Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού — «Βουτιά» 15 βαθμούς το θερμόμετρο (ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ)

Ψυχρές αέριες μάζες θα επη­ρε­ά­σουν τον και­ρό της χώρας μας από τις πρώ­τες ώρες της Τετάρ­της και από βορειο­δυ­τι­κά προς νοτιο­α­να­το­λι­κά, ενώ μικρή άνο­δος θα σημειω­θεί την Παρασκευή.

H ΕΜΥ εξέ­δω­σε έκτα­κτο δελ­τίο επι­δεί­νω­σης και­ρού με κύρια χαρα­κτη­ρι­στι­κά τον παγε­τό, τις ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες, τους θυελ­λώ­δεις ανέ­μους και τις χιονοπτώσεις.

Στον πίνα­κα του meteo, που παρου­σιά­ζει τις μέγι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες που ανα­μέ­νο­νται κατά το τρι­ή­με­ρο Τρί­τη-Πέμ­πτη σε οκτώ μεγά­λες πόλεις της χώρας, φαί­νε­ται ότι σε περιο­χές όπως η Δυτι­κή Μακε­δο­νία η συνο­λι­κή πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας θα φτά­σει και ενδε­χο­μέ­νως θα ξεπε­ρά­σει τους 15 περί­που βαθ­μούς, ενώ στα περισ­σό­τε­ρα ηπει­ρω­τι­κά η πτώ­ση θα είναι μετα­ξύ 10 και 12 βαθμών.

pinakas thermokrasion

Αναλυτικά η πρόγνωση σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Από τις πρώ­τες ώρες της Τετάρ­της ανα­μέ­νο­νται χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά-ημιο­ρει­νά της βόρειας χώρας και στα ορει­νά της Θεσ­σα­λί­ας και της κεντρι­κής Στε­ρε­άς. Από το μεση­μέ­ρι βαθ­μιαία οι χιο­νο­πτώ­σεις θα επε­κτα­θούν σε όλα τα ορει­νά, στα ημιο­ρει­νά της κεντρι­κής χώρας καθώς και σε πεδι­νές περιο­χές στα βόρεια. Οι χιο­νο­πτώ­σεις πρό­σκαι­ρα θα είναι κατά τόπους πυκνές κυρί­ως στα βόρεια.

Την Πέμ­πτη, οι χιο­νο­πτώ­σεις θα συνε­χι­στούν κατά δια­στή­μα­τα στις προ­α­να­φερ­θεί­σες περιο­χές ενώ παράλ­λη­λα ανα­μέ­νε­ται να σημειω­θούν και σε πεδι­νές περιο­χές της Θεσ­σα­λί­ας, καθώς και σε περιο­χές με χαμη­λό­τε­ρο υψό­με­τρο (ενδει­κτι­κό υψό­με­τρο 200–400 μέτρα και πιθα­νώς πρό­σκαι­ρα από το από­γευ­μα και σε πεδι­νές περιο­χές) στην κεντρι­κή, την ανα­το­λι­κή Στε­ρεά και την Εύβοια όπου θα είναι πρό­σκαι­ρα κατά τόπους πυκνές.

Επί­σης, την Τετάρ­τη οι θυελ­λώ­δεις άνε­μοι θα πνέ­ουν από δυτι­κές νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις με έντα­ση 7 και στα πελά­γη 8 μπο­φόρ που γρή­γο­ρα (από τις πρω­ι­νές ώρες) στα δυτι­κά, κεντρι­κά και βόρεια θα στρα­φούν σε βόρειους βορειο­δυ­τι­κούς και στο Ιόνιο θα φθά­σουν τοπι­κά έως 9 μποφόρ.

Την Πέμ­πτη, αρχι­κά στα δυτι­κά, κεντρι­κά και βόρεια και βαθ­μιαία έως το από­γευ­μα στις υπό­λοι­πες περιο­χές θα επι­κρα­τή­σουν άνε­μοι βορεί­ων διευ­θύν­σε­ων 7 και στα πελά­γη έως 8 μποφόρ.

Οι ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες, που κατά τόπους θα συνο­δεύ­ο­νται από χαλα­ζο­πτώ­σεις θα επη­ρε­ά­σουν την Τετάρ­τη από τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες και έως το μεση­μέ­ρι το Ιόνιο, την Ήπει­ρο και τη δυτι­κή Στε­ρεά. Βαθ­μιαία από το από­γευ­μα την Πελο­πόν­νη­σο, τα νησιά του βορεί­ου και Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τα Δωδε­κά­νη­σα και από αργά το βρά­δυ τις Κυκλά­δες και την Κρήτη.

Την Πέμ­πτη έως τις πρω­ι­νές ώρες τα νησιά του βόρειου και ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, έως το μεση­μέ­ρι την Πελο­πόν­νη­σο και τις Κυκλά­δες και έως τις βρα­δι­νές ώρες την Κρή­τη και τα Δωδεκάνησα.

Τέλος, παγε­τός θα σημειω­θεί την Πέμ­πτη στα ηπει­ρω­τι­κά κυρί­ως τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες.

βρείτε μας στο FaceBookβρείτε μας στο twitter

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο