Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εθνικές εκλογές 2019: Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα

Εθνι­κές εκλο­γές 2019:  Στη δημο­σιό­τη­τα έδω­σε το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας, τον κατά­λο­γο με τους υπο­ψή­φιούς του για τις επερ­χό­με­νες βου­λευ­τι­κές εκλο­γές της 7ης Ιου­λί­ου 2019.

Ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του ΚΚΕ κατέρ­χε­ται στις περι­φέ­ρειες Β2 Δυτι­κού Τομέα Αθη­νών, Α’ Θεσ­σα­λο­νί­κης και Βοιωτίας.

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Το ψηφο­δέλ­τιο Επι­κρα­τεί­ας του ΚΚΕ ανα­κοί­νω­σε το μεση­μέ­ρι ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμ­μα­τος, Δημή­τρης Κουτσούμπας.

Υπο­ψή­φιοι στο ψηφο­δέλ­τιο Επι­κρα­τεί­ας του ΚΚΕ είναι οι εξής:

  1. Αλέ­κα Παπα­ρή­γα: Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βου­λευ­τής Επικρατείας.
  2. Μάκης Παπα­δό­που­λος: Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επι­κε­φα­λής του Τομέα Ιδε­ο­λο­γί­ας και Οικο­νο­μί­ας της ΚΕ του ΚΚΕ.
  3. Γιώρ­γος Ροϊ­δης: Αντι­ναύ­αρ­χος εν απο­στρα­τεία του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού, υπήρ­ξε πρό­ε­δρος των Ελλη­νι­κών Αμυ­ντι­κών Συστη­μά­των (ΕΑΣ) και πρό­ε­δρος της εται­ρί­ας «Ελλη­νι­κά Συστή­μα­τα Παρα­γω­γής Πολι­τι­κών Προϊόντων».
  4. Έρη Ρίτσου: Λογο­τέ­χνης και συγ­γρα­φέ­ας. Σπού­δα­σε Αγγλι­κή Φιλο­λο­γία και εργά­στη­κε στην Εθνι­κή Τράπεζα.
  5. Γκε­όρ­γκι Πομά­σκι: Αθλη­τής, ομο­σπον­δια­κός προ­πο­νη­τής στίβου.
  6. Σταύ­ρος Τάσ­σος: Σει­σμο­λό­γος, πρό­ε­δρος της Ελλη­νι­κής Επι­τρο­πής για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ), βου­λευ­τής Λέσβου.
  7. Κώστας Παπα­σω­τη­ρί­ου: Έμπο­ρος, στέ­λε­χος της ΚΝΕ τη δεκα­ε­τία του ’70 και του ’80.
  8. Βιβή Δάγκα: Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επι­κε­φα­λής του Τμή­μα­τος της ΚΕ για την Ισο­τι­μία των Γυναι­κών, εκπρό­σω­πος της ΟΓΕ.
  9. Νίκος Μαυ­ρο­κέ­φα­λος: Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος της Εκτε­λε­στι­κής Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ.
  10. Αφρο­δί­τη Ρέτζιου: Ψυχί­α­τρος-επι­με­λή­τρια στο Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Ελευ­σί­νας «ΘΡΙΑΣΙΟ», πρό­ε­δρος της ΟΕΝΓΕ, μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ.
  11. Λου­ϊ­ζα Ράζου: Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμ­μα­τέ­ας της Κομ­μα­τι­κής Οργά­νω­σης Αττικής.
  12. Θάνος Μικρού­τσι­κος: Μουσικοσυνθέτης.

Υπο­ψή­φιοι βου­λευ­τές με το ΚΚΕ στις Βου­λευ­τι­κές εκλο­γές της 7ης Ιου­λί­ου 2019

Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ «βρίσκονται αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, αγωνιστές της δουλειάς, της επιστήμης, της τέχνης, της μόρφωσης»

Όπως ανέ­φε­ρε ο κ. Κου­τσού­μπας κατά τη διάρ­κεια της παρου­σί­α­σης, «σε αυτές τις εκλο­γές κρί­νε­ται πόσο ισχυ­ρή θα είναι εκεί­νη η δύνα­μη που είναι στα­θε­ρά και μόνι­μα δίπλα στον λαό, μπρο­στά στα δύσκο­λα, που δεν εγκα­τα­λεί­πει ποτέ τον αγώ­να. Κρί­νε­ται πόσο ισχυ­ρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυνα­μώ­σουν η λαϊ­κή αντί­στα­ση, η αντε­πί­θε­ση η ελπί­δα, η προ­ο­πτι­κή της κοι­νω­νι­κής ευη­με­ρί­ας».

«Τις θέσεις του ΚΚΕ μπο­ρούν να εκφρά­σουν και να φέρουν κοντά στον λαό, να τις κάνουν πρά­ξη και στη Βου­λή, με προ­τά­σεις νόμων και παρεμ­βά­σεις, οι υπο­ψή­φιοι στα ψηφο­δέλ­τια του ΚΚΕ», πρό­σθε­σε.

Όπως σημεί­ω­σε, στα ψηφο­δέλ­τια του ΚΚΕ «βρί­σκο­νται αγω­νι­στές και αγω­νί­στριες της ζωής, των λαϊ­κών αγώ­νων, αγω­νι­στές της δου­λειάς, της επι­στή­μης, της τέχνης, της μόρ­φω­σης».

«Ανά­με­σά τους βρί­σκο­νται μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, αλλά και αγω­νι­στές και αγω­νί­στριες συνερ­γα­ζό­με­νοι μαζί του, με τις ιδιαί­τε­ρες από­ψεις τους, απο­φα­σι­σμέ­νοι όμως να συμπο­ρευ­τούν με το ΚΚΕ στις ερχό­με­νες μάχες για το καλό του λαού μας. Είναι άνθρω­ποι που δρα­στη­ριο­ποιού­νται σε όλους τους τομείς της κοι­νω­νι­κής και πολι­τι­κής ζωής του τόπου. Εργά­τες στα εργο­στά­σια, υπάλ­λη­λοι σε μαγα­ζιά, στο Δημό­σιο, επαγ­γελ­μα­τί­ες, αγρό­τες, καλ­λι­τέ­χνες, δια­νο­ού­με­νοι, επι­στή­μο­νες, δημο­σιο­γρά­φοι, καθη­γη­τές πανε­πι­στή­μιου, από­στρα­τοι των Ενό­πλων Δυνά­με­ων και των Σωμά­των Ασφα­λεί­ας», τόνι­σε.

Ο κ. Κου­τσού­μπας επι­σή­μα­νε ότι στα ψηφο­δέλ­τια του ΚΚΕ συμ­με­τέ­χουν «δεκά­δες αγω­νι­στές που πριν μερι­κά χρό­νια βρί­σκο­νταν σε άλλα κόμ­μα­τα, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, στη ΛΑΕ ή ήταν ανέ­ντα­χτοι της αρι­στε­ράς. Ανά­με­σά τους είναι εργα­ζό­με­νοι συν­δι­κα­λι­στές από το εργα­τι­κό συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα, πρό­ε­δροι μεγά­λων ομο­σπον­διών του ιδιω­τι­κού τομέα, πρό­ε­δροι κλα­δι­κών συν­δι­κά­των, εργα­τι­κών κέντρων, στε­λέ­χη του ΠΑΜΕ».

Επί­σης, στα ψηφο­δέλ­τια του ΚΚΕ βρί­σκο­νται αρκε­τοί από τον αγρο­τι­κό χώρο, εκλεγ­μέ­νοι σε ομο­σπον­δί­ες αγρο­τι­κών συλ­λό­γων από την Πανελ­λα­δι­κή Επι­τρο­πή των Μπλό­κων, καθώς και επαγ­γελ­μα­τί­ες αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι, πρό­ε­δροι εμπο­ρι­κών συλ­λό­γων, άλλων σωμα­τεί­ων, στε­λέ­χη της ΠΑΣΕΒΕ.

Συμ­με­τέ­χουν, ακό­μη, πολ­λές γυναί­κες από γυναι­κεί­ους συλ­λό­γους, την ΟΓΕ, άλλους φορείς του κινή­μα­τος, νέοι και νέες της ΚΝΕ και των νεο­λαι­ί­στι­κων αγώ­νων του φοι­τη­τι­κού και σπου­δα­στι­κού κινή­μα­τος.

«Τα ψηφο­δέλ­τιά μας τιμούν με την παρου­σία τους πανε­πι­στη­μια­κοί δάσκα­λοι, καθη­γη­τές από την πρω­το­βάθ­μια, δευ­τε­ρο­βάθ­μια και τρι­το­βάθ­μια εκπαί­δευ­ση. Επί­σης, επι­στή­μο­νες από διά­φο­ρους άλλους κλά­δους, από τον χώρο της υγεί­ας, της δικαιο­σύ­νης, των τεχνι­κών επι­με­λη­τη­ρί­ων, από τον χώρο της δημο­σιο­γρα­φί­ας. Μαζί μας δίνουν τη μάχη φίλοι και φίλες από τον χώρο του πολι­τι­σμού και του αθλη­τι­σμού. Τέλος, τιμούν το ψηφο­δέλ­τιο από­στρα­τοι από τις Ένο­πλες Δυνά­μεις, όσο και από τα Σώμα­τα Ασφά­λειας», υπο­γράμ­μι­σε ο κ. Κουτσούμπας.

Τα στατιστικά των ψηφοδελτίων

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνι­σε τη μεγά­λη ανα­νέ­ω­ση στα ψηφο­δέλ­τια, καθώς «για πρώ­τη φορά δίνουν τη μάχη ως υπο­ψή­φιοι του κόμ­μα­τος στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές το 58% των υπο­ψη­φί­ων».

Οι γυναί­κες υπο­ψή­φιοι στα ψηφο­δέλ­τιά του ΚΚΕ ανέρ­χο­νται στο 41% του συνό­λου.

Τέλος, από άπο­ψη φυσι­κής ηλι­κί­ας:

  • Από 25 έως 39 χρο­νών είναι το 35,7%.
  • Από 40 έως 49 χρο­νών είναι το 20,4%.
  • Από 50 έως 59 χρο­νών είναι το 26,7%.
  • Από 60 και πάνω είναι το 14,4%. UPOPSIFIOI
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο