Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιδρομή φασιστών στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νέα μεγάλα ερωτήματα για την στάση της αστυνομίας που παραδέχεται ότι «συνάντησε» τους χούλιγκανς

Νέα μεγά­λα ερω­τή­μα­τα για την στά­ση της αστυ­νο­μί­ας το μοι­ραίο βρά­δυ της δολο­φο­νί­ας του 29χρονου Μιχά­λη Κατσου­ρή κατά την δολο­φο­νι­κή επι­δρο­μή φασι­στών χού­λι­γκανς της Ντι­να­μό Ζάγκρεμπ και Ελλή­νων συνερ­γα­τών τους στη Ν. Φιλα­δέλ­φεια, γεν­νιού­νται από τις κατα­θέ­σεις των αστυ­νο­μι­κών, που βρέ­θη­καν κοντά στην περιοχή.

Σύμ­φω­να με δημο­σί­ευ­μα της «Καθη­με­ρι­νής», άνδρες της μονά­δας των ΥΜΕΤ συνα­ντή­θη­καν δύο φορές με μηχα­νο­κί­νη­τη ομά­δα χού­λι­γκαν στη Νέα Φιλα­δέλ­φεια και στο γήπε­δο της Ριζού­πο­λης, περί­που 40 λεπτά μετά τον θανά­σι­μο τραυ­μα­τι­σμό του 29χρονου Μ. Κατσου­ρή. Αυτό προ­κύ­πτει από κατα­θέ­σεις αστυ­νο­μι­κών που έχουν συμπε­ρι­λη­φθεί στη δικο­γρα­φία της Ασφά­λειας για τα γεγο­νό­τα της Νέας Φιλα­δέλ­φειας. Οι αστυ­νο­μι­κοί συνέ­λα­βαν πέντε Κρο­ά­τες στο σημείο, ωστό­σο τα συνο­λι­κά 50 δίκυ­κλα κατά­φε­ραν να απο­μα­κρυν­θούν προς την οδό Χαλκίδος.

Στις κατα­θέ­σεις τους οι άνδρες της ΥΜΕΤ δεν προσ­διο­ρί­ζουν την ταυ­τό­τη­τα των μελών της μηχα­νο­κί­νη­της ομά­δας. Καθώς όμως στις τάξεις τους υπήρ­χαν και νεα­ροί Κρο­ά­τες, πιθα­νο­λο­γεί­ται ότι στα μηχα­νά­κια επέ­βαι­ναν και Έλλη­νες οπα­δοί του Πανα­θη­ναϊ­κού που συνό­δευ­σαν ή ακό­μη και προ­σκά­λε­σαν τους χού­λι­γκαν της Ντι­να­μό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλα­δέλ­φεια, ανα­φέ­ρει το ρεπορ­τάζ της «Καθη­με­ρι­νής».

«Περί την 23.50 ώρα, όταν φτά­σα­με στο γήπε­δο της Ριζού­πο­λης, από την πλευ­ρά της Ανθέ­ων, είδα­με να βρί­σκο­νται εκεί ομά­δα με περί­που πενή­ντα δίκυ­κλα με δύο επι­βά­τες το καθέ­να, σχε­δόν τριά­ντα μέτρα μακριά μας. Μόλις μας αντι­λή­φθη­καν και εκεί­νοι, ανέ­στρε­ψαν τα οχή­μα­τά τους και διέ­φυ­γαν στο σύνο­λό τους με κατεύ­θυν­ση προς την οδό Χαλ­κί­δος», κατέ­θε­σε αστυ­φύ­λα­κας της ΥΜΕΤ.

Παρό­μοια είναι η περι­γρα­φή που έδω­σε στους συνα­δέλ­φους του της Υπο­διεύ­θυν­σης Αντι­με­τώ­πι­σης Βίας στους Αθλη­τι­κούς Χώρους (ΥΑΒΑΧ) ακό­μη ένας αστυ­νο­μι­κός της ΥΜΕΤ. «Όταν φτά­σα­με στον Περισ­σό απο­βι­βα­στή­κα­με από το υπη­ρε­σια­κό μας λεω­φο­ρείο και κινη­θή­κα­με πεζοί, περί­που τρια­κό­σια μέτρα έως το κατά­στη­μα Lidl που βρί­σκε­ται στην οδό Παπα­να­στα­σί­ου. Όπως κινού­μα­σταν μέχρι να φτά­σου­με στο Lidl είδα­με να βρί­σκο­νται εκεί περί­που πέντε με έξι δίκυ­κλα, με δύο επι­βά­τες το καθέ­να. Μόλις αντι­λή­φθη­καν την παρου­σία μας έκα­ναν ανα­στρο­φή και διέφυγαν».

Έτσι, παρά το γεγο­νός, ότι, όπως φαί­νε­ται από τις κατα­θέ­σεις των ίδιων των αστυ­νο­μι­κών, μετά την… «δια­κρι­τι­κή παρα­κο­λού­θη­ση» βρέ­θη­καν κοντά στους νεο­να­ζί επι­δρο­μείς, οι τελευ­ταί­οι αφού πραγ­μα­το­ποί­η­σαν ανε­νό­χλη­τοι το δολο­φο­νι­κό έργο τους, κατά­φε­ραν να απο­μα­κρυν­θούν από την περιοχή.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο