Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εικόνες ντροπής στην Πρέβεζα: Άγρια επίθεση της αστυνομίας για να προχωρήσει η έξωση από οικογενειακή επιχείρηση!

Άγρια επί­θε­ση εξα­πέ­λυ­σε η αστυ­νο­μία σήμε­ρα το από­γευ­μα ενα­ντί­ον σωμα­τεί­ων και φορέ­ων στην Πρέ­βε­ζα που συγκε­ντρώ­θη­καν έξω από οικο­γε­νεια­κή επι­χεί­ρη­ση στην περιο­χή της Λού­τσας, προ­σπα­θώ­ντας να απο­τρέ­ψουν έξω­ση για λογα­ρια­σμό του fund «Intrum». Η αστυ­νο­μία εισέ­βα­λε στο του­ρι­στι­κό κατά­λυ­μα συνο­δεία δικα­στι­κού επι­με­λη­τή, με σκο­πό την αλλα­γή κλει­δα­ριάς στην επι­χεί­ρη­ση που είναι του­ρι­στι­κό κατάλυμα.

Σύμ­φω­να με συν­δι­κα­λι­στές πρω­το­βάθ­μιων σωμα­τεί­ων της περιο­χής, για την έξω­ση επι­στρα­τεύ­τη­κε σχε­δόν όλη η αστυ­νο­μι­κή δύνα­μη της Πρέ­βε­ζας, ενώ η επί­θε­ση ήταν λυσ­σα­λέα σπρώ­χνο­ντας τους συγκε­ντρω­μέ­νους ακό­μη και πάνω σε τζα­μα­ρί­ας με σοβα­ρό κίν­δυ­νο τραυματισμού.

Η αστυ­νο­μία προ­χώ­ρη­σε σε δύο προ­σα­γω­γές, ένας εκ των οποί­ων είναι συν­δι­κα­λι­στής του ΠΑΜΕ στον επι­σι­τι­σμό και στέ­λε­χος της ΚΝΕ.  Εκπρό­σω­ποι σωμα­τεί­ων πήγαν στο αστυ­νο­μι­κό τμή­μα Πρέ­βε­ζας, προ­κει­μέ­νου να απαι­τή­σουν την άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­ση τους. Επί­σης, ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Χρή­στος Κατσώ­της, έκα­νε παρέμ­βα­ση για την απε­λευ­θέ­ρω­ση τους, τόσο στο Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα Πρέ­βε­ζας όσο στον υπουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, Νότη Μηταράκη.

Τελι­κά οι δύο προ­σα­χθέ­ντες αφέ­θη­καν ελεύ­θε­ροι, αλλά οι πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν πως θα ορι­στεί τακτι­κή δικάσιμος.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι μετά από κάλε­σμα του Εμπο­ρι­κού Συλ­λό­γου Πρέ­βε­ζας και τη στή­ρι­ξη των σωμα­τεί­ων Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων, Οικο­δό­μων, των Συλ­λό­γων Εργα­ζο­μέ­νων στους ΟΤΑ και στο Νοσο­κο­μείο της Πρέ­βε­ζας, καθώς και άλλων φορέ­ων, είχε πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 21 Ιού­νη κινη­το­ποί­η­ση αλλη­λεγ­γύ­ης στα δικα­στή­ρια για την απο­τρο­πή αρπα­γής της οικο­γε­νεια­κής επι­χεί­ρη­σης από το fund.

Σύμ­φω­να με τον Εμπο­ρι­κό Σύλ­λο­γο, οι ιδιο­κτή­τες της οικο­γε­νεια­κής επι­χεί­ρη­σης, μετα­νά­στες από τη Γερ­μα­νία, που είχαν χτί­σει το κατά­λυ­μα με τους κόπους μιας ζωής, έλα­βαν δάνειο αξί­ας 600 χιλιά­δων ευρώ από την τρά­πε­ζα Πει­ραιώς. Το δάνειο είχε απο­πλη­ρω­θεί στο μεγα­λύ­τε­ρο μέρος του, με μονα­δι­κό υπό­λοι­πο 60 χιλ. ευρώ, όταν με την αύξη­ση των επι­το­κί­ων η οικο­γέ­νεια δεν μπό­ρε­σε να τηρή­σει την ομα­λή απο­πλη­ρω­μή των υπο­λοί­πων δόσε­ων. Με την πώλη­ση του δανεί­ου από την τρά­πε­ζα Πει­ραιώς στο fund, οι ιδιο­κτή­τες δεν είχαν καμία ενη­μέ­ρω­ση για την εξέ­λι­ξη του δανεί­ου τους, ενώ δεν τους δίνο­νταν ακό­μη και στοι­χεία τρα­πε­ζι­κού λογα­ρια­σμού για να κατα­θέ­σουν χρήματα.

Με ανα­κοί­νω­σή του ο Εμπο­ρι­κός Σύλ­λο­γος Πρέ­βε­ζας υπο­γραμ­μί­ζει ότι «αυτή η επί­θε­ση ενά­ντια στον κόπο και τον ιδρώ­τα του λαού έχει ονο­μα­τε­πώ­νυ­μο. Είναι οι πολι­τι­κές όλων των κυβερ­νή­σε­ων που υπη­ρε­τούν τους μονο­πω­λια­κούς ομί­λους και τους τρα­πε­ζί­τες, αδια­φο­ρώ­ντας για τις κοι­νω­νι­κές ανά­γκες». Στο στό­χα­στρο αυτών των πολι­τι­κών επι­ση­μαί­νει, μπαί­νουν οι επαγ­γελ­μα­τί­ες που δυσκο­λεύ­ο­νται να κρα­τή­σουν τα μαγα­ζιά τους λόγω συσ­σω­ρευ­μέ­νων χρε­ών, ενώ καταγ­γέλ­λει την αστυ­νο­μι­κή επίθεση.

Τέλος καλεί εργα­ζό­με­νους και αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους της Πρέ­βε­ζας να εκφρά­σουν την αλλη­λεγ­γύη τους, να συμ­με­τά­σχουν στις περι­φρου­ρή­σεις ενά­ντια στα κορά­κια των τρα­πε­ζών και τους κατα­σταλ­τι­κούς μηχα­νι­σμούς του κρά­τους, να απαι­τή­σουν δια­γρα­φή χρε­ών, τόκων και πανω­το­κί­ων που έχουν επι­βλη­θεί στους οφει­λέ­τες, να καταρ­γη­θεί όλο το αντι­δρα­στι­κό νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο», καταλήγει.

Ανα­κοι­νώ­σεις κατα­δί­κης της τρο­μο­κρα­τι­κής επι­χεί­ρη­σης της αστυ­νο­μί­ας εξέ­δω­σαν μέχρι στιγ­μής τα Εργα­τι­κά Κέντρα Άρτας, Ιωαν­νί­νων, Θεσπρω­τί­ας και Λευ­κά­δας.

902.gr

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο