Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Αστα­θείς αέριες μάζες από τα βορειο­δυ­τι­κά Βαλ­κά­νια, σε συν­δυα­σμό με αβα­θές χαμη­λό κινού­με­νο από τις ακτές της Αφρι­κής προς το Αιγαίο, θα προ­κα­λέ­σουν επι­δεί­νω­ση του και­ρού στη χώρα μας από αύριο Παρα­σκευή (16–06-2023) έως και την Κυρια­κή (18–06-2023). Βρο­χές και καται­γί­δες που θα συνο­δεύ­ο­νται από μεγά­λη συχνό­τη­τα κεραυ­νών και πιθα­νώς χαλα­ζο­πτώ­σεις θα επη­ρε­ά­σουν σχε­δόν το σύνο­λο της χώρας, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων και νησιω­τι­κών περιο­χών, ενώ τα έντο­να φαι­νό­με­να στα ηπει­ρω­τι­κά θα εκδη­λώ­νο­νται κυρί­ως τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.

Οι περιο­χές όπου προ­βλέ­πο­νται έντο­να φαι­νό­με­να είναι:

Την Παρα­σκευή (16–06-2023), η Ήπει­ρος, η Δυτι­κή και Κεντρι­κή Στε­ρεά, η Δυτι­κή και κατά τόπους η Κεντρι­κή Μακε­δο­νία, η Δυτι­κή Θεσ­σα­λία, πιθα­νώς η Βορειο­δυ­τι­κή Πελο­πόν­νη­σος και πρό­σκαι­ρα τις πρω­ι­νές ώρες τα νησιά του Ιονίου.

Το Σάβ­βα­το (17–06-2023), η Κεντρι­κή Μακε­δο­νία (ειδι­κό­τε­ρα η περιο­χή της Χαλ­κι­δι­κής), η Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, η Θρά­κη, η Θεσ­σα­λία (συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των Σπο­ρά­δων), η Εύβοια, η Κεντρι­κή και Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά (συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης πρό­σκαι­ρα της Αττι­κής), η Βόρεια Πελο­πόν­νη­σος, τα νησιά του Βορεί­ου και Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυρια­κή (18–06-2023), τα νησιά του Βορεί­ου και Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τμή­μα­τα της Χαλ­κι­δι­κής, της Ανα­το­λι­κής Θεσ­σα­λί­ας, των Σπο­ρά­δων και της Εύβοιας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο