Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης: «Κατάπτυστο το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κούβα»

Το πρό­σφα­το απα­ρά­δε­κτο ψήφι­σμα του Ευρω­παϊ­κού Κοι­νο­βου­λί­ου ενά­ντια στην Κού­βα καταγ­γέλ­λει και κατα­δι­κά­ζει με ανα­κοί­νω­σή του ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης, σημειώ­νο­ντας πως το εν λόγω ψήφι­σμα «υιο­θε­τεί τους γνω­στούς ανυ­πό­στα­τους ισχυ­ρι­σμούς περί δήθεν «παρα­βιά­σε­ων ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των» στην Κού­βα και εντάσ­σε­ται στο πλαί­σιο των ευρύ­τε­ρων αντε­πα­να­στα­τι­κών σχε­δια­σμών που ξετυ­λί­γο­νται τους τελευ­ταί­ους μήνες ενά­ντια στον λαό και την κυβέρ­νη­ση της Κούβας».

Ανα­λυ­τι­κά η ανα­κοί­νω­ση του Ελλη­νο­κου­βα­νι­κού Συν­δέ­σμου Θεσ­σα­λο­νί­κης έχει ως εξής:

Ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης καταγ­γέλ­λει και κατα­δι­κά­ζει το νέο, κατά­πτυ­στο ψήφι­σμα του Ευρω­παϊ­κού Κοι­νο­βου­λί­ου που εγκρί­θη­κε στις 16 Δεκέμ­βρη και το οποίο έρχε­ται να προ­στε­θεί στη μακρά αλυ­σί­δα της συκο­φα­ντι­κής εκστρα­τεί­ας ΗΠΑ-ΕΕ ενά­ντια στην Κούβα.

Το νέο απα­ρά­δε­κτο ψήφι­σμα υιο­θε­τεί τους γνω­στούς ανυ­πό­στα­τους ισχυ­ρι­σμούς περί δήθεν «παρα­βιά­σε­ων ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των» στην Κού­βα και εντάσ­σε­ται στο πλαί­σιο των ευρύ­τε­ρων αντε­πα­να­στα­τι­κών σχε­δια­σμών που ξετυ­λί­γο­νται τους τελευ­ταί­ους μήνες ενά­ντια στον λαό και την κυβέρ­νη­ση της Κούβας.

Δεν είναι διό­λου τυχαίο ότι στο εν λόγω κεί­με­νο του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου γίνε­ται ονο­μα­στι­κή ανα­φο­ρά σε έμμι­σθους πρά­κτο­ρες των ΗΠΑ οι οποί­οι συμ­με­τεί­χαν σε παρά­νο­μες αντε­πα­να­στα­τι­κές ενέρ­γειες στην Κού­βα και τους οποί­ους το ψήφι­σμα επι­χει­ρεί να παρου­σιά­σει ως δήθεν «διω­κό­με­νους αντι­φρο­νού­ντες»! Πρό­κει­ται για άτο­μα με απο­δε­δειγ­μέ­νες σχέ­σεις με αμε­ρι­κα­νι­κά και διε­θνή «εργα­στή­ρια» και «κέντρα» που έχουν ως αντι­κεί­με­νο την «ανα­τρο­πή κυβερ­νή­σε­ων» και την προ­σπά­θεια δημιουρ­γί­ας αντε­πα­να­στα­τι­κών εστιών στην Κού­βα, με απώ­τε­ρο στό­χο την πρό­κλη­ση απο­στα­θε­ρο­ποί­η­σης και την πιθα­νή στρα­τιω­τι­κή επέμ­βα­ση στο νησί.

Το κατά­πτυ­στο ψήφι­σμα του Ευρω­κοι­νο­βού­λιου έρχε­ται ένα μήνα μετά την απο­τυ­χη­μέ­νη επι­χεί­ρη­ση υπο­κί­νη­σης «δια­δη­λώ­σε­ων» στις 15 Νοέμ­βρη, η οποία έπε­σε στο κενό μετά την μαχη­τι­κή απά­ντη­ση του Κου­βα­νι­κού λαού και το κύμα διε­θνι­στι­κής αλλη­λεγ­γύ­ης απ’ όλο τον κόσμο προς το λαό και την κυβέρ­νη­ση της Κούβας.

Πρέ­πει να σημειω­θεί ότι οι μηχα­νι­σμοί του Ευρω­παϊ­κού Κοι­νο­βου­λί­ου και της ΕΕ που ψευ­δο­λο­γούν ασύ­στο­λα κάνο­ντας λόγο για δήθεν «παρα­βιά­σεις δικαιω­μά­των» στην Κού­βα δεν έχουν ψελ­λί­σει ούτε μισή λέξη για τον άδι­κο, γενο­κτο­νι­κό οικο­νο­μι­κό, εμπο­ρι­κό και χρη­μα­το­πι­στω­τι­κό απο­κλει­σμό που οι ΗΠΑ έχουν επι­βάλ­λει στο νησί εδώ και 60 χρό­νια. Οι ίδιοι υπο­κρι­τές, που τάχα «κόπτο­νται» για τα «ανθρώ­πι­να δικαιώ­μα­τα», δεν βρή­καν να πουν λέξη για τις 245 κυρώ­σεις που δια­τη­ρεί και ενι­σχύ­ει η κυβέρ­νη­ση Μπάι­ντεν και που στε­ρούν από τον Κου­βα­νι­κό λαό αγα­θά, μέσα και πολύ­τι­μες υπηρεσίες.

Ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης καταγ­γέλ­λει τους ευρω­βου­λευ­τές της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελλη­νι­κής Λύσης που υπερ­ψή­φι­σαν το κατά­πτυ­στο ψήφι­σμα συντασ­σό­με­νοι με τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές βλέ­ψεις και επι­διώ­ξεις των ΗΠΑ-ΕΕ ενά­ντια στο λαό της Κούβας.

Δηλώ­νου­με την αμέ­ρι­στη στή­ρι­ξη και αλλη­λεγ­γύη μας στο λαό και την κυβέρ­νη­ση της Κού­βας και καλού­με τους εργα­ζό­με­νους και τη νεο­λαία της Θεσ­σα­λο­νί­κης και συνο­λι­κά της Βόρειας Ελλά­δας να στα­θούν αλλη­λέγ­γυοι στο νησί της Επανάστασης.

Τα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια δεν θα περάσουν!
Με την αλλη­λεγ­γύη των λαών η Κού­βα θα νικήσει!

Θεσ­σα­λο­νί­κη, 18/12/2021

Εκ μέρους του ΔΣ,

Απο­στό­λης Σκού­φας, Πρόεδρος
Νίκος Μότ­τας, Γενι­κός Γραμματέας.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΚΚΕ: Ο κου­βα­νι­κός λαός θα ανα­τρέ­ψει τους αντε­πα­να­στα­τι­κούς σχε­δια­σμούς ΗΠΑ – ΕΕ και των στη­ριγ­μά­των τους (VIDEO)

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο