Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας στις ευρωεκλογές

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε και επί­ση­μα η δια­δι­κα­σία έγκρι­σης συμ­με­το­χής του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος σε όλη την ιτα­λι­κή επι­κρά­τεια με βάση την από­φα­ση των πέντε αρμό­διων δικαστηρίων.

Σε ανα­κοί­νω­ση του, το Γρα­φείο Τύπου του ΚΚ αναφέρει:

«Το ΚΚ απέ­σπα­σε την επί­ση­μη έγκρι­ση για τη συμ­με­το­χή στις ευρω­ε­κλο­γές σε όλη την ιτα­λι­κή επι­κρά­τεια. Το ψηφο­δέλ­τιο με το σφυ­ρο­δρέ­πα­νο θα είναι παρόν σε όλη την Ιταλία.

Ο αγώ­νας μας ενά­ντια στην ΕΕ θα προ­χω­ρή­σει μαζί με τα ΚΚ όλης της Ευρώ­πης, για να δώσου­με φωνή στους εργα­ζό­με­νους και τα λαϊ­κά στρώματα.

Στις 26 Μάη ψηφί­ζου­με Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμμα».

Tο ΚΚΙ θα πάρει μέρος σε όλες τις περι­φέ­ρειες χωρίς να χρειά­ζε­ται να συλ­λέ­ξει τις υπο­γρα­φές αξιο­ποιώ­ντας δυνα­τό­τη­τα που δίνει ο εκλο­γι­κός νόμος στην Ιτα­λία να κατέ­βει στις εκλο­γές με την κάλυ­ψη ενός κόμ­μα­τος που έχει ήδη εκλεγ­μέ­νους ευρω­βου­λευ­τές, όπως το ΚΚΕ. Στο σήμα των ψηφο­δελ­τί­ων του ΚΚ Ιτα­λί­ας θα υπάρ­χει τόσο το σήμα του ΚΚΕ όσο και της Ευρω­παϊ­κής Κομ­μου­νι­στι­κής Πρωτοβουλίας.

Να σημειω­θεί ότι στην Ιτα­λία, το εκλο­γι­κό σύστη­μα («Rosatellum») προ­βλέ­πει κλει­στή λίστα υπο­ψη­φί­ων, αλλά και εκλο­γή με ένα ψηφο­δέλ­τιο όπου ανα­γρά­φο­νται όλα τα κόμ­μα­τα και οι συν­δυα­σμοί. Ο ψηφο­φό­ρος επι­λέ­γει το κόμ­μα, βάζο­ντας ένα «Χ» πάνω από το σήμα του κόμ­μα­τός. Έτσι το «Χ» που φαί­νε­ται πάνω από το έμβλη­μα του ΚΚ, είναι το κάλε­σμα του Κόμ­μα­τος για υπερ­ψή­φι­σή του.

kkitalias

Το «Χ» που φαί­νε­ται πάνω από το έμβλη­μα του ΚΚ, είναι το κάλε­σμα του Κόμ­μα­τος για υπερ­ψή­φι­σή του

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο