Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο το μεσημέρι

Επι­δεί­νω­ση του και­ρού με ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες προ­βλέ­πε­ται στο μεγα­λύ­τε­ρο μέρος τη χώρας από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες αύριο μέχρι και τη νύχτα της Δευ­τέ­ρας (12/2). Σύμ­φω­να με το Έκτα­κτο Δελ­τίο Επι­δεί­νω­σης Και­ρού της ΕΜΥ, τα έντο­να φαι­νό­με­να που θα ξεκι­νή­σουν από τα βορειο­δυ­τι­κά, βαθ­μιαία θα επε­κτα­θούν στα υπό­λοι­πα δυτι­κά, τα βορειο­α­να­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά, τα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τα Δωδε­κά­νη­σα, ενώ πρό­σκαι­ρα θα επη­ρε­α­στούν και τμή­μα­τα της κεντρι­κής χώρας.

Οι άνε­μοι στα πελά­γη θα είναι ενι­σχυ­μέ­νοι και θα φτά­σουν τα 7 με 8 και τοπι­κά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Πιο ανα­λυ­τι­κά:

Α. Ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες προβλέπονται:

Αύριο Κυρια­κή

α. Από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

β. Από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτι­κή Στε­ρεά, την ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θράκη.

γ. Από τις βρα­δι­νές ώρες στη δυτι­κή και πιθα­νώς τη νότια Πελοπόννησο.

Τη Δευ­τέ­ρα (12/2)

α. Κατά τόπους τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπει­ρο, τη δυτι­κή Στε­ρεά και τη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο, με γρή­γο­ρη εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων από τα βόρεια.

β. Από τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στα ανα­το­λι­κά τμή­μα­τα της κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, την ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη, με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων από το μεσημέρι.

γ. Πρό­σκαι­ρα κατά τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στην ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο, την ανα­το­λι­κή Στε­ρεά (συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Αττι­κής) και τη νότια Εύβοια. Τις πρω­ι­νές ώρες είναι πιθα­νό να επη­ρε­α­στούν πρό­σκαι­ρα και οι βόρειες Κυκλάδες.

δ. Από τις πρω­ι­νές ώρες στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου. Τα έντο­να φαι­νό­με­να από το από­γευ­μα θα περιο­ρι­στούν στα νοτιό­τε­ρα τμή­μα­τα και βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.

ε. Από το από­γευ­μα στα Δωδε­κά­νη­σα. Κατά τη διάρ­κεια της νύχτας προς την Τρί­τη (13/2) τα ισχυ­ρά φαι­νό­με­να θα περιο­ρι­στούν στην περιο­χή του Καστελ­λό­ρι­ζου και βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.

Β. Θυελ­λώ­δεις άνε­μοι νοτί­ων διευ­θύν­σε­ων θα πνέ­ουν από τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες αύριο:

α. Στο Αιγαίο με έντα­ση 7 με 8 και πρό­σκαι­ρα έως 9 μπο­φόρ. Από το μεση­μέ­ρι της Δευ­τέ­ρας (12/2) οι θυελ­λώ­δεις άνε­μοι θα περιο­ρι­στούν στην περιο­χή των Δωδε­κα­νή­σων και βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.

β. Στο Ιόνιο με έντα­ση 7 με 8 μπο­φόρ και βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες αύριο.

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο