Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ: Για την καταχρηστική και επισφαλή χρησιμοποίηση  πυροσβεστικών υπαλλήλων και οχημάτων σε καθήκοντα ξένα προς την αποστολή τους

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Της  Πανελ­λή­νιας  Ομο­σπον­δί­ας  Ενώ­σε­ων  Υπαλ­λή­λων  Πυρο­σβε­στι­κού  Σώματος
Τηλ.: 6974881331,  6974055854,  6972620039,
web site: www.eakp.gremail: [email protected]

                                                                                                             18-Ιαν-2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Για την κατα­χρη­στι­κή και επι­σφα­λή χρη­σι­μο­ποί­η­ση  πυρο­σβε­στι­κών υπαλ­λή­λων και πυρο­σβε­στι­κού οχή­μα­τος σε καθή­κο­ντα ξένα προς την απο­στο­λή του Πυρο­σβε­στι­κού Σώματος”

Τελι­κά ποια είναι η απο­στο­λή του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος και ποια τα καθή­κο­ντα των πυρο­σβε­στι­κών υπαλ­λή­λων; Είναι η στε­λέ­χω­ση ασθε­νο­φό­ρων και άλλων οχη­μά­των; Είναι η απο­κο­μι­δή μπα­ζών και άλλων οικο­δο­μι­κών εργα­σιών; Είναι οι εορ­τα­στι­κοί στο­λι­σμοί δημό­σιων χώρων και λοι­πών εκδηλώσεων;

Είμα­στε ανα­γκα­σμέ­νοι για άλλη μια φορά να καταγ­γεί­λου­με την απα­ρά­δε­κτη και επι­κίν­δυ­νη αυτή τακτι­κή, να χρη­σι­μο­ποιού­νται πυρο­σβέ­στες και πυρο­σβε­στι­κός εξο­πλι­σμός για εργα­σί­ες που δεν έχουν καμία σχέ­ση με τα καθή­κο­ντα και τις αρμο­διό­τη­τες του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος. Να καλύ­πτε­ται δηλα­δή από μία ήδη απο­δυ­να­μω­μέ­νη υπη­ρε­σία οι υπο­χρε­ώ­σεις της τοπι­κής αυτο­διοί­κη­σης, του κρά­τους ή άλλων φορέων.

Συγκε­κρι­μέ­να, σύμ­φω­να με δημο­σί­ευ­μα ηλε­κτρο­νι­κού τύπου στις 12 Ιανουα­ρί­ου1,   πυρο­σβε­στι­κή έξο­δος με ειδι­κό βρα­χιο­νο­φό­ρο όχη­μα κλή­θη­κε να αφαι­ρέ­σει Χρι­στου­γεν­νιά­τι­κα στο­λί­δια από δέντρο στην κεντρι­κή πλα­τεία του δήμου Λευκάδας.

Επί­σης σύμ­φω­να με το ίδιο δημο­σί­ευ­μα πλη­ρο­φο­ρού­μα­στε ότι η συν­δρο­μή της υπη­ρε­σί­ας μας ζητή­θη­κε από τον αιρε­τό αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Λευ­κά­δας για λόγους πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας, για­τί το δέντρο έγερ­νε επι­κίν­δυ­να. Ωστό­σο κάτι τέτοιο δεν φαί­νε­ται στις φωτο­γρα­φί­ες που συνο­δεύ­ουν το δημο­σί­ευ­μα αλλά ούτε και το δέντρο απο­μα­κρύν­θη­κε από την συγκε­κρι­μέ­νη πυρο­σβε­στι­κή έξο­δο. Αντι­θέ­τως το όχη­μα απο­χώ­ρη­σε μετά το ξεστό­λι­σμα και το δέντρο παρέ­μει­νε δεμέ­νο με συρματόσχοινα.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, στο Πυροσβεστικό Σώμα, είναι αρκετές για να δυσχεραίνουν και να αποδυναμώνουν το επιχειρησιακό έργο της υπηρεσίας μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτά να χρησιμοποιούνται για ενέργειες ξένες προς την αποστολή του, την προστασία της ζωής , της περιουσίας των πολιτών και του κράτους και του δασικού πλούτου της χώρας.

Απαι­τού­με να στα­μα­τή­σουν οι παρά­νο­μες και επι­κίν­δυ­νες, τέτοιου τύπου, εντο­λές εις βάρος της επι­χει­ρη­σια­κής ετοι­μό­τη­τας του Π.Σ., η συγκά­λυ­ψη από την πολι­τι­κή ηγε­σία τέτοιων ενερ­γειών καθώς και το κλί­μα τρο­μο­κρα­τί­ας που επι­χει­ρούν να επι­βά­λουν, μέσω πει­θαρ­χι­κών ποι­νών, σε όσους τολ­μούν ακό­μα και να εκφέ­ρουν αντί­θε­τη άποψη.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Παρα­πο­μπές:

  1. Δημο­σί­ευ­μα ηλε­κτρο­νι­κού τύπου 12/01/2024 «Με εντο­λή Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χη η παρέμ­βα­ση της Πυρο­σβε­στι­κής για το Χρι­στου­γεν­νιά­τι­κο δέντρο»

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο