Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ε. Λέκκας: Σε περιοχή που δεν έχει έντονη σεισμικότητα ο σεισμός — Είναι νωρίς ακόμη για να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός

Σει­σμός τώρα: Σει­σμι­κή δόνη­ση μεγέ­θους 4,8 βαθ­μών της κλί­μα­κας Ρίχτερ σημειώ­θη­κε στις 7:20 το πρωί, βορειο­α­να­το­λι­κά του Λεωνιδίου.

Το Γεω­δυ­να­μι­κό Ινστι­τού­το του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών ανα­κοί­νω­σε ότι σήμε­ρα, στις 07:20 ώρα Ελλά­δος, το σει­σμο­λο­γι­κό δίκτυο κατέ­γρα­ψε ασθε­νή σει­σμι­κή δόνη­ση με μέγε­θος 4.8 στην κλί­μα­κα Richter. Ο σει­σμός έγι­νε σε από­στα­ση 101 χλμ. ΝΔ των Αθη­νών. Το επί­κε­ντρο της δόνη­σης εντο­πί­ζε­ται στον θαλάσ­σιο χώρο 16 χλμ. ΒΑ του Λεωνιδίου.

Είναι νωρίς ακόμη για να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός

Για μια περιο­χή που δεν έχει έντο­νη σει­σμι­κό­τη­τα κάνει λόγο ο πρό­ε­δρος του ΟΑΣΠ και καθη­γη­τής Δυνα­μι­κής Τεκτο­νι­κής Εφαρ­μο­σμέ­νης Γεω­λο­γί­ας & Δια­χεί­ρι­σης Φυσι­κών Κατα­στρο­φών του ΕΚΠΑ, Ευθύ­μης Λέκ­κας. «Ο σει­σμός είναι σε μία περιο­χή που δεν έχει έντο­νη σει­σμι­κό­τη­τα. Γειτ­νιά­ζει βεβαί­ως με την περιο­χή του Λεω­νι­δί­ου που υπάρ­χουν μεγά­λες δομές και ρήγ­μα­τα, αλλά θα δού­με την εξέ­λι­ξη του φαι­νο­μέ­νου. Μέχρι στιγ­μής δεν παρου­σιά­ζε­ται κάτι το ιδιαί­τε­ρο μέσα στον Αργο­λι­κό κόλ­πο», δήλω­σε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λέκ­κας και τόνι­σε ότι ακό­μη «δεν γνω­ρί­ζου­με αν πρό­κει­ται για τον κύριο σει­σμό, είναι νωρίς, είναι δύσκο­λο να το πού­με ακόμη».

Επι­πλέ­ον ο κ. Λέκ­κας υπο­γράμ­μι­σε ότι μέχρι στιγ­μής δεν υπάρ­χουν ανα­φο­ρές για ζημιές, ενώ πρό­θε­σε ότι δεν ανα­μέ­νε­ται προς το παρόν να συνε­δριά­σει η Μόνι­μη Ειδι­κή Επι­στη­μο­νι­κή Επι­τρο­πή Εκτί­μη­σης Σει­σμι­κού Κιν­δύ­νου και Μεί­ω­σης της Σει­σμι­κής Δια­κιν­δύ­νευ­σης του ΟΑΣΠ.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο