Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίταξη ιδιωτικού τομέα Υγείας σε …λογικές τιμές ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Επί­τα­ξη ιδιω­τι­κού τομέα Υγεί­ας με λογι­κή απο­ζη­μί­ω­ση των κλι­νι­καρ­χών μέσω της επί­τα­ξης του ιδιω­τι­κού τομέα ζήτη­σε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρ­λέ­της κατά τη συζή­τη­ση της επί­και­ρης επε­ρώ­τη­σης του ΚΚΕ για την Υγεία στη Βουλή.

Υπο­στή­ρι­σε πως πρέ­πει να γίνει επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα υγεί­ας και συμπλή­ρω­σε ότι «προ­φα­νώς θα υπάρ­χει μια απο­ζη­μί­ω­ση αλλά όχι στο τρι­πλά­σιο». Πέρα από το τίμη­μα της δήθεν επί­τα­ξης η συγκε­κρι­μέ­νη τοπο­θέ­τη­ση πηγά­ζει από την θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί συνύ­παρ­ξης του δημό­σιου και του ιδιω­τι­κού τομέα που και η παν­δη­μία απέ­δει­ξε ότι τελι­κά οι κλι­νι­κάρ­χες θησαυ­ρί­ζουν από τις ελλεί­ψεις στα δημό­σια νοσο­κο­μεία και στην πρω­το­βάθ­μια φρο­ντί­δα υγείας.

Επι­πλέ­ον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να υπεν­θυ­μί­ζει το ΚΚΕ στο λαό ότι επί των ημε­ρών του στην δια­κυ­βέρ­νη­ση έκλει­σαν νοσο­κο­μεία όπως για παρά­δειγ­μα το Λοι­μω­δών στην Αγία Βαρ­βά­ρα και στο Θώρα­κος στην Πάτρα. Ο Π. Σκουρ­λέ­της ισχυ­ρί­στη­κε ότι δεν πρέ­πει ασκεί­ται αυτή η κρι­τι­κή διό­τι ο ΣΥΡΙΖΑ έφται­ξε …ΤΟΜΥ. Επί­σης έφτια­ξε το νοσο­κο­μείο της Σαντο­ρί­νης ως νομι­κό πρό­σω­πο ιδιω­τι­κού δικαίου!

Νέο εξορ­θο­λο­γι­σμό του ΕΣΥ και όχι μπα­λώ­μα­τα ζήτη­σε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέ­ας Που­λάς. Στο όνο­μα του εξορ­θο­λο­γι­σμού ενι­σχύ­θη­κε ξανά και ξανά η εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της Υγεί­ας και επί ΠΑΣΟΚ, μειώ­θη­κε η κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση και αυξή­θη­κε η ατο­μι­κή δαπά­νη για περί­θαλ­ψη και φάρμακα.

Η Μαρία Αθα­να­σί­ου από την «Ελλ. Λύση» μίλη­σε για εσφαλ­μέ­νες επι­λο­γές της κυβέρ­νη­σης στην παν­δη­μία και κατέ­δει­ξε ότι το κόμ­μα της κάνει πολι­τι­κά παι­χνί­δια με τον εμβο­λια­σμό που δεί­χνει να μην τον θεω­ρεί ανα­γκαίο κατά της πανδημίας.

Η Μαρία Απα­τζί­δη από το ΜΕΡΑ25 ανέ­φε­ρε ότι η δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας είναι απο­τέ­λε­σμα της «νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρης ιδε­ο­λη­ψί­ας» της κυβέρ­νη­σης προς όφε­λος των δικών της ολιγαρχών.

Πηγή: 902.gr

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο