Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων ΚΝΕ: Καταδικάζει τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ στη Γαλλία από αστυνομικά πυρά

Με αφορ­μή τη δολο­φο­νία του 17χρονου Ναέλ στη Γαλ­λία, η Επι­τρο­πή Διε­θνών Σχέ­σε­ων του ΚΣ της ΚΝΕ τονί­ζει σε ανα­κοί­νω­σή της:

«Η Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Ελλά­δας κατα­δι­κά­ζει τη δολο­φο­νία του 17χρονου αλγε­ρι­νής κατα­γω­γής Ναέλ την Τρί­τη 27 Ιου­νί­ου 2023 στη Ναντέρ του Παρι­σιού, τον οποίο πυρο­βό­λη­σε εξ επα­φής αστυ­νο­μι­κός επι­κα­λού­με­νος …“άρνη­ση συμ­μόρ­φω­σης” κατά τη διάρ­κεια τρο­χαί­ου ελέγχου.

Η νέα εν ψυχρώ δολο­φο­νία από αστυ­νο­μι­κά πυρά έρχε­ται να προ­στε­θεί σε μια μακρά λίστα θυμά­των της κρα­τι­κής βίας και κατα­στο­λής, που εντεί­νε­ται, απο­δει­κνύ­ο­ντας ότι η κρα­τι­κή κατα­στο­λή και η αστυ­νο­μι­κή αυθαι­ρε­σία είναι συστα­τι­κά στοι­χεία ενός κρά­τους που είναι εχθρι­κό προς τον λαό. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν πλη­θύ­νει ανά­λο­γα περι­στα­τι­κά στη Γαλ­λία, την Ελλά­δα, στα κρά­τη-μέλη της ΕΕ, στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, είτε κυβερ­νούν φιλε­λεύ­θε­ρες είτε σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κές δυνά­μεις, και πηγαί­νουν χέρι — χέρι με την απα­γό­ρευ­ση και τον περιο­ρι­σμό στις δια­δη­λώ­σεις και τις απερ­γί­ες, με την επί­θε­ση στα δικαιώ­μα­τα και τα όνει­ρα της νέας γενιάς, των εργαζομένων.

Αυτό απο­δει­κνύ­ουν και οι απα­ρά­δε­κτες δηλώ­σεις στε­λε­χών της κυβέρ­νη­σης Μακρόν, που επι­χει­ρούν να συκο­φα­ντή­σουν τις τερά­στιες δια­δη­λώ­σεις και τη γνή­σια λαϊ­κή οργή, αυξά­νο­ντας παράλ­λη­λα την κατα­στο­λή θέτο­ντας σε ετοι­μό­τη­τα 40.000 αστυνομικούς(!).

Εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στον λαό και τη νεο­λαία της Γαλ­λί­ας που δικαί­ως ξεχει­λί­ζει από οργή, στους δεκά­δες χιλιά­δες εργα­ζό­με­νους, νέους και νέες που έχουν ξεχυ­θεί στους δρό­μους στο Παρί­σι, αλλά και σε άλλες πόλεις, απαι­τώ­ντας να απο­δο­θεί δικαιο­σύ­νη, καταγ­γέλ­λο­ντας την αστυ­νο­μι­κή βία και αυθαι­ρε­σία. Σε όλη την Ευρώ­πη δυνα­μώ­νου­με τον αγώ­να μας ενά­ντια στην εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή ΕΕ — κυβερ­νή­σε­ων, ενά­ντια στο σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης, της φτώ­χειας και της καταστολής».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο