Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εργατικό ατύχημα, με τρεις εργαζόμενους — από πτώση ασανσέρ στο «Jumbo»

Εργα­τι­κό ατύ­χη­μα, με τρεις εργα­ζό­με­νους του κατα­στή­μα­τος «Jumbo» στο Παγκρά­τι να έχουν τραυ­μα­τι­στεί, όταν έπε­σε ο ανελ­κυ­στή­ρας στον οποίο βρίσκονταν.
Στο σημείο, στη συμ­βο­λή των οδών Φιλο­λά­ου και Εμπε­δο­κλέ­ους, μετέ­βη η Πυρο­σβε­στι­κή που τους απε­γκλώ­βι­σε, ενώ ασθε­νο­φό­ρα του ΕΚΑΒ τους μετέ­φε­ραν στα νοσο­κο­μεία ΚΑΤ και Λαϊ­κό. Πρό­κει­ται για τρεις άνδρες, ηλι­κί­ας 30 — 40 ετών, και για τον απε­γκλω­βι­σμό τους επι­χεί­ρη­σαν 10 πυρο­σβέ­στες με 3 οχήματα.

Άμε­ση παρέμ­βα­ση έγι­νε από τον Σύλ­λο­γο Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Αθή­νας με επι­κε­φα­λής την πρό­ε­δρο του Σωμα­τεί­ου Ντί­να Γκο­γκά­κη, που μετέ­βη στο σημείο, ζητώ­ντας να μάθει για την κατά­στα­ση και τα αίτια του ατυ­χή­μα­τος με την εργο­δο­σία να  επι­χει­ρεί να υπο­βαθ­μί­σει το θέμα χωρίς να δίνει περισ­σό­τε­ρες λεπτο­μέ­ρειες για το συμβάν.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το κατάστημα δεν έκλεισε ούτε για μια στιγμή μετά το ατύχημα, ενώ ακόμα και στις αποθήκες οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δουλεύουν σοκαρισμένοι. 

Ανάρ­τη­ση, ενη­με­ρώ­νο­ντας για το συμ­βάν, αλλά και για την παρου­σία του Σωμα­τεί­ου, έκα­νε ο Σύλ­λο­γος Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Αθή­νας όπως και το ΠΑΜΕ μέσω του λογα­ρια­σμού του στο Twitter, σημειώ­νο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά ότι «το Σωμα­τείο βρί­σκε­ται εκεί! Ξέρει τι θα κάνει…».

Έξω από το κατά­στη­μα του «Jumbo» , παρα­μέ­νουν δεκά­δες εργα­ζό­με­νοι, κάτοι­κοι της περιο­χής και μέλη εργα­τι­κών συνδικάτων.
Απαι­τούν από την αστυ­νο­μία και την εργο­δο­σία να προ­χω­ρή­σουν σε έλεγ­χο για τις αιτί­ες του ατυ­χή­μα­τος, που είχε ως απο­τέ­λε­σμα τον τραυ­μα­τι­σμό τριών εργαζομένων.

Κάτω από την πίε­ση που άσκη­σε ο Σύλ­λο­γος Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Αθή­νας, μαζί με κατοί­κους του Παγκρα­τί­ου, το κατά­στη­μα, έκλει­σε για σήμε­ρα — δεί­τε το video
Όπως τονί­ζει ο Σύλ­λο­γος σε ανάρ­τη­σή του στο Twitter, «Παρα­μέ­νου­με εδώ μέχρι να έρθουν οι ελεγ­κτι­κοί μηχανισμοί».
«Κεφά­λι ψηλά, όλοι μια γρο­θιά, όχι άλλο αίμα για τ’ αφε­ντι­κά», το σύν­θη­μα που φωνά­ζουν οι εργα­ζό­με­νοι έξω από το κατάστημα.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο