Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών: Ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

Διο­γκώ­νε­ται το κύμα αντι­δρά­σε­ων για το νέο νομο­σχέ­διο-έκτρω­μα για τη δευ­τε­ρο­βάθ­μια περί­θαλ­ψη, το οποίο δια­πνέ­ε­ται από την πολι­τι­κή μεί­ω­σης του «κόστους» και τη μετα­βί­βα­σή του στις τσέ­πες των ασθε­νών. Το νομο­σχέ­διο έρχε­ται να δώσει νέο χτύ­πη­μα στην εργα­σία πλή­ρους και απο­κλει­στι­κής απα­σχό­λη­σης στους για­τρούς, με δόλω­μα την παράλ­λη­λη «παρο­χή υπη­ρε­σιών στον ιδιω­τι­κό τομέα».

Με απο­φά­σεις τους Ενώ­σεις Νοσο­κο­μεια­κών Ιατρών απαι­τούν να απο­συρ­θεί το νομο­σχέ­διο και παράλ­λη­λα καλούν σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στην απερ­γία στις 9 Νοέμ­βρη.

«Το νομο­σχέ­διο-έκτρω­μα για τη δευ­τε­ρο­βάθ­μια περί­θαλ­ψη είναι προ­δια­γε­γραμ­μέ­νο έγκλη­μα σε βάρος του λαού που υπο­φέ­ρει, σε βάρος των ασθε­νών. Απαι­τού­με να μην κατα­τε­θεί στη Βου­λή», τονί­ζει η ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, καλώ­ντας στην απερ­γία στις 9 Νοέμβρη.

Οι Ενώ­σεις Νοσο­κο­μεια­κών Ιατρών επι­ση­μαί­νουν ότι το νομο­σχέ­διο έρχε­ται να βάλει την ταφό­πλα­κα στον τάφο του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας, που έχουν ετοι­μά­σει όλες οι προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις. Δια­λύ­ουν ό,τι έχει απο­μεί­νει από το δικαί­ω­μα των ασθε­νών στη Δημό­σια και Δωρε­άν Υγεία. Εξα­να­γκά­ζουν τους ασθε­νείς να βάλουν ακό­μα πιο βαθιά το χέρι στην τσέ­πη για να έχουν πρό­σβα­ση σε ακό­μα πιο υπο­βαθ­μι­σμέ­νες υπη­ρε­σί­ες Υγεί­ας. Η κυβέρ­νη­ση προ­σθέ­τει έναν ακό­μη κρί­κο στην αλυ­σί­δα της βαθύ­τε­ρης προ­σαρ­μο­γής της λει­τουρ­γί­ας των δημό­σιων μονά­δων Υγεί­ας στους κανό­νες της αγο­ράς. Προ­βάλ­λε­ται, δηλα­δή, ως λύση η αιτία που δημιούρ­γη­σε το πρόβλημα.

Τονί­ζουν ότι το νομο­σχέ­διο δεν διορ­θώ­νε­ται ούτε συζη­τιέ­ται και καλούν σε συνα­γερ­μό. Να δυνα­μώ­σει ο οργα­νω­μέ­νος συλ­λο­γι­κός αγώ­νας για να μην περά­σουν τα σχέ­δια για το «νέο ΕΣΥ», να μην περά­σει το νέο νομο­σχέ­διο και τα σχέ­δια για έναρ­ξη των επί πλη­ρω­μή χει­ρουρ­γεί­ων στο ΕΣΥ.

Το νομο­σχέ­διο απορ­ρί­πτουν μετα­ξύ άλλων η Ένω­ση Ιατρών Νοσο­κο­μεί­ων Αθη­νών — Πει­ραιώς, η Ένω­ση Νοσο­κο­μεια­κών Ιατρών Θεσ­σα­λο­νί­κης, η Ένω­ση Νοσο­κο­μεια­κών Ιατρών Αχα­ΐ­ας, η Ένω­ση Νοσο­κο­μεια­κών Ιατρών Ν. Σερ­ρών, η Ένω­ση Νοσο­κο­μεια­κών Ιατρών Ζακύν­θου, η Ένω­ση Ιατρών Νοσο­κο­μεί­ων και Κέντρων Υγεί­ας Δυτι­κής Μακε­δο­νίας, η Ένω­ση Νοσο­κο­μεια­κών Ιατρών και Κέντρων Υγεί­ας Θρά­κης, η Ένω­ση Νοσο­κο­μεια­κών Ιατρών Πέλ­λας, η Ένω­ση Ιατρών Νοσο­κο­μεί­ου και Κέντρου Υγεί­ας Λήμνου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο