Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στην Ιωάννα Κολοβού: Οι κινητοποιήσεις που ακύρωσαν τους πλειστηριασμούς, δείχνουν τη δύναμη του λαού

Την Ιωάν­να Κολο­βού, χαμη­λο­συ­ντα­ξιού­χο, που πριν από λίγες μέρες επι­χει­ρή­θη­κε να πετα­χτεί έξω από το σπί­τι της στου Ζωγρά­φου, επι­σκέ­φτη­κε ο Χρή­στος Κατσώ­της, μέλος της ΚΕ και βου­λευ­τής του ΚΚΕ, ο οποί­ος είχε βρε­θεί από νωρίς στο σημείο και τη μέρα των γεγονότων.

Στην επί­σκε­ψη τον συνό­δε­ψαν η Κανέλ­λα Γεωρ­γο­πού­λου, γραμ­μα­τέ­ας της ΤΕ Ανα­το­λι­κών Συνοι­κιών της ΚΟ Αττι­κής, και ο Ανδρέ­ας Καρα­βί­δας, επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στον δήμο Ζωγράφου.

Στη συζή­τη­ση που έγι­νε σε ζεστό κλί­μα, ο Χρ. Κατσώ­της σημεί­ω­σε ότι για το ΚΚΕ είναι βασι­κό ζήτη­μα «η αλλη­λεγ­γύη να γίνε­ται πρά­ξη και όχι να μένει στα λόγια».

Ανα­φέρ­θη­κε στη μάχη που δίνει το ΚΚΕ με όλες του τις δυνά­μεις για την προ­στα­σία της πρώ­της κατοι­κί­ας του λαού και τη σχε­τι­κή τρο­πο­λο­γία που κατέ­θε­σε η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του, που, όπως πρό­σθε­σε, «απορ­ρί­φθη­κε ασυ­ζη­τη­τί από την κυβέρ­νη­ση, ενώ μιλιά δεν έβγα­λαν και τα άλλα κόμ­μα­τα που κατά τ’ άλλα έχουν σηκώ­σει τη σημαία της δήθεν υπε­ρά­σπι­σης επι­βε­βαιώ­νο­ντας την υπο­κρι­σία τους. Την ίδια λογι­κή υπη­ρε­τούν άλλω­στε τα αστι­κά κόμ­μα­τα, που βάζει πάνω από όλα την καπι­τα­λι­στι­κή οικο­νο­μία και την κερ­δο­φο­ρία των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων».

Επι­σή­μα­νε πως «το ίδιο έχει συμ­βεί με αντί­στοι­χες προ­τά­σεις του ΚΚΕ στο παρελ­θόν που έχουν απορ­ρι­φθεί από κυβερ­νή­σεις όλων των συν­θέ­σε­ων και απο­χρώ­σε­ων, προ­ω­θώ­ντας ουσια­στι­κά την επι­λο­γή του κεφα­λαί­ου για άνοιγ­μα των πλει­στη­ρια­σμών, την ίδια ώρα που περ­νά­γα­νε και περ­νά­νε δια­γρα­φές χρε­ών για τους μεγά­λους επιχειρηματίες».

Ανέ­φε­ρε επί­σης την Ερώ­τη­ση του ΚΚΕ προς τον υπουρ­γό Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων, με την οποία οι βου­λευ­τές του Κόμ­μα­τος ζητά­νε να δια­λευ­καν­θούν τα στοι­χεία και η υπό­στα­ση της εται­ρεί­ας «LOTUS 4A IKE», για λογα­ρια­σμό της οποί­ας έγι­νε η απα­ρά­δε­κτη προ­σπά­θεια έξω­σης, καθώς ακό­μη δεν έχουν δοθεί απα­ντή­σεις, «θα επι­μεί­νου­με να δοθούν όμως», τόνισε.

Ο Χρ. Κατσώ­της υπο­γράμ­μι­σε τη σημα­σία της μεγά­λης συγκέ­ντρω­σης που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε ενά­ντια στην έξω­ση, το γεγο­νός ότι την επό­με­νη μέρα μέσα από κινη­το­ποι­ή­σεις ακυ­ρώ­θη­καν άλλοι τρεις πλει­στη­ρια­σμοί. «Αυτά δεί­χνουν τη δύνα­μη του λαού την οποία και φοβού­νται», τόνι­σε, σημειώ­νο­ντας πως «ιδιαί­τε­ρα φοβού­νται το να μην γενι­κευ­τεί η αντί­δρα­ση ενά­ντια σε τέτοιες άδι­κες πρά­ξεις, την ώρα που θα σφίγ­γει περαι­τέ­ρω η θηλιά στις λαϊ­κές οικο­γέ­νειες από την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια και την ακρί­βεια, από τα νέα αυξη­μέ­να επι­τό­κια που θα “κοκ­κι­νί­σουν” περισ­σό­τε­ρα δάνεια». 

«Θα συνε­χί­σου­με την προ­σπά­θεια με όλα τα μέσα για υπε­ρά­σπι­ση του λαού και για να παρ­θούν μέτρα ανα­κού­φι­σης με τη φυσι­κή μας παρου­σία, τις παρεμ­βά­σεις μας στη Βου­λή και την πρω­το­πό­ρα δρά­ση των κομ­μου­νι­στών στους μαζι­κούς φορείς. Να βγει ο λαός μπρο­στά, αφή­νο­ντας πίσω επί­δο­ξους “σωτή­ρες” για να γίνει πρά­ξη το σύν­θη­μα “Ο λαός σώζει τον λαό”», κατέ­λη­ξε.

Από τη μεριά της, η κ. Ιωάν­να ευχα­ρί­στη­σε τον βου­λευ­τή και συνο­λι­κά το ΚΚΕ για τη στή­ρι­ξή, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι όλη αυτή η αλλη­λεγ­γύη την γεμί­ζει κου­ρά­γιο και δύναμη.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο