Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επικίνδυνη η φωτιά στην Ελαφόνησο — Αποχωρούν οι επισκέπτες από το νησί

Φωτιά στην Ελα­φό­νη­σο: Ο οικι­σμός της Πανα­γιάς και η περιο­χή του Σίμου έχουν εκκε­νω­θεί προ­λη­πτι­κά στην Ελα­φό­νη­σο λόγω της ανα­ζω­πύ­ρω­σης της πυρ­κα­γιάς, ενώ όπως ανα­φέ­ρει μιλώ­ντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Λακω­νί­ας Αδα­μα­ντία Τζα­νε­τέα, δεν έχει κατα­γρα­φεί κάποιος εγκλω­βι­σμός ή τραυ­μα­τι­σμός. Πρό­σθε­σε επί­σης ότι μεγά­λος αριθ­μός επι­σκε­πτών βρί­σκε­ται στο λιμά­νι, περι­μέ­νο­ντας να φύγουν από το νησί και εξέ­φρα­σε την εκτί­μη­ση ότι η φωτιά δεν έχει προ­κα­λέ­σει μόνο μεγά­λη οικο­λο­γι­κή κατα­στρο­φή, αλλά και οικονομική.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι την Κυρια­κή ανα­ζω­πυ­ρώ­θη­κε η πυρ­κα­γιά, που εκδη­λώ­θη­κε χθες στην περιο­χή του Σίμου, με απο­τέ­λε­σμα να εκκε­νω­θεί εκτός του οικι­σμού της Πανα­γί­ας και το κάμπινγκ.

Στο νησί μετέ­βη εσπευ­σμέ­να με ελι­κό­πτε­ρο στο νησί ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας Νίκος Χαρ­δα­λιάς, μαζί με μια ομά­δα της ΕΜΑΚ, για να συντο­νί­σει τις ενέρ­γειες των αρμό­διων υπη­ρε­σιών, ενώ ενι­σχύ­θη­καν και οι δυνά­μεις της Πυρο­σβε­στι­κής, από την Περι­φέ­ρεια Πελοποννήσου.

Επί τόπου επι­χει­ρούν 90 πυρο­σβέ­στες με 19 οχή­μα­τα, 3 αερο­σκά­φη «Κανα­ντέρ», 3 PZL και 4 ελι­κό­πτε­ρα, ενώ συν­δρά­μουν 4 υδρο­φό­ρες ΟΤΑ και 2 μηχα­νή­μα­τα έργου.

Όπως έγι­νε γνω­στό από την Πυρο­σβε­στι­κή, η πυρ­κα­γιά οριο­θε­τή­θη­κε το Σάβ­βα­το, αλλά συνέ­χι­ζε να καί­ει σε ένα σημείο που είναι σωροί απορριμμάτων.

Την Κυρια­κή εξαι­τί­ας των πολύ ισχυ­ρών ανέ­μων που πνέ­ουν στην περιο­χή η πυρ­κα­γιά ανα­ζω­πυ­ρώ­θη­κε, δημιουρ­γώ­ντας πρό­βλη­μα στο νησί, καθώς εκτός των άλλων έχει γίνει αφό­ρη­τη η κατά­στα­ση λόγω του πυκνού καπνού.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο