Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εξαθλιώνουν τον παλαιστινιακό λαό: Με το «σταγονόμετρο» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Το μαρ­τύ­ριο της «στα­γό­νας» εφαρ­μό­ζει το Ισρα­ήλ στην παρο­χή ανθρω­πι­στι­κής βοή­θειας στον πολύ­πα­θο λαό της Γάζας, ελέγ­χο­ντας την «κάνου­λα» και οδη­γώ­ντας τελι­κά στην εξα­θλί­ω­ση των αμάχων.

Χθες το βρά­δυ μόλις 14 φορ­τη­γά με ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια εισήλ­θαν στη Γάζα από την Αίγυ­πτο, σύμ­φω­να με την Υπη­ρε­σία Αρω­γής των Ηνω­μέ­νων Εθνών για τους Παλαι­στί­νιους πρό­σφυ­γες (UNRWA), ενώ στη συνέ­χεια επι­τρά­πη­κε να περά­σουν άλλα 17 φορ­τη­γά, αριθ­μοί πολύ μικροί σε σχέ­ση με τις τερά­στιες ανά­γκες του Παλαι­στι­νια­κού λαού.

Αυτή την κατά­στα­ση, του ασφυ­κτι­κού ελέγ­χου στη ροή βοή­θειας στη Γάζα, σχε­διά­ζουν να παγιώ­σουν Ισρα­ήλ και ΗΠΑ. Ο Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος Τζο Μπάι­ντεν και ο Ισραη­λι­νός πρω­θυ­πουρ­γός Μπε­νια­μίν Νετα­νιά­χου δήλω­σαν πως «συμ­φώ­νη­σαν» χθες ώστε η Λωρί­δα της Γάζας να έχει στο εξής «συνε­χή ροή» ανθρω­πι­στι­κής βοή­θειας, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της αμε­ρι­κα­νι­κής προεδρίας.

Το πρό­βλη­μα της βοή­θειας επι­τεί­νε­ται και από τους θανά­τους μελών του προ­σω­πι­κού των οργα­νώ­σε­ων παρο­χής βοή­θειας. Είκο­σι εννέα εργα­ζό­με­νοι της Υπη­ρε­σί­ας Αρω­γής του ΟΗΕ για τους Παλαι­στί­νιους πρό­σφυ­γες (UNRWA) έχουν σκο­τω­θεί από την έναρ­ξη του πολέ­μου στη Λωρί­δα της Γάζας, στις 7 Οκτώ­βρη, όπως χθες ανα­κοί­νω­σε η υπη­ρε­σία αυτή του ΟΗΕ.

Όπως πρό­σθε­σε η υπη­ρε­σία στο μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης Χ (πρώ­ην Twitter). «Η UNRWA δεν θα έχει καύ­σι­μα σε τρεις ημέ­ρες. Χωρίς καύ­σι­μα, δεν υπάρ­χει νερό, ούτε νοσο­κο­μεία σε κατά­στα­ση λει­τουρ­γί­ας, ούτε φούρ­νοι. Χωρίς καύ­σι­μα δεν υπάρ­χει ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια. Η απου­σία καυ­σί­μων θα συνε­χί­σει να στραγ­γα­λί­ζει τα παι­διά, τις γυναί­κες και τον λαό της Γάζας».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο