Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης: Καταγγέλλει την στηριζόμενη από τις ΗΠΑ αντεπαναστατική προβοκάτσια του «Σαν Ισίδορο»

Με ανα­κοί­νω­ση του ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης καταγ­γέλ­λει την πρό­σφα­τη στη­μέ­νη, αντε­πα­να­στα­τι­κή ενέρ­γεια ομά­δα ατό­μων υπο­στη­ρί­ζο­με­νων από τις ΗΠΑ («Κίνη­μα του Σαν Ισί­δο­ρο») στην Αβά­να, επι­ση­μαί­νο­ντας πως τα επι­τεύγ­μα­τα της σοσια­λι­στι­κής οικο­δό­μη­σης στην Κού­βα και η επι­τυ­χής αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας του Covid-19 από το Νησί της Επα­νά­στα­σης ενο­χλούν τους ιμπε­ρια­λι­στές και τους συμ­μά­χους τους.

Ολό­κλη­ρη η ανα­κοί­νω­ση έχει ως εξής:

Ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης καταγ­γέλ­λει και κατα­δι­κά­ζει την πρό­σφα­τη αντε­πα­να­στα­τι­κή επι­χεί­ρη­ση που έστη­σαν στην Αβά­να ομά­δα ατό­μων υπο­στη­ρι­ζό­με­νων από την κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ.

Ομά­δα αντε­πα­να­στα­τών, γνω­στή με το όνο­μα «Κίνη­μα του Σαν Ισί­δο­ρο», που δια­τη­ρεί στε­νές σχέ­σεις με αντι­κου­βα­νι­κούς κύκλους στις ΗΠΑ, επι­χεί­ρη­σε τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες να στή­σει ένα σόου ψεύ­τι­κης απερ­γί­ας πεί­νας στο κέντρο της Αβά­νας, με σκο­πό να προ­σελ­κή­σει τα φώτα της δημο­σιό­τη­τας και να οδη­γή­σει σε απο­στα­θε­ρο­ποί­η­ση της χώρας.

Το εν λόγω «κίνη­μα αντι­φρο­νού­ντων» δια­τη­ρεί απο­δε­δειγ­μέ­να σχέ­σεις τόσο με τρο­μο­κρα­τι­κούς κύκλους της κου­βα­νι­κής μαφί­ας του Μαϊ­ά­μι, όσο και με στε­λέ­χη της αμε­ρι­κα­νι­κής πρε­σβεί­ας στην Αβά­να, ενώ χαί­ρει της δημό­σιας υπο­στή­ρι­ξης επι­φα­νών αντι­κομ­μου­νι­στών, όπως ο πρό­ε­δρος του – ελεγ­χό­με­νου από τις ΗΠΑ – Οργα­νι­σμού Αμε­ρι­κα­νι­κών Κρα­τών Λουίς Αλμά­γκρο και ο ρεπου­μπλι­κά­νος γερου­σια­στής της Φλό­ρι­ντα Μάρ­κο Ρούμπιο.

Η χρο­νι­κή περί­ο­δος που επι­λέ­χθη­κε για να εκδη­λω­θεί άλλη μια αντε­πα­να­στα­τι­κή από­πει­ρα εντός της Κού­βας δεν είναι διό­λου τυχαία.

Η διε­θνής ανα­γνώ­ρι­ση της Κού­βας για την επι­τυ­χή αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας στο εσω­τε­ρι­κό της χώρας αλλά και για το σπου­δαίο διε­θνι­στι­κό της έργο μέσω της Ιατρι­κής Μπρι­γά­δας «Henry Reeve» απο­τε­λεί αγκά­θι στο μάτι των αμε­ρι­κα­νών ιμπε­ρια­λι­στών και των συμ­μά­χων τους. Η παν­δη­μία του Covid-19 απέ­δει­ξε, πέραν πάσης αμφι­βο­λί­ας, την ανω­τε­ρό­τη­τα του σοσια­λι­στι­κού κεντρι­κού σχε­δια­σμού ένα­ντι της καπι­τα­λι­στι­κής αναρ­χί­ας στην παρα­γω­γή που αδυ­να­τεί να ικα­νο­ποι­ή­σει στοι­χειώ­δεις ανθρώ­πι­νες ανάγκες.

Σε μια περί­ο­δο που ανα­δει­κνύ­ε­ται η «γύμνια» των δημό­σιων συστη­μά­των υγεί­ας ακό­μη και στις ισχυ­ρό­τε­ρες καπι­τα­λι­στές χώρες (ΗΠΑ, Βρε­τα­νία, χώρες-μέλη της Ε.Ε.), όπου κυριαρ­χεί η εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της Υγεί­ας προς όφε­λος των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, η μικρή Κού­βα μπο­ρεί να περη­φα­νεύ­ε­ται για το, δημό­σιο, δωρε­άν και καθο­λι­κά προ­σβά­σι­μο σε όλο το λαό της Εθνι­κό Σύστη­μα Υγείας.

Η επι­τυ­χής αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας του Covid-19 από την Κού­βα έρχε­ται σε πλή­ρη αντί­θε­ση με την τρα­γι­κή κατά­στα­ση στις ΗΠΑ και τις ευρω­παϊ­κές χώρες, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Ελλά­δας, όπου ανοί­γο­νται μαζι­κοί τάφοι για τα θύμα­τα του κορω­νοϊ­ού. Αυτό αδυ­να­τούν να «χωνέ­ψουν» οι υπέρ­μα­χοι της καπι­τα­λι­στι­κής οικο­νο­μί­ας και οι απα­ντα­χού αντικομμουνιστές.

Να λοι­πόν για­τί η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ, με την συνέρ­γεια ευρω­παϊ­κών και λατι­νο­α­με­ρι­κά­νι­κων αστι­κών κυβερ­νή­σε­ων, εντεί­νουν την επι­θε­τι­κή πολι­τι­κή απέ­να­ντι στο νησί της Επα­νά­στα­σης, δια­τη­ρώ­ντας τον γενο­κτο­νι­κό οικο­νο­μι­κό, χρη­μα­το­πι­στω­τι­κό και εμπο­ρι­κό απο­κλει­σμό και επι­χει­ρώ­ντας με σκη­νο­θε­τη­μέ­νες, προ­βο­κα­τό­ρι­κες ενέρ­γειες να απο­στα­θε­ρο­ποι­ή­σουν τη χώρα.

Ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης εκφρά­ζει την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη του στο λαό και την κυβέρ­νη­ση της Κού­βας και δεσμεύ­ε­ται να ανα­δει­κνύ­ει σε κάθε ευκαι­ρία τα σπου­δαία επι­τεύγ­μα­τα της σοσια­λι­στι­κής οικο­δό­μη­σης στο Νησί της Επα­νά­στα­σης σε πεί­σμα των αμε­ρι­κα­νο­ευ­ρω­παί­ων ιμπε­ρια­λι­στών και των εγχώ­ριων φερε­φώ­νων τους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο