Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Εκτελέσιμο» το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Ιωάννη Λαγό

Το Ευρω­παϊ­κό ένταλ­μα σύλ­λη­ψης που αφο­ρά στον ναζί Ιωάν­νη Λαγό «κηρύ­χθη­κε εκτε­λέ­σι­μο», όπως απο­φά­σι­σε το προ­δι­κα­στι­κό τμή­μα του φλα­μαν­δό­φω­νου πρω­το­δι­κεί­ου των Βρυ­ξελ­λών. Η ανα­κοί­νω­ση που εκδό­θη­κε σημειώ­νει ότι υπάρ­χει δικαί­ω­μα προ­σφυ­γής μέχρι και τη Δευ­τέ­ρα, ενώ επι­ση­μαί­νει ότι «για προ­φα­νείς λόγους ασφα­λεί­ας η ημε­ρο­μη­νία παρά­δο­σης δεν μπο­ρεί να κοινοποιηθεί».

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι ο φασί­στας ευρω­βου­λευ­τής Γιάν­νης Λαγός από την περα­σμέ­νη Πέμ­πτη είναι κρα­τού­με­νος στις φυλα­κές St. Gilles των Βρυ­ξελ­λών. Ο κατα­δι­κα­σμέ­νος σε 13 χρό­νια φυλά­κι­ση χρυ­σαυ­γί­της ωστό­σο, παρα­πο­νιέ­ται για τις συν­θή­κες κρά­τη­σης. Σε ηχη­τι­κό που δημο­σιεύ­ε­ται στο YouTube κάνει παρά­πο­να για τις συν­θή­κες κρά­τη­σης του.

«Νερό δεν μπο­ρού­με να πιού­με από μπου­κά­λι, δεν έχου­με ποτή­ρι και ανα­γκα­ζό­μα­στε να πιού­με από τη βρύ­ση που υπάρ­χει μέσα στην τουα­λέ­τα. Δεν έχω μαξι­λά­ρι, δεν είχα καθα­ρά ρού­χα για επτά ημέ­ρες. Δεν μου έχουν επι­τρέ­ψει να παραγ­γεί­λω ούτε ένα αντι­κεί­με­νο από την καντί­να προ­κει­μέ­νου να έχω κάτι να φάω ή να πιώ».

Δεν μου είχαν επι­τρέ­ψει πάνω από 6 μέρες τώρα να βάλω χρή­μα­τα στο κινη­τό τηλέ­φω­νο για να έχω μια επι­κοι­νω­νία με τους δικούς μου ανθρώ­πους», ανα­φέ­ρει και τονί­ζει ότι «δεν τα λέω για να με λυπη­θεί κανείς, τα λέω για να γίνουν γνωστά».

«Βρί­σκο­μαι σε μία φυλα­κή υψί­στης ασφα­λεί­ας μέσα σε μία πτέ­ρυ­γα όπου το 95% είναι Άρα­βες και κραυ­γά­ζουν κάθε βρά­δυ για­τί τώρα πλη­σιά­ζει το ραμα­ζά­νι Αλλάχ Ακμπάρ και έχουν όλα τα δικαιώ­μα­τα και εγώ είμαι εδώ και μιλάω για Ελλά­δα και για ορθοδοξία».

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο