Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίθεση φασιστοειδών στο Νέο Ηράκλειο: Ποινή με αναστολή πήρε από το Αυτόφωρο ο επικεφαλής ναζί

Συνο­λι­κή ποι­νή φυλά­κι­σης 36 μηνών με 3ετή ανα­στο­λή επέ­βα­λε το Αυτό­φω­ρο Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο στον 30χρονο ναζί που συνε­λή­φθη για την επί­θε­ση που δέχθη­καν μέλη της αντι­φα­σι­στι­κής οργά­νω­σης ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηρά­κλειο την Κυρια­κή από ομά­δα ακρο­δε­ξιών, με απο­τέ­λε­σμα να τραυ­μα­τι­στούν τέσ­σε­ρα άτομα.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος κρί­θη­κε ένο­χος για επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη κατά συρ­ροή σε βάρος δύο εκ των παθό­ντων, δια­τά­ρα­ξη κοι­νής ειρή­νης και παρά­νο­μη οπλο­κα­το­χή ενώ αθω­ώ­θη­κε λόγω αμφι­βο­λιών για την κατη­γο­ρία της φθο­ράς ξένης ιδιο­κτη­σί­ας. Το δικα­στή­ριο αρνή­θη­κε να δώσει ελα­φρυ­ντι­κό στον καταδικασθέντα.

Στο δικα­στή­ριο κατέ­θε­σαν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ που δέχθη­καν την επί­θε­ση ενώ προ­ε­τοί­μα­ζαν εκδή­λω­ση για τον ένα χρό­νο από την κατα­δί­κη της Χρυ­σής Αυγής οι οποί­οι έχουν τρα­βή­ξει φωτο­γρα­φί­ες και βίντεο. Οι μάρ­τυ­ρες τόνι­σαν ότι η ομά­δα που τους επι­τέ­θη­κε εμφα­νί­στη­κε συντε­ταγ­μέ­να και απο­τε­λού­νταν από μαυ­ρο­φο­ρε­μέ­να άτο­μα τα οποία προη­γου­μέ­νως ήταν γύρω από το πάρ­κο. Είπαν δε, πως ο κατη­γο­ρού­με­νος έδει­χνε να έχει το γενι­κό πρό­σταγ­μα της ομά­δας. Οι μάρ­τυ­ρες τόνι­σαν πως δεν υπήρ­ξε καμία συμπλο­κή μετα­ξύ των μεν και των δε. «Εμείς λέγα­με συν­θή­μα­τα και εκεί­νοι μας χτύ­πη­σαν» όπως είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ένας εκ των μαρ­τύ­ρων ο οποί­ος ανέ­φε­ρε: «Όρμη­ξαν να δια­λύ­σουν τα πάντα. Αρχί­σα­με να τους φωνά­ζου­με “φασί­στες”. Μας σαπί­σα­νε στο ξύλο. Εμέ­να με έρι­ξαν κάτω. Ξανα­ση­κώ­θη­κα με έρι­ξαν πάλι κάτω με μπου­νιές». Σε ερώ­τη­ση μάλι­στα του προ­έ­δρου αν μετα­ξύ αυτών που τους χτύ­πη­σαν ήταν και ο κατη­γο­ρού­με­νος, ο μάρ­τυ­ρας ήταν σαφής «κυρί­ως ο κατη­γο­ρού­με­νος». Τόνι­σε επί­σης πως ήταν ο κατη­γο­ρού­με­νος εκεί­νος που φώνα­ξε κάποια στιγ­μή “τέλος” και η ομά­δα των μαυ­ρο­φο­ρε­μέ­νων έφυγε.

Στην κατά­θε­σή της, άλλη μάρ­τυ­ρας είπε επί­σης πως ο κατη­γο­ρού­με­νος, ο οποί­ος έχει ναζι­στι­κό τατουάζ στο χέρι, πριν απο­χω­ρή­σει η ομά­δα των ακρο­δε­ξιών, χαι­ρέ­τι­σε ναζιστικά.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος ναζί προ­σπά­θη­σε να απο­ποι­η­θεί το χρυ­σαυ­γί­τι­κο παρελ­θόν του και δήλω­σε πάλι στο­χο­ποι­η­μέ­νος. Το ίδιο υπο­στή­ρι­ξε και η σύντρο­φός του.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο