Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας: «Ανεπιθύμητος ο πρέσβης του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην πόλη μας»

Πανό με σύν­θη­μα: «Ανε­πι­θύ­μη­τος ο πρέ­σβης του αμε­ρι­κα­νι­κού ιμπε­ρια­λι­σμού στην πόλη μας», ανάρ­τη­σε σήμε­ρα Δευ­τέ­ρα η Επι­τρο­πή Ειρή­νης Πάτρας — Δυτι­κής Αχα­ΐ­ας στην πλα­τεία Γεωρ­γί­ου καταγ­γέλ­λο­ντας την συμ­με­το­χή του Αμε­ρι­κά­νου Πρέ­σβη στον ποδη­λα­τι­κό δρό­μο θυσίας.

Η Επι­τρο­πή Ειρή­νης σε ανα­κοί­νω­σή της, μετα­ξύ άλλων τονίζει:

«Αυτές τις ημέ­ρες που συμπλη­ρώ­νο­νται 20 χρό­νια από την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ στη γει­το­νι­κή Γιου­γκο­σλα­βία, με δεκά­δες χιλιά­δες θύμα­τα και τον δια­με­λι­σμό της χώρας.

Που ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με σύμ­μα­χο την κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μετα­τρέ­ψει την Ελλά­δα σε απέ­ρα­ντο πεδίο δοκι­μής πολε­μι­κών σχε­δί­ων και εγκα­τα­στά­σε­ων ξένων στρα­τιω­τι­κών βάσεων.

Που προ­χω­ρούν οι σχε­δια­σμοί για εγκα­τά­στα­ση πυρη­νι­κών όπλων στη βάση του Αρά­ξου, με τερά­στιους κιν­δύ­νους για ολό­κλη­ρη την περιοχή.

Εκφρά­ζο­ντας τα φιλει­ρη­νι­κά αισθή­μα­τα του λαού της περιο­χής μας, καταγ­γέλ­λου­με την παρου­σία του εκπρο­σώ­που του αμε­ρι­κά­νι­κου ιμπε­ρια­λι­σμού σε μια ιστο­ρι­κή αθλη­τι­κή διορ­γά­νω­ση προς τιμήν της Επα­νά­στα­σης του 1821.

Ο αθλη­τι­σμός ενώ­νει τους λαούς και προ­ω­θεί το μήνυ­μα της ειρή­νης και της συνερ­γα­σί­ας των λαών. Ο Αμε­ρι­κα­νός πρέ­σβης με τη συμ­με­το­χή του, δε μπο­ρεί να μετα­τρα­πεί σε “περι­στέ­ρι”. Παρα­μέ­νει γερά­κι του πολέμου.

Όσοι έσπευ­σαν να τον καλω­σο­ρί­σουν, όπως ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος της ΝΔ κ. Παπα­δη­μά­τος, ο ακρο­δε­ξιός υπο­ψή­φιος κ. Νικο­λό­που­λος, και ο υπο­ψή­φιος της ΝΑΤΟι­κής “αρι­στε­ράς” κ. Ρώρος, εγκα­λώ­ντας μάλι­στα όσους αντι­δρούν ανα­φέ­ρο­ντας ότι κάνουν κακό στην πόλη μας και τον του­ρι­σμό, προ­κα­λούν τα φιλει­ρη­νι­κά αισθή­μα­τα του λαού.

Ο λαός της Πάτρας δεν ξεχνά τους αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κούς βομ­βαρ­δι­σμούς και πολέ­μους σε βάρος των λαών όπου γης για τα συμ­φέ­ρο­ντά τους.

Δεν ξεχνά το ρόλο των ΗΠΑ στη χώρα μας με τη χού­ντα του ’67, με τη διχο­τό­μη­ση της Κύπρου, με την αμφι­σβή­τη­ση των κυριαρ­χι­κών μας δικαιω­μά­των στο Αιγαίο, το ρόλο τους στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, στη Μέση Ανα­το­λή, καθώς και τα σχέ­δια τους που προ­ω­θούν για ολό­κλη­ρα τα Βαλ­κά­νια σε βάρος των λαών.

Σοβα­ρή ευθύ­νη έχει και η περι­φε­ρεια­κή αρχή Δυτι­κής Ελλά­δας ως συν­διορ­γα­νώ­τρια για τη συμ­με­το­χή του πρέ­σβη των ΗΠΑ στον ποδη­λα­τι­κό γύρο “θυσί­ας” και ό,τι αυτός συμβολίζει.

Στον ιμπε­ρια­λι­σμό καμιά υπο­τα­γή. Η μόνη υπερ­δύ­να­μη είναι οι λαοί».

Ο ποδη­λά­της πρέ­σβης και οι Νενέ­κοι των Πατρών

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο