Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκδόσεις για τους πραγματικούς εχθρούς και τους κάλπικους φίλους του περιβάλλοντος

Τα τελευ­ταία χρό­νια έχουν φου­ντώ­σει η δημό­σια συζή­τη­ση και η δια­πά­λη γύρω απ’ τα προ­βλή­μα­τα του περι­βάλ­λο­ντος.
Πλή­θος ανα­λύ­σε­ων και δημο­σιεύ­σε­ων προ­σπα­θούν να ντύ­σουν τα αστι­κά σχέ­δια της «πρά­σι­νης ανά­πτυ­ξης» με τον μαν­δύα του ειλι­κρι­νούς ενδια­φέ­ρο­ντος για την προ­στα­σία του περιβάλλοντος.

5 Ιούνη Περιβάλλον

Οι σύγ­χρο­νες επε­ξερ­γα­σί­ες του ΚΚΕ, που δημο­σιεύ­ο­νται μέσα απ’ τις εκδό­σεις της «Σύγ­χρο­νης Επο­χής», απο­τε­λούν τη δια­φο­ρε­τι­κή φωνή που ξεσκε­πά­ζει τους μύθους της αστι­κής προπαγάνδας.

🔴 🔴 🔴
Η έκδο­ση «Πυρα­σφά­λεια και δασο­προ­στα­σία» παρου­σιά­ζει τα υλι­κά της σχε­τι­κής εκδή­λω­σης που πραγ­μα­το­ποί­η­σε η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή του ΚΚΕ στις 10 Μάη 2018.

Περι­λαμ­βά­νει την ειση­γη­τι­κή ομι­λία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, στην οποία ανα­πτύ­χθη­καν οι σχε­τι­κές θέσεις του Κόμ­μα­τος, στο κέντρο των οποί­ων βρί­σκε­ται η ανά­γκη προ­στα­σί­ας της ζωής του λαού από τους κιν­δύ­νους που ελλο­χεύ­ουν από τις πυρ­κα­γιές στις πόλεις, στους εργα­σια­κούς χώρους, στα δάση, στις μετα­φο­ρές και στα άλλα δίκτυα. Περι­λαμ­βά­νο­νται ωστό­σο και οι παρεμ­βά­σεις των υπό­λοι­πων ομι­λη­τών, που συνέ­βα­λαν σημα­ντι­κά στον προ­βλη­μα­τι­σμό γύρω από το σοβα­ρό θέμα της πυρα­σφά­λειας και της δασοπροστασίας.

🔴 🔴 🔴

Η έκδο­ση της Κομ­μα­τι­κής Οργά­νω­σης Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ περι­λαμ­βά­νει τα υλι­κά της εκδή­λω­σης «Νερό κοι­νω­νι­κό αγα­θό και όχι εμπό­ρευ­μα. Οι εξε­λί­ξεις στην ΕΥΑΘ και οι θέσεις του ΚΚΕ»που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στις 25 Απρί­λη 2018.
Πρό­κει­ται για μια εκδή­λω­ση που έδω­σε συνέ­χεια σε σει­ρά αγω­νι­στι­κών παρεμ­βά­σε­ων και πρω­το­βου­λιών της Οργά­νω­σης για τα ζητή­μα­τα της δια­χεί­ρι­σης του νερού και της ανα­βάθ­μι­σης των υπο­δο­μών ύδρευ­σης — απο­χέ­τευ­σης, επε­ξερ­γα­σί­ας λυμά­των, αντι­πλημ­μυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας, απο­δει­κνύ­ο­ντας ότι στο καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα — στο οποίο τα πάντα, ο αέρας, το νερό, η υγεία και η εργα­τι­κή δύνα­μη του ανθρώ­που, μετα­τρέ­πο­νται σε εμπο­ρεύ­μα­τα — όσες κυβερ­νή­σεις κι αν αλλά­ξουν, οι λαϊ­κές ανά­γκες θα θυσιά­ζο­νται στο βωμό του καπι­τα­λι­στι­κού κέρ­δους, εφό­σον τα κλει­διά της οικο­νο­μί­ας τα κρα­τά­νε στα χέρια τους οι μονο­πω­λια­κοί όμι­λοι, η άρχου­σα τάξη των καπι­τα­λι­στών. Η έκδο­ση περι­λαμ­βά­νει, μετα­ξύ άλλων, την ειση­γη­τι­κή ομι­λία του Μάκη Παπα­δό­που­λου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η έκδο­ση της Ιδε­ο­λο­γι­κής Επι­τρο­πής του ΚΣ της ΚΝΕ με τα υλι­κά από τις εκδη­λώ­σεις «Τα “Τσέρ­νο­μπιλ” του καπι­τα­λι­σμού πίσω από το μύθο της πρά­σι­νης ανά­πτυ­ξης» και «Ζωή χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση στην επο­χή της “ψηφια­κής οικο­νο­μί­ας”»,που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν στο πλαί­σιο του 45ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ — «Οδη­γη­τή».

Απο­δει­κνύ­ει ότι η σοσια­λι­στι­κή κοι­νω­νία, οι σοσια­λι­στι­κές σχέ­σεις παρα­γω­γής μπο­ρούν να αξιο­ποι­ή­σουν όλες τις μεγά­λες δυνα­τό­τη­τες που ανοί­γο­νται μπρο­στά μας προς όφε­λος της κοι­νω­νί­ας και για τη συνο­λι­κή ευη­με­ρία της. Απο­κα­λύ­πτε­ται ο πραγ­μα­τι­κός στό­χος της «πρά­σι­νης» καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης, η δημιουρ­γία δυνα­το­τή­των για νέες κερ­δο­φό­ρες επεν­δύ­σεις του υπερ­συσ­σω­ρευ­μέ­νου κεφα­λαί­ου, στον αντί­πο­δα της ικα­νο­ποί­η­σης των κοι­νω­νι­κών ανα­γκών. Παρου­σιά­ζο­νται τα βιο­μη­χα­νι­κά ατυ­χή­μα­τα μεγά­λης έκτα­σης στον καπι­τα­λι­στι­κό κόσμο και οι αιτί­ες τους, που επι­με­λώς απο­σιω­πά η αστι­κή προπαγάνδα.

🔴 🔴 🔴

Η έκδο­ση του Τμή­μα­τος Αγρο­τι­κής Πολι­τι­κής της ΚΕ του ΚΚΕ«Οι δασι­κοί χάρ­τες και η ιδιο­κτη­σία στα δάση. Η πρό­τα­ση του ΚΚΕ» ασχο­λεί­ται με το ζήτη­μα των δασι­κών χαρ­τών που αξιο­ποιού­νται από το κρά­τος, προ­κει­μέ­νου να απο­τε­λέ­σουν εργα­λείο επι­τά­χυν­σης της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης. Διό­τι όταν ο δασι­κός χάρ­της μιας περιο­χής είναι ορι­στι­κός, ο χαρα­κτη­ρι­σμός μιας έκτα­σης που περι­λαμ­βά­νε­ται σε αυτόν δια­μορ­φώ­νει καθα­ρό έδα­φος στη γη πάνω στην οποία θα υλο­ποι­η­θεί με την επέν­δυ­ση η κερ­δο­φό­ρα διέ­ξο­δος των συσ­σω­ρευ­μέ­νων κεφαλαίων.

Ετσι, η έκδο­ση ανα­δει­κνύ­ει πλευ­ρές του ζητή­μα­τος και τη θέση του ΚΚΕ, από τη μεριά των συμ­φε­ρό­ντων των εργαζομένων.

ℹ️  Οι παρα­πά­νω εκδό­σεις προ­σφέ­ρο­νται από τη «Σύγ­χρο­νη Επο­χή» στην ειδι­κή τιμή των 10 ευρώ για λίγες μέρες, με αφορ­μή την Παγκό­σμια Μέρα Περιβάλλοντος.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο