Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις το κράτος — δολοφόνος: Στη πόλη της Γάζας ισραηλινά άρματα

Με την χρή­ση αρμά­των μάχης και τεθω­ρα­κι­σμέ­νων οχη­μά­των, ο ισραη­λι­νός στρα­τός, επε­κτεί­νει την δολο­φο­νι­κή επι­χεί­ρη­σή του, προ­σπα­θώ­ντας να μπει στην πόλη της Γάζας.

Παλαι­στι­νια­κές πηγές ανα­φέ­ρουν στο «Al Jazeera» ότι τα ισραη­λι­νά άρμα­τα έχουν φτά­σει στο ανα­το­λι­κό άκρο της λεω­φό­ρου Salah al-Din, η οποία βρί­σκε­ται 3 χιλιό­με­τρα μετά τον φρά­χτη και δια­σχί­ζει από βορά προς νότο την Λωρίδα.

Σύμ­φω­να με μαρ­τυ­ρί­ες και βίντεο οι ισραη­λι­νοί κατα­στρέ­φουν οτι­δή­πο­τε κινεί­ται στην λεω­φό­ρο. Βίντεο δεί­χνει ισραη­λι­νό άρμα να κατα­στρέ­φει ένα αυτο­κί­νη­το που έτυ­χε να περ­νά­ει από την περιοχή.

Η εισβο­λή έχει γίνει για να κόψουν την πόλη της Γάζας (και κατά συνέ­πεια ολό­κλη­ρη την Λωρί­δα) στα δύο, εντεί­νο­ντας ανά­με­σα σε άλλα τον βάρ­βα­ρο απο­κλει­σμό του παλαι­στι­νια­κού θύλα­κα. Μάχες επί­σης σημειώ­νο­νται και στην πόλη Ζεϊ­τούν στην βόρεια Γάζα.

Οι επι­κοι­νω­νί­ες έχουν δια­κο­πεί στον βόρειο τομέα της Γάζας.

Σύμ­φω­να με το Al Jazeera, Παλαι­στί­νιοι μαχη­τές οχυ­ρω­μέ­νοι στα κτί­ρια γύρω από την λεω­φό­ρο, επι­χει­ρούν να ανα­κό­ψουν την προ­έ­λα­ση του ισραη­λι­νού στρα­τού. Ο εκπρό­σω­πος της Χαμάς, Hazem Qasem, επι­βε­βαί­ω­σε ότι οι ισραη­λι­νές δυνά­μεις βρί­σκο­νται στην λεω­φό­ρο Salah al-Din και ότι σημειώ­νο­νται σφο­δρές μάχες.

Η Χαμάς, απα­ντά στην ισραη­λι­νή εισβο­λή, με μπα­ράζ εκτό­ξευ­σης ρου­κε­τών. Συνα­γερ­μός έχει σημά­νει στις πόλεις Ασντόντ και Ασκελόν

Οι κινή­σεις των μακε­λά­ρη­δων του Ισρα­ήλ συνο­δεύ­ο­νται από μπα­ράζ πυρο­βο­λι­κού και αερο­πο­ρι­κών επι­δρο­μών, τόσο στην πόλη της Γάζας, όσο και σε άλλες περιοχές.

Σε δηλώ­σεις του ο εκπρό­σω­πος του ισραη­λι­νού στρα­τού, Ντά­νιελ Χαγκά­ρι ανέ­φε­ρε ότι οι επι­χει­ρή­σεις εντός της Λωρί­δας της Γάζας έχουν επε­κτα­θεί με ενί­σχυ­ση δυνά­με­ων, και ότι η επι­χεί­ρη­ση θα εντα­θεί ανά­λο­γα με τους στό­χους του πολέ­μου. «Την τελευ­ταία ημέ­ρα στη Λωρί­δα της Γάζας, επε­κτεί­να­με την επι­χεί­ρη­ση των δυνά­με­ων και επι­πλέ­ον δυνά­μεις πεζι­κού, τεθω­ρα­κι­σμέ­νων, πυρο­βο­λι­κού και μηχα­νι­κού εισήλ­θαν στη Λωρί­δα. Η επι­θε­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα θα συνε­χι­στεί και θα εντα­θεί ανά­λο­γα με τα στά­δια του πολέ­μου και τους στό­χους του».

Πηγή: 902.gr

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο