Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΗΕΑ: Ψήφο στη “Δημοσιογραφική Συνεργασία” κόντρα στις δυνάμεις της συναίνεσης και της συνδιαλλαγής με εργοδοσία — κυβερνήσεις

Στις 6, 7, 8 και 9 Φλε­βά­ρη πραγ­μα­το­ποιού­νται οι αρχαι­ρε­σί­ες της ΕΣΗΕΑ για την ανά­δει­ξη του νέου ΔΣ, με την «Δημο­σιο­γρα­φι­κή Συνερ­γα­σία» να απευ­θύ­νει πλα­τύ κάλε­σμα στους εργα­ζό­με­νους δημο­σιο­γρά­φους μαζι­κά να στη­ρί­ξουν το αγω­νι­στι­κό της ψηφο­δέλ­τιο, που συγκρο­τεί­ται από τους συν­δι­κα­λι­στές που συσπει­ρώ­νο­νται στο ΠΑΜΕ.

Η ενί­σχυ­ση της «Δημο­σιο­γρα­φι­κής Συνερ­γα­σί­ας» είναι ενί­σχυ­ση της δύνα­μης που μπο­ρεί να απο­τε­λέ­σει το «αντί­πα­λο δέος» στην προ­κλη­τι­κή ομο­φω­νία των άλλων παρα­τά­ξε­ων, που εκφρά­ζε­ται τόσο με το «κοι­νό προ­ε­δρείο» από τους συν­δι­κα­λι­στές των ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ όσο και με την ουσια­στι­κή συναί­νε­ση των υπό­λοι­πων δυνά­με­ων στην ταφό­πλα­κα που επι­χει­ρεί να βάλει η πλειο­ψη­φία του ΔΣ σε κάθε αγω­νι­στι­κή δρά­ση, για λογα­ρια­σμό της εργοδοσίας.

Να σταλεί ηχηρό μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης

Μπρο­στά στις αρχαι­ρε­σί­ες η «Δημο­σιο­γρα­φι­κή Συνερ­γα­σία» και με τη Δια­κή­ρυ­ξή της ανα­δει­κνύ­ει τα βασι­κά διλήμ­μα­τα που απα­σχο­λούν τον κλά­δο και αφο­ρούν: Πρώ­τον, την ανά­πτυ­ξη της πάλης για τη διεκ­δί­κη­ση Συλ­λο­γι­κής Σύμ­βα­σης Εργα­σί­ας, που δεν έχει υπο­γρα­φεί από το 2009. Δεύ­τε­ρον, την ανά­γκη να αλλά­ξουν οι συσχε­τι­σμοί σε βάρος της σημε­ρι­νής πλειο­ψη­φί­ας του ΔΣ, του εργο­δο­τι­κού και κυβερ­νη­τι­κού συν­δι­κα­λι­σμού, που υπο­νο­μεύ­ει κάθε ζωντα­νή συλ­λο­γι­κή δια­δι­κα­σία. Και τρί­τον, το περιε­χό­με­νο της ενη­μέ­ρω­σης, για να υψω­θεί τεί­χος από τους ίδιους τους εργα­ζό­με­νους στις κατα­σκευα­σμέ­νες ειδή­σεις και στα fake news.

«Διεκ­δι­κού­με αγω­νι­στι­κά τα δικαιώ­μα­τα και τις ανά­γκες μας, κόντρα στις δυνά­μεις της συναί­νε­σης και της συν­διαλ­λα­γής με εργο­δο­σία — κυβερ­νή­σεις», σημειώ­νει στη Δια­κή­ρυ­ξη η «Δημο­σιο­γρα­φι­κή Συνερ­γα­σία», καλώ­ντας τους εργα­ζό­με­νους μέσα από τις κάλ­πες να στεί­λουν «ηχη­ρό μήνυ­μα αγώ­να και διεκδίκησης:

  • Για αυξή­σεις σε μισθούς και συντάξεις.
  • Για σύγ­χρο­να εργα­σια­κά δικαιώματα.
  • Για ενη­μέ­ρω­ση στην υπη­ρε­σία του λαού και όχι της πολι­τι­κής που τον εξοντώνει!».

Εδώ και τώρα οργάνωση του αγώνα
για υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις

Ειδι­κά σε σχέ­ση με τη Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση, η «Δημο­σιο­γρα­φι­κή Συνερ­γα­σία» διεκ­δι­κεί υπο­γρα­φή κλα­δι­κής ΣΣΕ «με πραγ­μα­τι­κές αυξή­σεις στους μισθούς, ανα­πλή­ρω­ση απω­λειών, στα­θε­ρό ημε­ρή­σιο χρό­νο εργα­σί­ας. Συντο­νί­ζου­με τη δρά­ση με τους άλλους συνα­δέλ­φους μας στα ΜΜΕ, που διεκ­δι­κούν επί­σης την υπο­γρα­φή Συμβάσεων».

Σημειώ­νει μάλι­στα ότι η πλειο­ψη­φία των ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ «δεν πήρε καμία ουσια­στι­κή πρω­το­βου­λία για την αγω­νι­στι­κή διεκ­δί­κη­ση νέας ΣΣΕ. Αντί­θε­τα, ανα­λώ­νο­νταν σε …αλλη­λο­γρα­φία και σε “επα­φές” με την εργο­δο­σία πίσω από κλει­στές πόρ­τες, “αφο­πλί­ζο­ντας” συστη­μα­τι­κά τη μόνη δύνα­μη που μπο­ρεί να την επι­βά­λει, τους εργα­ζό­με­νους και τον οργα­νω­μέ­νο αγώ­να τους». Πιο συγκε­κρι­μέ­να, «η πλειο­ψη­φία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ “προ­τεί­νει” στους εργο­δό­τες κλι­μα­κω­τές αυξή­σεις στους μισθούς, τους οποί­ους ομα­δο­ποιεί με βάση τον “μέσο μισθό”! Βάζει στο ίδιο τσου­βά­λι τους καλο­πλη­ρω­μέ­νους δημο­σιο­γρά­φους — στε­λέ­χη των ΜΜΕ με τους χαμη­λό­μι­σθους εργα­ζό­με­νους και βγά­ζει τους μέσους όρους! Ετσι ισχυ­ρί­ζε­ται ότι …“ενο­ποιεί τον κλάδο”.

Η πρό­τα­σή της οδη­γεί στη διαιώ­νι­ση των μισθών πεί­νας, ειδι­κά για τους πιο χαμη­λό­μι­σθους, χωρίς καμία ανά­κτη­ση απω­λειών! Και δεν είναι μόνο αυτό… Το παρά­δειγ­μα με τα κρα­τι­κά ΜΜΕ είναι απο­κα­λυ­πτι­κό! Τη στιγ­μή που οι δημο­σιο­γρά­φοι έχουν απώ­λειες που ξεπερ­νούν το 40% σε συν­θή­κες μεγά­λης ακρί­βειας, η κυβέρ­νη­ση σε συνερ­γα­σία με την πλειο­ψη­φία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απο­φά­σι­σε να δώσει κου­πό­νια σού­περ μάρ­κετ αντί για αυξή­σεις! Και μάλι­στα μόνο σε όσους είναι μισθω­τοί, αφού εξαι­ρού­νται όσοι δου­λεύ­ουν με μπλο­κά­κι, ενώ αφαι­ρού­νται από τα ποσά οι μέρες αδειών και ασθενείας!

Αυτό το αίσχος βαφτί­ζει “ΣΣΕ” η πλειο­ψη­φία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, στρώ­νο­ντας το έδα­φος για παρό­μοιες συμ­φω­νί­ες και στα ιδιω­τι­κά ΜΜΕ».

Όχι στα fake news
και στην προπαγάνδα του πολέμου
Ενημέρωση
για τα συμφέροντα του λαού!

Σε σχέ­ση με την πάλη ενά­ντια στις κατα­σκευα­σμέ­νες ειδή­σεις, στα fake news και στην προ­πα­γάν­δα του πολέ­μου, η «Δημο­σιο­γρα­φι­κή Συνερ­γα­σία» απαι­τεί «ενη­μέ­ρω­ση για τα συμ­φέ­ρο­ντα του λαού!». Και θυμί­ζει ότι «στην τελευ­ταία εκλο­γο­α­πο­λο­γι­στι­κή συνέ­λευ­ση η πλειο­ψη­φία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ “έδω­σε μάχη” για να μην μπει σε ψηφο­φο­ρία το ψήφι­σμα της “Δημο­σιο­γρα­φι­κής Συνερ­γα­σί­ας”, που κατα­δι­κά­ζει την προ­πα­γάν­δα και τα fake news του πολέ­μου, την ανα­πα­ρα­γω­γή τους από τα κρα­τι­κά και ιδιω­τι­κά ΜΜΕ, με ανοι­χτή παρέμ­βα­ση της ισραη­λι­νής πρε­σβεί­ας, χωρίς καμία εξα­κρί­βω­ση ή δια­σταύ­ρω­ση, πέρα από κάθε δεοντολογία».

«Δεν τα κατά­φε­ραν! Το ψήφι­σμα κατα­τέ­θη­κε και υπερ­ψη­φί­στη­κε! Απο­κα­λύ­φθη­καν όμως για άλλη μια φορά τα πολ­λά νήμα­τα που συν­δέ­ουν τη συν­δι­κα­λι­στι­κή πλειο­ψη­φία με την εργο­δο­σία και με μηχα­νι­σμούς του κρά­τους. Αυτοί είναι που και­ρο­φυ­λα­κτούν για να προ­βάλ­λε­ται αμά­ση­τη η προ­πα­γάν­δα του κρά­τους του Ισραήλ».

Να πάρουμε μαζί
την κατάσταση στα δικά μας χέρια!

Η «Δημο­σιο­γρα­φι­κή Συνερ­γα­σία» καλεί τα μέλη της ΕΣΗΕΑ «να πάρου­με μαζί την κατά­στα­ση στα δικά μας χέρια! Με ζωντα­νές δια­δι­κα­σί­ες στους χώρους δου­λειάς, να οργα­νώ­σου­με τον αγώ­να μας, παρα­με­ρί­ζο­ντας τις δυνά­μεις του εργο­δο­τι­κού — κυβερ­νη­τι­κού συνδικαλισμού!».

Και ανα­δει­κνύ­ει την ανά­γκη για «ένα κίνη­μα μαζι­κό, οργα­νω­μέ­νο, δυνατό:

Που θα παλεύ­ει για όλα τα προ­βλή­μα­τα των εργα­ζό­με­νων δημο­σιο­γρά­φων, ιδιαί­τε­ρα των χαμη­λό­μι­σθων, για άμε­σα μέτρα ανα­κού­φι­σης των οικο­γε­νειών μας, των συντα­ξιού­χων και των ανέρ­γων. Που θα πατά­ει γερά στους χώρους δου­λειάς, βλέ­πο­ντας τον κλά­δο ενιαία, ανε­ξάρ­τη­τα από ειδι­κό­τη­τες, και αντι­με­τω­πί­ζο­ντας τα προ­βλή­μα­τά μας με κρι­τή­ριο τις σύγ­χρο­νες λαϊ­κές ανά­γκες. Που θα συν­δέ­ει τους καθη­με­ρι­νούς αγώ­νες με την πάλη για ανα­τρο­πή της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, μαζί με όλους τους εργα­ζό­με­νους, τα φτω­χά λαϊ­κά στρώ­μα­τα. Που θα σημα­δεύ­ει τον πραγ­μα­τι­κό εχθρό, ο οποί­ος είναι το κεφά­λαιο και οι μονο­πω­λια­κοί όμι­λοι, η εξου­σία τους. Που θα συν­δέ­ει άρρη­κτα τον αγώ­να των εργα­ζό­με­νων δημο­σιο­γρά­φων με τον αγώ­να για ολό­πλευ­ρη, πραγ­μα­τι­κή, ουσια­στι­κή ενη­μέ­ρω­ση του εργα­ζό­με­νου λαού και των συμ­φε­ρό­ντων του, ενά­ντια στη χει­ρα­γώ­γη­ση και τον αποπροσανατολισμό».

Αυτό το κίνημα χρειάζεται άλλο συσχετισμό στην ΕΣΗΕΑ 
και συνολικά στις Ενώσεις και στα Σωματεία του κλάδου.

Στο χέρι μας και στην ψήφο μας είναι να ανοί­ξου­με τον δρό­μο, με ακό­μα πιο δυνα­τή “Δημο­σιο­γρα­φι­κή Συνερ­γα­σία” στις εκλο­γές της ΕΣΗΕΑ!, κατα­λή­γει η Διακήρυξη.

Το ψηφο­δέλ­τιο της «Δημο­σιο­γρα­φι­κής Συνεργασίας»
Με 67 υπο­ψη­φιό­τη­τες συγκρο­τεί­ται το ψηφο­δέλ­τιο για τις εκλο­γές της ΕΣΗΕΑ:

  1. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΕΡΤ)
  2. ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΚΑΣΤΗ (ATTICA TV)
  3. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (902.gr)
  4. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (newsbeast.gr, political.gr)
  5. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (902.gr)
  6. ΒΑΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ(ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  7. ΒΑΜΒΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ)
  8. ΒΕΛΕΓΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ(ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  9. ΒΕΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ — ΑΝΔΡΙΑΝΑ (ΝΤΑΝΙ)(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ)
  10. ΒΙΚΤΩΡΑΤΟΣ ΙΩΣΗΦ (ΠΟΝΤΙΚΙ)
  11. ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ(ΑΠΕ — ΜΠΕ)
  12. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  13. ΓΕΩΡΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ (in.gr)
  14. ΓΚΙΟΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ — ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (NEWSBOMB.GR, ATTICA TV)
  15. ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΠΕ — ΜΠΕ)
  16. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (902.gr)
  17. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  18. ΖΥΜΑΡΗ ΑΘΗΝΑ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  19. ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ(ΑΝΕΡΓΟΣ)
  20. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ)
  21. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (aftodioikisi.gr)
  22. ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ(ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ)
  23. ΚΑΖΑΝΤΖΗ ΠΑΝΤΙΑ(ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  24. ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  25. ΚΑΛΛΙΓΕΡΗ ΜΑΡΙΝΑ(ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  26. ΚΑΜΑΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ (APLHA)
  27. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  28. ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ(newsit.gr)
  29. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ)
  30. ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ(ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  31. ΚΥΡΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ(iefimerida.gr)
  32. ΛΕΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (9,84)
  33. ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (MEGA)
  34. ΛΟΓΑΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  35. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ (ΑΝΕΡΓΗ)
  36. ΜΑΪΛΗ ΕΛΕΝΗ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  37. ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  38. ΜΕΖΙΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ)
  39. ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ — ΝΙΚΟΛΑΟΣ(ΑΠΕ — ΜΠΕ)
  40. ΜΟΣΧΟΒΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ(ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  41. ΜΟΥΣΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ(ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ),
  42. ΜΠΑΜΙΑΤΖΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ(THETOC.GR)
  43. ΜΠΙΤΣΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (DOCUMENTO)
  44. ΜΠΟΛΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ (MEGA)
  45. ΜΠΟΛΚΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ(ALPHA)
  46. ΜΥΤΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ALPHA)
  47. ΝΙΕΡΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  48. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ(ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  49. ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ(ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ)
  50. ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ(ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  51. ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΕΡΙΦΥΛΗ (CNN.gr)
  52. ΠΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ)
  53. ΠΡΟΥΣΑΝΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  54. ΡΑΜΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (902.gr)
  55. ΡΟΒΒΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ(NEA)
  56. ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ(ALPHA)
  57. ΣΕΓΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ(902.gr)
  58. ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ(ΜΑΚΗΣ) (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ)
  59. ΣΙΑΧΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
  60. ΣΚΙΝΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ(ΒΗΜΑ)
  61. ΣΤΡΕΒΙΝΑ ΙΩΑΝΝΑ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  62. ΤΣΙΒΟΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(in.gr)
  63. ΤΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (sportal.gr)
  64. ΤΣΟΥΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ(ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  65. ΦΟΡΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ(ALPHA)
  66. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ(ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)
  67. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΝΕΡΓΟΣ)

Με επιτυχία το γλέντι των ΚΟΒ _ 
_“Ριζοσπάστη”, “902.gr” & ΜΜΕ Αττικής

Με μεγά­λη επι­τυ­χία πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το βρά­δυ του Σαβ­βά­του 27 Γενά­ρη, το γλέ­ντι που διορ­γά­νω­σαν οι ΚΟΒ του «Ριζο­σπά­στη», του πόρ­ταλ «902.gr» και των ΜΜΕ της Αττι­κής, στο πλαί­σιο της Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης του ΚΚΕ.

Εργα­ζό­με­νοι στα έντυ­πα και ηλε­κτρο­νι­κά ΜΜΕ, σύντρο­φοι και φίλοι που συμπο­ρεύ­ο­νται με το ΚΚΕ πέρα­σαν μια ζεστή βρα­διά στη Στέ­γη Πολι­τι­σμού του δήμου Χαϊ­δα­ρί­ου, με το καλό φαΐ και τη ζωντα­νή μου­σι­κή να έχουν τη δική τους συμβολή.

Σύντο­μο χαι­ρε­τι­σμό στη συνε­στί­α­ση απηύ­θυ­νε ο Δημή­τρης Παπα­δό­που­λος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο