Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Επι­δεί­νω­ση θα παρου­σιά­σει ο και­ρός από το μεση­μέ­ρι αρχι­κά στα νησιά του Ιονί­ου και τη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο και βαθ­μιαία στα υπό­λοι­πα δυτι­κά με ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες, που θα συνο­δεύ­ο­νται από χαλα­ζο­πτώ­σεις και μεγά­λη συχνό­τη­τα κεραυ­νών. Τα φαι­νό­με­να θα επε­κτα­θούν στα­δια­κά προς τα κεντρι­κά και βόρεια ηπει­ρω­τι­κά καθώς και στο ανα­το­λι­κό Αιγαίο.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στα δυτι­κά από νότιες διευ­θύν­σεις 5 με 6 τοπι­κά στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μπο­φόρ. Στα ανα­το­λι­κά αρχι­κά από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 με 4 μπο­φόρ, στα­δια­κά από τα δυτι­κά θα επι­κρα­τή­σουν νότιοι άνε­μοι 4 με 6 μποφόρ.

Τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες η ορα­τό­τη­τα θα είναι τοπι­κά περιορισμένη.

Οι μετε­ω­ρο­λο­γι­κές συν­θή­κες ευνο­ούν τη μετα­φο­ρά αφρι­κα­νι­κής σκό­νης στα δυτι­κά και τα νότια.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή πτώ­ση κυρί­ως στα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Στη δυτι­κή και την κεντρι­κή Μακε­δο­νία αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και από το μεση­μέ­ρι μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Στην ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη αρχι­κά λίγες νεφώ­σεις που από το μεση­μέ­ρι θα αυξη­θούν και θα σημειω­θούν τοπι­κές βρο­χές και από το από­γευ­μα κυρί­ως στα θαλάσσ­σια- παρα­θα­λάσ­σια μεμο­νω­μέ­νες καταιγίδες.

Ανε­μοι: Ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί 3 με 4 και από το μεση­μέ­ρι θα στρα­φούν σε νοτί­ων διευ­θύν­σε­ων 4 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 20 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία θα είναι 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Αρχι­κά στα νησιά του Ιονί­ου και τη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο και βαθ­μιαία και στις υπό­λοι­πες περιο­χές νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να που θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά, το βρά­δυ θα παρου­σιά­σουν πρό­σκαι­ρη εξασθένηση.

Ανε­μοι: Από νότιες διευ­θύν­σεις 5 με 6 και τοπι­κά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 11 έως 22 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν και από το μεση­μέ­ρι θα εκδη­λω­θούν βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να που στην ανα­το­λι­κή Στε­ρεά και την ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρά, αργά το βρά­δυ θα παρου­σιά­σουν εξασθένηση.

Ανε­μοι: Από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 3 με 4 και από το μεση­μέ­ρι νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 23 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις που από το από­γευ­μα θα πυκνώ­σουν και θα εκδη­λω­θούν τοπι­κές βρο­χές και πιθα­νόν μεμο­νω­μέ­νες καταιγίδες.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 με 4 μπο­φόρ και από το μεση­μέ­ρι νοτί­ων διευ­θύν­σε­ων 5 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 17 έως 25 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου αραιές νεφώ­σεις που από το από­γευ­μα θα πυκνώ­σουν και θα εκδη­λω­θούν βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες τοπι­κά ισχυ­ρές. Στα Δωδε­κά­νη­σα αραιές νεφώ­σεις κατά δια­στή­μα­τα πιο πυκνές.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 με 4 μπο­φόρ και από το μεση­μέ­ρι νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 και στα βόρεια έως 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 17 έως 25 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που από το μεση­μέ­ρι θα αυξη­θούν και θα εκδη­λω­θούν βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να που στα νοτιό­τε­ρα τμή­μα­τα πιθα­νόν να είναι κατά τόπους ισχυ­ρά, αργά το βρά­δυ θα σταματήσουν.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 και από το μεση­μέ­ρι ανα­το­λι­κοί νοτιο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 10 έως 18 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Αραιές νεφώ­σεις που από το μεση­μέ­ρι θα αυξη­θούν και θα εκδη­λω­θούν βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, στα δυτι­κά πιθα­νόν τοπι­κά ισχυ­ρές. Βελ­τί­ω­ση αργά το βράδυ.

Ανε­μοι: Βόρειοι 3 με 4 και από το μεση­μέ­ρι νοτί­ων διευ­θύν­σε­ων 5 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 13 έως 22 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και το μεση­μέ­ρι — από­γευ­μα πιθα­νό­τη­τα μεμο­νω­μέ­νων καταιγίδων.

Ανε­μοι: Ανα­το­λι­κοί νοτιο­α­να­το­λι­κοί 3 με 4 μπο­φόρ και από το μεση­μέ­ρι έως 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 12 έως 20 βαθ­μούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-11-2023

Στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές της χώρας νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, οι οποί­ες θα είναι τοπι­κά ισχυ­ρές από τις πρω­ι­νές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπει­ρο, τη δυτι­κή Μακε­δο­νία, τη δυτι­κή Στε­ρεά, τα νότια τμή­μα­τα της Ανα­το­λι­κής Πελο­πον­νή­σου και τα Κύθη­ρα, από τις μεσημ­βρι­νές ώρες στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία, την ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και πιθα­νώς τη Θρά­κη, ενώ προς τις βρα­δι­νές ώρες τα φαι­νό­με­να θα εξα­σθε­νή­σουν στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές και θα περιο­ρι­στούν στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τα τα Δωδεκάνησα.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στα δυτι­κά δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί και στα ανα­το­λι­κά νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 5 με 7 και στο βορειο­α­να­το­λι­κό Αιγαίο πρό­σκαι­ρα τοπι­κά 8 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή άνο­δο στα νοτιο­α­να­το­λι­κά και θα φθά­σει στην Κρή­τη και τα Δωδε­κά­νη­σα τους 26 με 27 βαθ­μούς, ενώ στην υπό­λοι­πη χώρα δεν θα ξεπε­ρά­σει τους 23 με 25 βαθ­μούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-11-2023

Στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τα Δωδε­κά­νη­σα παρο­δι­κές νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και πιθα­νώς μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες και στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές αραιές νεφώ­σεις παρο­δι­κά πιο πυκνές με τοπι­κές βρο­χές κυρί­ως από τις μεσημ­βρι­νές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπει­ρο. Βαθ­μιαία τα φαι­νό­με­να θα επε­κτα­θούν στα δυτι­κά, τα κεντρι­κά και τα βόρεια και θα εντα­θούν. Σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν από το από­γευ­μα στα δυτι­κά, οι οποί­ες πιθα­νώς να είναι πρό­σκαι­ρα ισχυρές.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν δυτι­κοί νοτιο­δυ­τι­κοί 4 με 5 και από το από­γευ­μα στο Ιόνιο τοπι­κά 6 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή πτώ­ση στα δυτι­κά και τα βόρεια.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο