλη­νι­κός λαός και η νεο­λαία στον παλαι­στι­νια­κό λαό, ενά­ντια στο κρά­τος δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ, σε αυτόν τον κατα­κτη­τή των παλαι­στι­νια­κών εδα­φών, τον δολο­φό­νο των αμά­χων, τον οποίο στη­ρί­ζει η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση, δίνει “γην και ύδωρ” σε όλους αυτούς τους δολο­φό­νους των λαών.

Αυτά τα μηνύ­μα­τα τα συνα­ντά­με σήμε­ρα, τα φωνά­ζου­με στους δρό­μους του αγώ­να, θα τα φωνά­ζου­με για πάντα.»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο