Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Έκλεισε λόγω ακαταλληλότητας το 5ο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο! Στον αέρα 430 παιδιά

Στον «αέρα» βρί­σκο­νται 430 παι­διά και οι οικο­γέ­νειές τους, μετά το λου­κέ­το που μπή­κε στο κτί­ριο όπου στε­γά­ζο­νται το 5ο και το 6ο Δημο­τι­κό Σχο­λείο Ζωγρά­φου, λόγω προ­βλη­μά­των στα­τι­κής επάρ­κειας.

Το σχο­λι­κό κτί­ριο έκλει­σε την Παρα­σκευή 15 Μάρ­τη χωρίς μέχρι σήμε­ρα να υπάρ­χει χει­ρο­πια­στός σχε­δια­σμός σχε­τι­κά με την επι­στρο­φή στην ομα­λή και εύρυθ­μη λει­τουρ­γία των δύο Δημο­τι­κών Σχολείων.

«Η δια­κο­πή της διά ζώσης εκπαι­δευ­τι­κής δια­δι­κα­σί­ας για 430 παι­διά είναι ανε­πί­τρε­πτη», τονί­ζει η Ομο­σπον­δία Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων Αττι­κής, καταγ­γέλ­λο­ντας το κλεί­σι­μο του σχο­λεί­ου, χαι­ρε­τί­ζο­ντας «τους αγώ­νες των Συλ­λό­γων Γονέ­ων του 5ου — 6ου Δημο­τι­κού Σχο­λεί­ου και της Ένω­σης Γονέ­ων Ζωγρά­φου, που έχουν απο­τρέ­ψει προ­σώ­ρας την αρχι­κή πρό­χει­ρη “λύση” της τηλεκ­παί­δευ­σης και της λει­τουρ­γί­ας του Σχο­λεί­ου πρωί/απόγευμα. Με την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τά τους, μέσα από συλ­λο­γι­κές δια­δι­κα­σί­ες και αλλε­πάλ­λη­λες παρεμ­βά­σεις, τόσο στον δήμο όσο και στη Δ/νση Πρω­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης Α’ Αθή­νας, έχουν ανα­γκά­σει σε ανα­δί­πλω­ση τη δημο­τι­κή αρχή, η οποία δεσμεύ­τη­κε ότι θα ανα­ζη­τή­σει χώρους για να εξα­σφα­λι­στεί η πρω­ι­νή και διά ζώσης λει­τουρ­γία του Σχολείου».

Η Ομο­σπον­δία Γονέ­ων Αττι­κής ενώ­νει τη φωνή της με τους Συλ­λό­γους και την Ένω­ση και διεκδικεί:

  • Άμε­ση επα­νέ­ναρ­ξη της διά ζώσης και πρω­ι­νής λει­τουρ­γί­ας υπο­χρε­ω­τι­κού και ολο­ή­με­ρου προ­γράμ­μα­τος 5ου — 6ου Δημο­τι­κού Σχο­λεί­ου Ζωγράφου.
  • Εξα­σφά­λι­ση έκτα­κτης χρηματοδότησης/αποπεράτωση εργα­σιών με κατε­πεί­γου­σες δια­δι­κα­σί­ες, προ­κει­μέ­νου να λει­τουρ­γή­σει με ασφά­λεια το ως άνω σχο­λι­κό κτί­ριο τον Σεπτέμ­βριο του 2024, με την έναρ­ξη της σχο­λι­κής χρονιάς.
  • Διε­νέρ­γεια ελέγ­χων στα­τι­κής επάρ­κειας σε όλα τα σχο­λεία — Γεν­ναία χρη­μα­το­δό­τη­ση προ­γράμ­μα­τος συνο­λι­κής ανα­βάθ­μι­σης, ανα­νέ­ω­σης και επέ­κτα­σης σχο­λι­κής στέ­γης σε επί­πε­δο Αττικής.

Πηγή: 902

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο