Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι εν μέσω χιονιά — Μέτρα προστασίας των διανομέων

Να απα­γο­ρευ­τεί άμε­σα η δια­νο­μή με μηχα­νά­κι στις ακραί­ες και­ρι­κές συν­θή­κες που υπάρ­χουν στην Αττι­κή, απαι­τεί με υπό­μνη­μά του προς το Υπουρ­γείο Εργα­σί­ας, το Συν­δι­κά­το Επι­σι­τι­σμού — Του­ρι­σμού ν. Αττικής.

Απαι­τεί ακό­μα να εξα­σφα­λι­στούν όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα προ­στα­σί­ας και ασφά­λειας για τους δια­νο­μείς καθώς η θερ­μο­κρα­σία στην Αττι­κή πρό­κει­ται να κυμαν­θεί τις επό­με­νες μέρες σε πολύ χαμη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες και θα επι­κρα­τεί παγετός.

Σημειώ­νει ότι «οι εργα­ζό­με­νοι δια­νο­μείς με μηχα­νά­κι, θα βρί­σκο­νται εκτε­θει­μέ­νοι σε πραγ­μα­τι­κά εγκλη­μα­τι­κές συν­θή­κες δου­λειάς, λόγω του ότι ακό­μα δεν υπάρ­χει συγκε­κρι­μέ­νη νομο­θε­τι­κή ρύθ­μι­ση όπου αντι­με­τω­πί­ζει το σοβα­ρό ζήτη­μα με ευθύ­νη του Υπουρ­γεί­ου και της κυβέρ­νη­σης συνο­λι­κά, όπως συνε­χώς απαι­τούν οι δια­νο­μείς μέσα από τα σωμα­τεία και τις κινη­το­ποι­ή­σεις τους.

Όλες οι μεγά­λες αλυ­σί­δες εστί­α­σης, οι ηλε­κτρο­νι­κές πλατ­φόρ­μες δια­νο­μής φαγη­τού δεν μπο­ρούν να συνε­χί­σουν κανο­νι­κά και μάλι­στα με μεγα­λύ­τε­ρη έντα­ση την δια­νο­μή, βάζο­ντας σε άμε­σο κίν­δυ­νο τους συνα­δέλ­φους δια­νο­μείς, οι οποί­οι καλού­νται να οδη­γούν μέσα σε συν­θή­κες χιονιά.

Πριν σακα­τευ­τούν ακό­μα περισ­σό­τε­ροι εργα­ζό­με­νοι δια­νο­μείς απαι­τού­με από το Υπουρ­γείο Εργα­σί­ας και τους Εργο­δό­τες να πάρουν άμε­σα μέτρα μπρο­στά στις ακραί­ες και­ρι­κές συνθήκες».

 

Σαρλ Πιερ Μπω­ντλαίρ: Τ’ απα­γο­ρευ­μέ­να και τα επιλήψιμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο