Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εμβόλια: Ένας ασταμάτητος ποταμός τοξικής παραπληροφόρησης

Παγκό­σμιο φαι­νό­με­νο, η παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση κατά των εμβο­λί­ων στο Ιντερ­νετ τρο­φο­δο­τεί την καχυ­πο­ψία των πολι­τών, επη­ρε­ά­ζο­ντας τις εμβο­λια­στι­κές εκστρα­τεί­ες. Ο κύριος άξο­νας της τοξι­κής παρα­πλη­ρο­φό­ρη­σης: η υπερ­βο­λή ή η εφεύ­ρε­ση παρε­νερ­γειών για να γίνει πιστευ­τό ότι «τα εμβό­λια είναι πιο επι­κίν­δυ­να από την Covid».

Ανεπιθύμητα αποτελέσματα: η κακόβουλη χρήση των αριθμών

Τα νού­με­ρα της φαρ­μα­κο­ε­πα­γρύ­πνη­σης χρη­σι­μεύ­ουν ως ανε­ξά­ντλη­το πεδίο παρα­πλη­ρο­φό­ρη­σης. Τα αρχεία αυτά, που είναι κατά κανό­να δημό­σια, κατα­γρά­φουν τα ανε­πι­θύ­μη­τα απο­τε­λέ­σμα­τα στα εμβο­λια­σμέ­να άτο­μα, αλλά χωρίς να υπάρ­χει από­δει­ξη αιτίου-αποτελέσματος.

Στις περισ­σό­τε­ρες χώρες, οι σχε­τι­κές ανα­φο­ρές μπο­ρούν να γίνο­νται από απλούς πολί­τες ή μέλη του υγειο­νο­μι­κού προ­σω­πι­κού. Και είναι η δου­λειά των υγειο­νο­μι­κών αρχών να εξα­κρι­βώ­νουν αν τα εμβό­λια είναι η αιτία των ανε­πι­θύ­μη­των ενερ­γειών. Με τον τρό­πο αυτόν, μπο­ρεί να έχει κατα­γρα­φεί θάνα­τος ενός εμβο­λια­σμέ­νου ατό­μου, χωρίς να υπάρ­χει άλλη σχέ­ση με τον εμβο­λια­σμό πέραν της χρο­νι­κής σύμπτωσης.

Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, μόνο σε πολύ σπά­νιες περι­πτώ­σεις — από τα δισε­κα­τομ­μύ­ρια των δόσε­ων που έχουν χορη­γη­θεί — οι υγειο­νο­μι­κές αρχές έκρι­ναν πιθα­νή μία σχέ­ση αιτί­ου-απο­τε­λέ­σμα­τος (για παρά­δειγ­μα, περι­στα­τι­κά μυο­καρ­δί­τι­δας, περι­καρ­δί­τι­δας, θρομ­βώ­σε­ων). Ομως, ο λόγος οφέλους/κινδύνου παρα­μέ­νει υπέρ του εμβο­λια­σμού σε πάρα πολύ μεγά­λο βαθμό.

Ωστό­σο, ανα­ρίθ­μη­τες δημο­σιεύ­σεις με ευρύ­τα­τη κυκλο­φο­ρία στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης ισχυ­ρί­ζο­νται συστη­μα­τι­κά ότι τα εμβό­λια έχουν προ­κα­λέ­σει «χιλιά­δες θανά­τους» , χρη­σι­μο­ποιώ­ντας για «από­δει­ξη» screen shot από τις κατα­γρα­φές των ανα­φο­ρών της φαρ­μα­κο­ε­πα­γρύ­πνη­σης. Και όλα αυτά, για να φθά­σουν στο συμπέ­ρα­σμα ότι το εμβό­λιο προ­κα­λεί περισ­σό­τε­ρους θανά­τους από την ασθένεια…

Αλτσχάιμερ, στειρότητα, DNA : φήμες χωρίς επιστημονικό έρεισμα

«Διά­βα­σα στο Ιντερ­νετ και άκου­σα στον δρό­μο ότι το εμβό­λιο προ­κα­λεί στει­ρό­τη­τα», εξα­κο­λου­θούν να δηλώ­νουν γυναί­κες στην Ευρώ­πη, την Αφρι­κή, την Αμε­ρι­κή… και παρά το γεγο­νός ότι οι ειδι­κοί σε ολό­κλη­ρο τον κόσμο εξη­γούν ότι η ιδέα αυτή στε­ρεί­ται παντε­λώς επι­στη­μο­νι­κής βάσης και ότι τίπο­τε δεν υπάρ­χει στο εμβό­λιο που να προ­κα­λεί στειρότητα.

Αλλη τοξι­κή φήμη που συν­δέ­ε­ται με τα εμβό­λιο κατά της Covid: Αλτσχάι­μερ. Η φημο­λο­γία στε­ρεί­ται επί­σης παντε­λώς επι­στη­μο­νι­κής βάσης και «στη­ρί­ζε­ται» σε μία ψευ­δο­έ­ρευ­να που έχει γρα­φτεί από αντιεμβολιαστή.

Αλλά, την μεγα­λύ­τε­ρη επι­τυ­χία από όλες τις τοξι­κές φήμες έχει η θεω­ρία που κυκλο­φό­ρη­σε πριν ακό­μη κυκλο­φο­ρή­σουν τα εμβό­λια, σύμ­φω­να με την οποία τα εμβό­λια που βασί­ζο­νται στην τεχνο­λο­γία mRNA τρο­πο­ποιούν το DNA των ανθρώ­πων. Ομως, ο αγγε­λια­φό­ρος RNA του εμβο­λί­ου δεν εισχω­ρεί μέχρι τον πυρή­να του κυτ­τά­ρου, όπου βρί­σκε­ται το DNA…

Το εμβόλιο που σε κάνει μαγνήτη: ανάμεσα στην φάρσα και την ψευδοεπιστήμη

Το 2021 το TikTok γέμι­σε βίντεο με ανθρώ­πους που είχαν κολ­λη­μέ­νο έναν μαγνή­τη ή ένα κου­τα­λά­κι στο μπρά­τσο (!) για να «απο­δεί­ξουν» ότι τα εμβό­λια της τεχνο­λο­γί­ας του mRNA μάς μετα­τρέ­πουν σε μαγνήτες.

Η φήμη βασί­ζε­ται σε δύο ψευ­δείς θεω­ρί­ες: από την μία πλευ­ρά, ότι τα εμβό­λια περιέ­χουν μεταλ­λι­κά στοι­χεία και, από την άλλη πλευ­ρά, ότι χρη­σι­μο­ποιούν μία τεχνι­κή που ονο­μά­ζε­ται magnetofection και χρη­σι­μο­ποιεί μαγνη­τι­κά πεδία για να μετα­φέ­ρει στοι­χεία του DNA σε ένα κύτταρο.

Πλή­θος ανε­ξάρ­τη­των επι­στη­μό­νων στον κόσμο επα­να­λαμ­βά­νει και εξη­γεί ότι τα εμβό­λια δεν περιέ­χουν μεταλ­λι­κά στοι­χεία. Ακό­μη περισ­σό­τε­ρο, για να ενερ­γή­σει μαγνή­της μέσα από το δέρ­μα, θα χρεια­ζό­ταν ένα κομ­μά­τι μετάλ­λου τόσο μεγά­λο που δεν υπήρ­χε περί­πτω­ση να περά­σει απαρατήρητο…

Οσο για την μέθο­δο magnetofection, δεν απο­τε­λεί παρά ένα πει­ρα­μα­τι­κό πεδίο στην έρευ­να, που δεν έχει καμία σχέ­ση με τα εμβό­λια που κυκλο­φο­ρούν στην αγο­ρά. Αλλες φήμες στη­ρί­ζο­νται σε μία άλλη θεω­ρία: ότι τα εμβό­λια περιέ­χουν γραφένιο…

…σε κάθε περί­πτω­ση, με λίγη ται­νία διπλής όψε­ως και την βοή­θεια του ιδρώ­τα, δεν είναι και πολύ δύσκο­λο να στή­σει κανείς ένα τέτοιο βιντεάκι…

Οι θάνατοι διάσημων εμβολιασμένων

Οταν πέθα­νε στα 84 χρό­νια του ο πρώ­ην υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ Κόλιν Πάου­ελ, τα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης γέμι­σαν με αναρ­τή­σεις σε όλες τις γλώσ­σες του κόσμου ότι αυτός ο θάνα­τος είναι η από­δει­ξη ότι τα εμβό­λια δεν είναι αποτελεσματικά.

Κανείς όμως δεν ενδια­φέρ­θη­κε να προ­σθέ­σει την πλη­ρο­φο­ρία ότι ο Κόλιν Πάου­ελ έπα­σχε από δύο σοβα­ρές ασθέ­νειες: πολ­λα­πλό μυέ­λω­μα, μία μορ­φή καρ­κί­νου του αίμα­τος που πλήτ­τει το ανο­σο­ποι­η­τι­κό σύστη­μα, και Πάρκινσον.

Οπως έχουν εξη­γή­σει τόσο οι φαρ­μα­κευ­τι­κές εται­ρεί­ες, όσο και οι επι­στή­μο­νες, η απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα των εμβο­λί­ων είναι μειω­μέ­νη στους πιο ηλι­κιω­μέ­νους και σε άτο­μα με υπο­κεί­με­να νοσή­μα­τα, ακό­μη περισ­σό­τε­ρο όταν το ανο­σο­ποι­η­τι­κό σύστη­μα είναι εξασθενημένο.

Πηγή: ΑΠΕ

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο